Жена од Пустец - Албанија

• Креатор на темата Креатор на темата milco45
  • Време на започнување Време на започнување

Дали би земале/купиле жена од пустец?

• Да, зошто да не ако е убава

Гласови: 156 54,4%
  • Никогаш тоа е многу примитивно и понижувачки

Гласови: 131 45,6%

• Вкупно гласачи
    287
Исто како шо баба му носеше на дедо Бог да ги просте.
Или мајка ми на татко ми до ден денешен...

Нема ништо лошо у тава. Дури е доста пријатно да се јаде пресно испечен зелник со овчо сиренце, пресно наберени френки, чушки, додека штурците свират, птиците пеат, а домаќино со испукани раци го раскршува зелнико. Дава парче на домаќинката додека ја гледа со разводнени очи, суви испечени усни од сонцето, испотено чело, и си јадат у потполна тишина, барем малку задоволни оти са завршиле барем дел од работата... :)
идила Луки, идила!

Исто како шо баба му носеше на дедо Бог да ги просте.
Или мајка ми на татко ми до ден денешен...

Нема ништо лошо у тава. Дури е доста пријатно да се јаде пресно испечен зелник со овчо сиренце, пресно наберени френки, чушки, додека штурците свират, птиците пеат, а домаќино со испукани раци го раскршува зелнико. Дава парче на домаќинката додека ја гледа со разводнени очи, суви испечени усни од сонцето, испотено чело, и си јадат у потполна тишина, барем малку задоволни оти са завршиле барем дел од работата... :)
Вака изгледа како идилична слика ама за пред едно 100 години сега порадо би сакала да ме носиш за пауза од ручек во Епинал :D

Тие сигурно не се зажелиле за нашите ергени кои завршиле четврто или евентуално осмо одд :свиркам:
Епа не сите имаме можности да одеме на факултет. Некои мора да се задоволеме и само со поскромно образование. :(

Не цимолам. Само ти кажувам шо е ситуацијата. И дека жените од Пустец са можно решение. :)
--- надополнето: 9 мај 2013 во 22:59 ---
Вака изгледа како идилична слика ама за пред едно 100 години сега порадо би сакала да ме носиш за пауза од ручек во Епинал :D
Ох, не сме толко напредни колко шо сакаме да сме... Најискрено. :(
Плус, пред 100 години е поверојатно некое дете да однесе зелнико, отколко домаќинката..

Епа не сите имаме можности да одеме на факултет. Некои мора да се задоволеме и само со поскромно образование. :(
Знам дека од оние две реченици што ги цитираше полесно ти беше да изигруваш жртва отколку да ја сфатиш нивната вистинска намена.
Иначе слободно купи си женичка,и ти и било кој друг,немам ништо против (y)

Знам дека од оние две реченици што ги цитираше полесно ти беше да изигруваш жртва отколку да ја сфатиш нивната вистинска намена.
Иначе слободно купи си женичка,и ти и било кој друг,немам ништо против (y)
Лесно е да ги говореш нештата...
Тешко е да присобереш пари за школо... Не е работата за изигравајне нешто, туку таква е ситуацијата.
А за невеста, ако дојде ред до тава, ќе биде. Не е исклучена опцијата. :)

чекајте бе луѓе ако така земаме моми и момци од мала преспа, па и пририн и егеј, шо ќе остане тамо од македонци бе? :P

Да кажев јас за женско дека е тутурутка ќе ме распневте на крст за шовинизам. Ама кога феминистки тоа го кажуваат тогаш е ок. Gimme a break.

Тутурутки има и по Скопјево, а најверојатно фини чупиња има таму, глупо е да генерализираш.

Било која, што не се буни против ваквиот начин на мажачка, е тутурутка, глупава и неспособна.
Била од Пустец, Скопје, Париз или Хонг Конг.

И женава е од Пустец,колку давате?
%D0%A4%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%88%D0%BE%D0%BF%20%D0%BC%D0%B0%D1%98%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B8%20%D0%B7%D0%B0%20%D0%BE%D1%82%D0%BA%D0%B0%D0%B7%20-%2003.jpg

Никогаш не викам никогаш.

Кога може нашите македонки да идат „собарки“ за разноразни арапи, зошто и македонките од Албанија да не дојдат за македонци?

Јас сакам да те купам за низ дома баш тебе, колку треба да се плати и каде? :D

Јас сакам да те купам за низ дома баш тебе, колку треба да се плати и каде? :D

Мене може да ме купиш само како чистач на базен, поштар, naughty boss и слични клише улоги. :sneaky:
Плаќањето е во кеш, франко Скопје. Парите ќе бидат донирани на Здружението за борба против двојните стандарди на феминистките во Мкд.

Цена по договор, пиши понуда во ПП. :cool:

Мене може да ме купиш само како чистач на базен, поштар, naughty boss и слични клише улоги. :sneaky:
Плаќањето е во кеш, франко Скопје. Парите ќе бидат донирани на Здружението за борба против двојните стандарди на феминистките во Мкд.

Цена по договор, пиши понуда во ПП. :cool:

Не те мачам толку, доволно е да гледаш Сител по цел ден за да ме информираш кога е бербата на ружите :D

Питај за невеста до 22 години... Кревка и висока како ела покрај река....
И питај колко пари мираз и за стројниците.
Озбилно...
A бе Luki, си нашол па си зашол. И кревка и висока и млада и со руси коси..... таква да најдеш треба барем 30-40000еур да имаш за да платиш .

Реално. Ако е убава, добра и вредна ама ич не ми е гајле од каде е. Не само од Пустец, ако сака нека биде и од Корча, Елбасан, Лерин, Кикинда, Скопје, Белград, Перник, Варна, Пловдив... сеедно од каде потеклото ништо не ми менува.
Е гледам некои тука викаат демек требало паметна и/или модерна да биде. Од лично искуство се научив да бегам од паметни, мудри и премногу модерни затоа што многу палави креваат, а жена што ќе ми го крева притисокот и ќе ми го скратува животот нејќам.

Не цимолам. Само ти кажувам шо е ситуацијата. И дека жените од Пустец са можно решение. :)
--- надополнето: 9 мај 2013 во 22:59 ---
..
А ако мислиш дека образованиете е проблем, сеуште си млад, зошто паралелно не се запишеш на некои од дипсерзираните студии,отсек земјоделски науки и храна, можда притоа и ќе запознаеш некоја? Никад не е касно а стварно си млад и жалосно е да размислуваш да купеш невеста на твои години,. Животот треба да се дели со некој кој го сакаме, почитуваме,имаме заеднички теми, заеднички интереси а не допрва да се обидеме да се засакуваме.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom