Schürrle
can't be touched
- Член од
- 19 ноември 2008
- Мислења
- 3.071
- Поени од реакции
- 2.183
.... многу арно не е на арно, има случаеви не велам не.... но набргу ќе слушнеш наеднаш умрел, ништо не му било или загинал во сообраќајка од брзина на автомобилот, починал од инфаркт ...починал млад само за неколку месеци од канцер...
џабе све тоа, дали имаш 500 ден или 5000 евра настрана... не е важно парата, автомобилот, важна е љубовта и квалитетот на животот со таа љубов се друго е минилива и ненаситна категорија, оти тој што не е задоволен и со 5000 евра месечно пак нема да биде задоволен и да ги има и ќе сака повеќе...
скромноста и љубовта е најважна, све друго е краткорочно!![]()
Kolata se racuna kako luksuz..
Nemora kola..[DOUBLEPOST=1514490429][/DOUBLEPOST]
Vo kamionot imam samo eden krevet,ke treba na astal da spies..Ako mi se obrakjas mene..Samo @Agda Beata bi ja zel,za nea I kabinata ke ja prosiram..![]()
Vo Svajcarija ako rabotis vo kompanija kako obicen rabotnik ke zimas 4000 franci mesecno, toa ti e najnisko nivo. Sekoj koj ima pogolemo znaenje i kvalitet ke zima duplo poise, vie vrska nemate site sto jadete trici ovde. Po 16 raboti rabotele, ke umrele neznam so. Eve jas ne sakam da otkrivam za mene, imam prijatel od Mk sto e ovde so zavrsen fakultet, programer i zima mesecna plata kolku sto vo mk se zarabotuva za 5 godini. Si raboti 8 casa dnevno, ponekogas i od doma, a raka na srce ne e kojznae sto. Vasite ambicii se strogo makedonski, nikoj ne te nateral da se zadovoluvas so 12 do 15k plata mesecno u mk ili neznam ti so. Eve imame prijateli ovde preku moite deka ziveat mnogu vreme tuka, i dvajcata rabotat po kompanii i eve edna nedela iznajmija vila ovde vo planina, kaj i da e ke izumrat gore od nekoj srcev udar. Kaj sto ziveam nema covek po ulica, site imaat za se. Sekoj si gleda za sebe, samo me provocira sto da imas dobar zivot vo stranstvo moralo da rabotis 16 saata neznam ti sto, kur se trese, se e do ambicii. I ne me replicirajte zasto ne sakam da se objasnuvam so nekoj deka so 20000 denari mozelo da zivees, mozes da ali samo u MK. Jebem ti zivot ako moram da digam krediti za da idam do Grcija na 7 dena ili da pravam servis na kola.
Imam i prijateli u Mk koi sto napravile nesto i zarabotuvaat dobro ama 4 5 godini ne izlegle od doma poradi sto go potele gazot nad kniga. Sto ke si sadis, toa ke si znees, taka rekle starite. Ajt pozdrav