Жена од Австралија

• Креатор на темата Креатор на темата noken zivot
  • Време на започнување Време на започнување
Ovaa sloboda,ova bezzakonie,ovoj nered go ima samo vo MK..Samo da se platite malku pogolemi,20.000-25.000 denara po covek doma, ne ti treba poveke..
E taka raboti edna godina,trgaj si nastrana pari, I Wizzerot pod tebe i nekolku dena Budimpesta,pa specali pak,pa Wiena, pa Milano.setaj se,a ne da se kines od rabota tamu.

Како го кажа ова беззаконие и неред како да е позитивна работа

Со 20к по човек можеш само да се сликаш, неможеш да покриеш со тие пари ни основни работи за добар живот а не пак да шеташ по Виена, Милано како човек

Како го кажа ова беззаконие и неред како да е позитивна работа

Со 20к по човек можеш само да се сликаш, неможеш да покриеш со тие пари ни основни работи за добар живот а не пак да шеташ по Виена, Милано како човек

Jas da zemam 20.000,zenami 20.000,majkami I tatkomi isto po 20.000 malku li se? 80.000 denara sekoj mesec vo domasniot budjet..Neka ima troskovi za doma ete 40.000, ete pola-pola,drugata polovina za nastrana..
Jas bi prifatil ovaka..Kakvo stranstvo kakvi kurci palci...
Ke zivees lagoden zivot,bez nisto da ti fali,I odmor sekoe leto po 10 dena na more.

Jas da zemam 20.000,zenami 20.000,majkami I tatkomi isto po 20.000 malku li se? 80.000 denara sekoj mesec vo domasniot budjet..Neka ima troskovi za doma ete 40.000, ete pola-pola,drugata polovina za nastrana..
Jas bi prifatil ovaka..Kakvo stranstvo kakvi kurci palci...
Ke zivees lagoden zivot,bez nisto da ti fali,I odmor sekoe leto po 10 dena na more.

Уште баба ти и дедо ти да ги ставеше со пензиите во месечниов прилив и ште подобар живот ќе живееш , сите заедно на куп :icon_lol:
Значи правиме муабет за просечен млад брачен пар, двајца по 20-25к плата и до 50 години ќе исплаќаат еден стан во државава наша со тие плати.

За добра кола ќе сонуваат и ќе возат некоја со дотраена со 200-300к донесена од Германија или Италија, за одмор ќе заштедат колку за еднаш годишно притоа да не се опуштаат да тргнат без наполнет гепек во Грчка инаку им отиде цела годишна заштеда. За пари ако случајно сакаат да почнат бизнис ќе треба да ги задолжат и децата..

Е такви перспективи нуди нашава држава во споредба со странство, каде што ем ќе живееш сто пати подобро ем ќе можеш да заштедиш

Уште баба ти и дедо ти да ги ставеше со пензиите во месечниов прилив и ште подобар живот ќе живееш , сите заедно на куп :icon_lol:
Значи правиме муабет за просечен млад брачен пар, двајца по 20-25к плата и до 50 години ќе исплаќаат еден стан во државава наша со тие плати.

За добра кола ќе сонуваат и ќе возат некоја со дотраена со 200-300к донесена од Германија или Италија, за одмор ќе заштедат колку за еднаш годишно притоа да не се опуштаат да тргнат без наполнет гепек во Грчка инаку им отиде цела годишна заштеда. За пари ако случајно сакаат да почнат бизнис ќе треба да ги задолжат и децата..

Е такви перспективи нуди нашава држава во споредба со странство, каде што ем ќе живееш сто пати подобро ем ќе можеш да заштедиш

Епа еве,јас и невестата по 25 да земаме малку ли се?
50.000 денара месечно=2500 денара за струја,1000 денара кабловска+интернет,1000 денара ВИП телефони,400 денара за вода=5000 денара,сите сметки платени..
Кола ако имаме 12.000 денара годишно за регистрација и осигурување=6000 денара осигурањето на рати се прави на 6 месеци по 1000 денара..
Јадење,пиење плус 10.000 да ги ставиме,што се ПРЕМНОГУ за двајца,ама нека биде..
Да си купиш тренерки,гаќи ова-она,ете уште 5000 во месецот..

Значи сума сумарум трошковите за млад брачен пар во МК изнесуваат околу 30.000,што е ПРЕМНОГУ,може многу лесно да се намалат на 25.000 сепак ти остануваат 20.000 па и многу повеќе за настрана..

( стан,куќа не плаќаат,бидејќи имаат од старите,кола истотака не е морално но ја туривме во есапот)

Еве ако сум у грешка поправи ме..

50.000 денара месечно=2500 денара за струја,1000 денара кабловска+интернет,1000 денара ВИП телефони,400 денара за вода=5000 денара,сите сметки платени..
Кола ако имаме 12.000 денара годишно за регистрација и осигурување=6000 денара осигурањето на рати се прави на 6 месеци по 1000 денара..
Јадење,пиење плус 10.000 да ги ставиме,што се ПРЕМНОГУ за двајца,ама нека биде..

Значи сума сумарум трошковите за млад брачен пар во МК изнесуваат околу 30.000,што е ПРЕМНОГУ,може многу лесно да се намалат на 25.000 сепак ти остануваат 20.000 па и многу повеќе за настрана..

( стан,куќа не плаќаат,бидејќи имаат од старите,кола истотака не е морално но ја туривме во есапот)

Јас целосно се согласувам со тебе. Сега кажи ми само каде ќе земате по 25000, во Велес? Ако речеш во Скопје, трошоците се поголеми. А децата и нивните трошоци кај ви се?

Јас целосно се согласувам со тебе. Сега кажи ми само каде ќе земате по 25000, во Велес? Ако речеш во Скопје, трошоците се поголеми. А децата и нивните трошоци кај ви се?

Сред Лос Ангелос врие од бездомници и скоро сите работат, ама не можат да си диозволат некое место под кирија а пак да купат некој стан куќичка научна фантастика е.

На темата со среќа кон потрагата :icon_lol:.

Hahah a da ides so nevestata nekade da rabotis pa da ti ostanuvaat po 4,5000€ mesecno cisti pari so velis?
So plateni site troskovi, nov stan, nova kola...sekoj vikend da si setkas, odmor godisno 2 3 pati kaj sakas, zimuvanje, a ne da ides po najeftinite grcki plazi brat moj...

Сред Лос Ангелос врие од бездомници и скоро сите работат, ама не можат да си диозволат некое место под кирија а пак да купат некој стан куќичка научна фантастика е.

Затоа што се у ЛЕ, што не ги има толку во Сиетл?
А и САД се у основа каубојска земја и општество, таму само ако сакаш на ризик да р мбаш и да створиш некој капитал и после пали кондурите .
Социјалната политика во САД и Автралија се Китка-Матка, не се споредуваат.[DOUBLEPOST=1514489411][/DOUBLEPOST]
jas sum 25 god baram devojka/zena od avstralija za seriozna vrska ,godinite ne se bitni
ako nekoj znaj kako mozi da najdam neka me kontaktira,mozi i postara i podebela
Ако си ок со Англицкиот , најди си сајт и позанимавај се таму, кој бара ќе најде;)

Прашање е дали и со високо образование ќе успее тие пари да ги земе во Велес. Башка по случајност имам роднини таму и шетајки низ улиците се чини дека барем 70% од куќите таму не се средени како што треба или се стари или нови ама без никакви изолации и прозорци како што треба а млади луѓе сигурно нема да сакаат да живеат во такви услови. Затоа и викам за добар живот треба платата да ти ги покрива сите трошоци за нормален живот, кога одиш во маркет да не гледаш цени, да можеш да отплаќаш станбен кредит како и кредит за нова кола од 12-13к а не да зимаш некоја извозена од Европа со 200к и уште годишно даваш по 300-400 евра за нејзино одржување. Ете во пресметките на Блек хок нема никакви трошоци ставено за одржување на таа кола, гориво, па кај се трошоците за хигиена и култура што обично се вметнати во потрошувачката кошничка а да не зборувам и за греење дека под 500 евра не си во сезона така да на крај со 25к може ќе заштеди само за еден летен одмор у Грчка.

Hahah a da ides so nevestata nekade da rabotis pa da ti ostanuvaat po 4,5000€ mesecno cisti pari so velis?
So plateni site troskovi, nov stan, nova kola...sekoj vikend da si setkas, odmor godisno 2 3 pati kaj sakas, zimuvanje, a ne da ides po najeftinite grcki plazi brat moj...

На кое место и со што работа на двајца би им останувале 4-5к месечно ? Да не претеруваме сега..

Toa go vikam I jas,ovoj nered I bezzakonie,ovaa sloboda ja ima samo tuka vo MK..
Ti si od Veles,Alfa Marketite rabotat do 23:30 navecer,sendvicari picerii se e otvoreno,da izlezes vo 01:30 nokjeska topol burek barem na 5 mesta ke najdes,letno vreme narod ima po klupi po ulazi na zgradi kako sedat i so soncogled i pivo se muabetat I zaebavaat.
Alkohol sum kupuval zavitkan vo kesa od leb..
Ti si Swedska,kazi navecer dali posle 20:00 ima nesto otvoreno,dali ima luge po ulicite..
Ova e eden primer,baska so vrski I pari mozes professor da bides po so ke posakas..
Samo platite da se pogolemi,toa sea za sea e nevozmozno,mada dvajca vo Johnson Meti da rabotat ete 44-45.000 prihod mesecno.
Sekoj treti Makedonec zivee vo beda i siromastija.[DOUBLEPOST=1514490222][/DOUBLEPOST]

Da zemas 5000 evra mesecno nagore treba da imas zavrseno 2 fakulteta,ili dnevno da rabotis po 16 saata..

Прашање е дали и со високо образование ќе успее тие пари да ги земе во Велес. Башка по случајност имам роднини таму и шетајки низ улиците се чини дека барем 70% од куќите таму не се средени како што треба или се стари или нови ама без никакви изолации и прозорци како што треба а млади луѓе сигурно нема да сакаат да живеат во такви услови. Затоа и викам за добар живот треба платата да ти ги покрива сите трошоци за нормален живот, кога одиш во маркет да не гледаш цени, да можеш да отплаќаш станбен кредит како и кредит за нова кола од 12-13к а не да зимаш некоја извозена од Европа со 200к и уште годишно даваш по 300-400 евра за нејзино одржување. Ете во пресметките на Блек хок нема никакви трошоци ставено за одржување на таа кола, гориво, па кај се трошоците за хигиена и култура што обично се вметнати во потрошувачката кошничка а да не зборувам и за греење дека под 500 евра не си во сезона така да на крај со 25к може ќе заштеди само за еден летен одмор у Грчка.

На кое место и со што работа на двајца би им останувале 4-5к месечно ? Да не претеруваме сега..

Kolata se racuna kako luksuz..
Nemora kola..[DOUBLEPOST=1514490429][/DOUBLEPOST]
ke me zemes mene so tebe :D

Vo kamionot imam samo eden krevet,ke treba na astal da spies..Ako mi se obrakjas mene..Samo @Agda Beata bi ja zel,za nea I kabinata ke ja prosiram..:):)

.... многу арно не е на арно, има случаеви не велам не.... но набргу ќе слушнеш наеднаш умрел, ништо не му било или загинал во сообраќајка од брзина на автомобилот, починал од инфаркт ...починал млад само за неколку месеци од канцер...
џабе све тоа, дали имаш 500 ден или 5000 евра настрана... не е важно парата, автомобилот, важна е љубовта и квалитетот на животот со таа љубов се друго е минилива и ненаситна категорија, оти тој што не е задоволен и со 5000 евра месечно пак нема да биде задоволен и да ги има и ќе сака повеќе...
скромноста и љубовта е најважна, све друго е краткорочно! (y)

Има многу доселеници цел свет, посебно од Мексико а и ова Црнците се посебна врста. Овие илегалниве не ги чека таму апартман со 5 звезди неко спиење по улици.

immigrationQ-7680632.jpg

Последно уредено од модератор:
mozi i od grcija samo avstralija da se pojdi
имаше на времето во АУС платени женски, плаќаш, склопуваш брак, по некое време добиваш престој, по тоа се разведуваш... а имаше и Филм, за пливач од Јужна Африка кој за да стекне право да плива за австралиска репрезентација требаше формално да стапи во брак со австралијанка...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom