Ждрепка за квалификации СП 2014 (30 Јули)

• Креатор на темата Креатор на темата Supervisor
  • Време на започнување Време на започнување
Абе ТВ прва имаат скапи само некои(пр Германија),има доста силни репрезентации шо не даваат ептен за ТВ права.Него влезниците не би можеле да бидат по 1000-че него 300 до 400.:)

Епа затоа Хари се молеше за некоја таква репрезентација. Германија, Англија или Шпанија, ама сега може фино лепо да
fellatio__anyone__by_little_kiba_chan-d3anq9o.jpg

Можно ли е бе секогаш да добиваат вакви групи???

1. Грција
2. Словачка
3. БиХ
4. Литванија
5. Летонија
6. Лихтенштајн
Босанците имаат сеа голема шанса да завршат први

Одлична група, битно никој не е слаб т.е за потценување коефициентите за утакмиците нема да бидат високи не се некои атрактивни репрезентации ама скоро сите се силни, освен ние и мислам дека ова за џебот на хари е добар распарувач ниту ТВ права може да постигне ниту пари од наместени може да добие, арно ама нашиот фудбал ќе добие со ова ако тепаме една утакмица тоа ќе биде премија за нас освен ако не се случи чудо и престанат да играат серва на тренинг за 200Е и почнат да тренираат може и ќе изненадиме, ама чисто сумјам

Балканско-Британска турлитава...:D
И како зачин Белгијанците....:)

Балканско-Британска турлитава...:D
И како зачин Белгијанците....:)

Хаха, ми се свиѓа имево на групава .. Балканско - Британска турлитава со Белгијски зачин. :cool:

Ебати групата што ни се падна , поглупава неможеше да биди , па плус и Велс ни се падна од 6-тиот шешир ... дури сега ќе бидиме убедливо последни ( не верувам да бидиме пред Велс на крај ) ... и повторно никако да ни се паднат Германија , Франција , Италија , Португалија или Грција . Точно е дека имаме големо ривалство со Србите и Хрватите , но ми се здосади веќе да си ги мериме со нив ... сакав конечно да ја видам Македонија против една Германија , Италија или Франција , а да не правам муабет за Грција ... но тоа е што е , ќе почекаме некоја друга прилика да играме против нив .

Од аспект на она што посакувавме...ЕБАТИ ГРУПАТА ЕБАТИ! Се со едни исти екипи ни се паѓа 20 години наназад. Со Хрватска и Србија пак како за ЕУРО 2000, а со Хрватска игравме и сега брзо нели пред 2-3 години ко врнеше многу дожд :D Со Шкотска веќе преку таквово...по она во последниот циклус може пак да не се изнаиграме, а кисело да си изгубиме 1-2:0. Белгија....ммммм не се некоја сила ама ќе не тепаат по ист рецепт како шо не плескаја Словачка, Финска, Израел... и Велс....значи да не можиш ни на сигурни бодови да рачунаш. Вака како стојат работите изгледа не ни бега последно место ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!! :vozbud:

А од друг аспект е што секако ќе има мотив повеќе против Хрватска и Србија, па и против Шкотска донекаде поради последниот пораз...може да се случат и киксови на Србија и Хрватска против Белгија и Велс што нас би ни отворило шанса, но....

И не ми е јасно како веќе 10+ години БиХ и Словенија редовно добиваат лесни групи, то е да се чудиш...А Шпанија и Франција си ги наместија во група со 5 екипи, ќе тепаат се друго..меѓусебе 2 нерешени и ете ги двете сос сигурен пласман на СП.

Сликовито како изгледаат групите:

on.net.mk_366149.jpg

European Zone Draw
Group A: Croatia, Serbia, Belgium, Scotland, Macedonia, Wales
Group B: Italy, Denmark, Czech Republic, Bulgaria, Armenia, Malta.
Group C: Germany, Sweden, Republic of Ireland, Austria, Faroe Islands, Kazakhstan.
Group D: Netherlands, Turkey, Hungary, Romania, Estonia, Andorra.
Group E: Norway, Slovenia, Switzerland, Albania, Cyprus, Iceland.
Group F: Portugal, Russia, Israel, Northern Ireland, Azerbaijan, Luxembourg
Group G: Greece, Slovakia, Bosnia-Herzegovina, Lithuania, Latvia, Lichtenstein
Group H: England, Montenegro, Ukraine, Poland, Moldova, San Marino
Group I: Spain, France, Belarus, Georgia, Finland

A-За 1во место ке се борат Србија,Хрватска и Белгија.
Б-Италија фаворит за 1во место,а за 2ро ке заврши еден од Данска и Чешка.
Ц-Германија ми е сигурна за 1во,за 2ро најверојатно Шведска или изенанадување Ирска
Д-Холандија исто како Германија секогаш сигурни во квалификациски натпревари,за 2ро најверојатно Турција завршува.Романија истотака би можела да изненади за 2рата позиција.
Е-Битката за 1во очекувам да се води меѓу Словенија и Швајцарија..
Ф-Португалија очекувам да заврши 1во,а Русија 2ро место.
Г-Се надевам дека 1во и 2ро место ке завршат БИХ и Словачка,ЈУЖНИВЕ несакам да ги гледам на СП :D.
Х-Англија ми е фаворит за 1во,а голема борба за 2ро место им претстои на Црна Гора,Полска и Украина.Мислам дека заедно со 1вата група,оваа е најизедначена.
И-Шпанија најверојатно завршува 1во,а Франција ке си ја бара среќата како и минатите квалификации за СП..

Босанците имаат сеа голема шанса да завршат први

Ова и не е толку слаба група со оглед на:
Норвешка
Словенија
Швајцарија
Албанија
Кипар
Исланд

Секое влечење може да се намести ако се сака така да сите ждребања ги гледам повеќе како забава него реалност :).

Белгија прва во групата за второ партали ќе се праат Србија,Хрватска а исто и Шкотска има реални шанси да изненади.Велс ми е за 5то место таман така да ние изгледа ќе го извлечеме подебелиот крај :(

Можно ли е Македонија да заврши со 0 бодови? Колку има коефициент??? #topovskomeso

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom