Жална вест: Тоше Проески загина во сообраќајна несреќа

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Боже ангели од небо прати, тој нема да се врати..:(
Тоше, почивај во мир. Да знаеш, никогаш нема да починеш во нашите срца. Вечна ти слава.
Не се обидвам повеќе да одговорам на прашањето зошто Боже?..
Не можам, немам сили. Бог ни зеде една ѕвезда, еден блесок, една светлина која ја осветлуваше Македонија и и` го насочуваше патот кон подобра иднина.
Почивај во мир.
Те сакаме.

Не можам да поверувам.
Почивај во мир , трагедија навистина

Не можам да поверувам... Сите ние денеска изгубивме голем човек, ангел, со огромно срце, кој секогаш ќе го памтиме и ќе живее во нашите срца. Не можам повеќе да пишувам. Почивај во мир Тошка:cry: :cry: :cry: :cry:

majstore ti bese se za makedonija i se ke dadese za nea.
POCIVAJ VO MIR

Станувам сабајле, и таткоми првото што ми го рече Тоше, мило почина. Прин мислев дека дека ме зафркава, бидејки не е свесен колку го сакам, али кога прочитав ... Се уште не можам да се смирам, се тресам цела ... Се јавивме и Крушево сето во паника било ... Тешко на мајкаму! Бог да го прости, засекогаш ќе го носам во срцево!

U prometnoj nesreći na autocesti Zagreb - Lipovac kraj Nove Gradiške u utorak ujutro oko 6.20 sati poginuo je popularni pjevač iz Makedonije Toše Proeski, potvrdila je njegova menadžerica Liljana Petrović. Proeski je bio na na suvozačkom sjedalu Volkswagen Touarega kada je automobil velikom brzinom udario u stražnji dio tegljača s prikolicom. Od siline udarca vozač je izgubio nadzor nad automobilom koji se zarotirao te stranom na kojoj se nalazio popularni pjevač zabio se u metalnu ogradu. Vozač Touarega je teško ozlijeđen i odveden u bolnicu, a ženska suputnica na stražnjem sjedalu je lakše ozlijeđena. Doznajemo da su to bili menadžerica Ljiljana Petrović (49) i Georgij Georgijevski (32) iz Skoplja. Vozač kamiona Slaviša Kuzmanović pretpostavlja da je vozač mladog pjevača u automobilu zaspao za volanom. Vatrogasci su zbog auta koji je bio potpuno zgužvan morali rezati lim kako bi izvukli ozlijeđenog vozača.

slika107696.jpg

Не можам да поверувам.... :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(

Загина Тоше Проески

tose-proeski.jpg
Македонската мега ѕвезда Тоше Проески утринава загина во сообраќајна несреќа во Хрватска. Според хрватските медиуми несреќата се случила утрово во 6 часот и 30 минути на патот кај границата меѓу Хрватска и Босна и Херцеговина.
Тоше Проески не возел туку бил на совозачкото седиште. Тоше бил во Хрватска за да гостува на телевизиско шоу и да снима спот.
„26-годишниот Тоше Проески загина утринава во 6 часот и 30 минути на автопатот А3, 170 километри источно од Загреб кај Нова Градишка. Засега според првичните информации Тоше, неговата менаџерка Лилјана и Ѓорѓе Ѓорѓески-возач, биле во „Фолксваген Туарег“ со македонски регистарски таблички. Возачот Ѓорѓески заспал додека возел и така, наводно, удрил во камион кој се движел пред нив. Тоше бил совозач и наводно спиел, на место загинал. Менаџерката Лилјана и возачот се во тешка состојба и се наоѓаат во болницата во Нова Градишка“, изјави Антонија Мандиќ, репортер на РТЛ Хрватска.
Хрватското МВР ја потврди несреќата. Иако не сакаа да соопштат имиња, тие потврдија дека џип „Туарег“ со македонски таблици удрил во камион. На самото место починал 26-годишниот Тоше Проески.
„Утринава во шест часот и 25 минути на автопатот кај Нова Градишка, 170 километри оддалечено од Загреб се случи сообраќајна несреќа. 32-годишен државјанин на Република Македонија управувал со автомобил марка „Туарег“ со македонски регистарски таблички. Во истото возило се наоѓале 26-годишно момче и 49-годишна жена, исто така државјани на РМ. Најверојатно поради непочитување на сообраќајните прописи, односно недоволна оддалеченост од возилото, автомобилот удрил во задниот дел во приколката на товарен камион со италијански регистарски таблички. Во несреќата, за жал, загина 26-годишното момче државјанин на РМ, а сопатниците во возилото со телесни повреди, се пренесени во болницата во Нова Градишка“, изјави портпарол на МВР во Хрватска.
tose-nesreka.jpg
Владата на Република Македонија на денешната седница ќе го прогласи 17 октомври среда, за ден на жалост, поради загинувањето на Тоше Проески.
Премиерот Никола Груевски ги задолжи Министерството за надворешни работи и Државниот протокол заедно со семејството на Проески да ги организира сите детали околу преносот на посмртните останки на Тоше.
Воедно, премиерот Груевски упати телеграма со сочувство до семејството на Тоше Проески.
Владата најави дека на денот на погребот ќе одржи комеморативна седница, а се понуди и да ја организира погребната церемонија.
Македонија тагува. Загуби едно од своите најголеми добра и своето најмило чедо. Тоше Проески беше во срцата на многумина.

www.a1.com.mk

Од 9 часот слушнав и уште не ми се верува:(
ТРАГЕДИЈА!!!

Кога првпат слушнав утрово не ми се веруваше,посакував ова да е само една невкусна шега...но не е...колку е суров животов:(:(:(:(:( ТОШЕ ТЕ САКАМЕ!!!никогаш нема да те заборавиме:(:(:(

Сакам да верувам дека позади загубата на Тоше постои некој смисол, инаку ми останува само да го колнам животов. Ме боли како да загубив најблизок човек.
Тоше беше човек со хуманост за два света. Човек во кој беа собрани сите убавини. Верувам дека сега е на некое подобро место каде ќе биде награден за сите големи нешта кои ги направи.
А ние на Замјава останавме без еден ангел.

Почивај во мир Голем Човеку, затоа што живееше најдобро што може и внесе светлина во милиони срца.
Сега дојде редот и ние да ти кажеме:Те сакаме Тоше!
Почивај во мир.

Нцнцнц еее...Јас си бев излезен од сабајле коа чув...Ејјјјјјјјјј стварно греота...Мислам дека баш он не заслужил,се трудел да стигне на сцена,од сиромашно семејство и се проби...Со желба...R.I.P Тоше...:(

Македонија го загуби НАЈДОБРОТО ОД МАКЕДОНИЈА

СЛАВА МУ

bas bi skala da kazat na vesti deka e greska tose e sepak ziv no ne e,zatoa ke ostane ziv vo nasite srca nema da se rodi takov covek

Ужасна вест, уште не ми се верува...
Почивај во мир Тоше!

Rest In Peace Brother навистина голема загуба многу сум разочаран! Му бев на последниот концерт и стварно се колебав дали да одам ама не згресив!!! за последен пат ПОЧИВАЈ ВО МИР !!!:music5: :icon_neut I still cant beleve this goth dammit!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom