Жална вест: Тоше Проески загина во сообраќајна несреќа

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Стварно загреота.:nesum:

Многу го сакав Тоше..не можам да повервам дека ова му се случи.:cry::cry:

Тоше беше најдоброто од Македонија.

Бог да го прости.

Беше амбасадор на Македонија, хуманист, дарител, еден од најдобите Македонски вокали. Почивај во мир.

Тоше, остави многу зад тебе, благодарам. Почивај во мир.

Само што ја прочитав темава и ја отворив хрониката на хрватскиот дневник, пуштив телевизија и А1 објави на вонредни вести, истото што го има и на дневник.хр. Ама изгледа само од таму доаѓа веста.

Да почекаме и да видиме повеќе детали...

Загина Тоше Проески
Загреб /16/10/ 09:22/9:50
Познатиот македонски пејач Тоше Проески загина рано изутрината во сообраќајна несреќа во Хрватска.

Ова го јавуваат повеќе хрватски медиуми, а Макфакс доби потврда и од хрватската амбасада во Македонија.

Од истиот извор на Макфакс му потврдија дека другите двајца сопатници се повредени, но нема информации за каков степен на повреди станува збор.

Несреќата се случила изутрината околу 6 часот и триесет минути во близината на Нова Градишка кога се судриле Фолксваген Туарег во кој во последната година се возеше Тоше и камион.

Според хрватските медиуми во возилото освен Проески, кој спиел на предното седиште биле и неговата менаџерка Љиљана Петровиќ (1958) и Ѓорѓе Ѓорѓевски (1975) од Скопје, кој управувал со возилото.

Пола саат се чудам за тоа што го прочитав, неможам да поверувам:nesum:
Баш го сакав Тоше и ептен ми е жал...Бог да го прости и нека почива во мир!

Бог да го прости.
Сеуште не ми се верува...

Уште неможам да се соземам..не ми се верува...еден од најуспешните луѓе во Македонија загина трагично...:(:(..ми иде да плачам од што ми е жал:(:(

Права трагедија...најзлато човек е Тоше,најголем хуманитарец моментално...Нека почива во мир

Згасна уште еден млад живот!
Почивај во мир пријателе,излишно е се друго да се каже :(

Ебате животот ебате!

:placko: не можам да верувам :placko:
Треба да прогласат ден на жалост но што и да прават Тоше нема да се врати.

не ми се верува :( ТОШЕ ПОЧИВАЈ ВО МИР:cry:
toseproeskinaslww9.jpg

Serdar: sega potvrdija od ambasada, site se umreni!

Najmalku sakam da drzham pridiki vo vakvi situacii, no temava ja postaviv na forum politika ne samo da informiram za smrtta na Toshe, tuku i da ukazham na edna strashna pojava na Balkanot -- agresvno i neodgovorno vozenje.

Sum prezhiveal 5 poteshki soobrakjajni nesrekji vo zhivotot, denes ne vozam, i ako neshto me udara vo nerv e upravo vakva situacija opishana pogore shto dovela do smrt na trojca mladi lugje: preblisku bilo voziloto pri golema brzina do kamionot pred nego.

Chovekot e mnooogu krshlivo sushtestvo! Zar e premnogu da se insistira na rastojanie megju vozila, na pretpazlivost?

Ajde smrtta na Toshe neka bide apel do site nas da ne vozime agresivno, nitu prebrzo, da drzhime rastojanie, da sme pretpazlivi i pri svest koga vozime.

Ushe ednash, Bog da gi prosti zaginatite vo nesrekjata.

Бог да го прости!
Деновиве многу млади луѓе загинаа. Вчера е погребан мој пријател, школски и војнички другар, загинат во неделата на патот Штип - Радовиш, та и уште двајца со него, слушам сега и Тоше, греота, млад човек...
Пу, ебати животот ебати!
Денес си човек, утре вест и статистика.
Веста е веќе и официјална..Македонската амбасада во Загреб ја потврди...
Ова стварно веќе нема смисла..како игра без граници во која ние немаме шанси за победа...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom