Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ниту јас. Куќа си е права ствар. Мада што знам дали е до куќа, пред неколку години кога имаше 2-3 земјотреса, едниот исто рано беше, е тој ме разбуди ме поеба морам да признаам. Не се сеќаам шо јачина беше. Може зависи у која фаза на сон си... тие РЕМ, дип слип, лајт слип блабла. Може психа...Пак ништо не осетив... Каков труп сум значи...
Mojata zgrada kade ziveam e cudo edno, go idrza zemjotresot vo 63 tata, mislam deka bese izgradena vo 1957 God.Куќа права ствар? Не си осетил дека не се вратила у почетна положба. Тоа е тресењето што се пренесува од тлото, преку темелите, на другиот дел од зградата. Тоа значи дека конструкцијата не е еластична и не "работи". Ако паѓа, ќе падне одеднаш целата.
Инаку, Дебар и Пехчево се две подрачја во државава каде што е голем потенцијалот затоа што се во зони на континентални раседи, без да го потценуваме другиов дел од државава, освен прилепско, во делот на Бабуна и Мокра планина.
Да не звучам и јас као бијонси, ама да се надеваме дека нема да се 'рчне дебарската линија и да зачестат во тој регион, пошо може стварно да бидат катастрофални земјотресите.
Брат, не ми објаснувај, „куќа е права ствар“ зборев у стилот дека у куќите се осеќа скоро секогаш помалку. Не збориме за рушење и паѓање.Куќа права ствар? Не си осетил дека не се вратила у почетна положба. Тоа е тресењето што се пренесува од тлото, преку темелите, на другиот дел од зградата. Тоа значи дека конструкцијата не е еластична и не "работи". Ако паѓа, ќе падне одеднаш целата.
Тектонските плочи не познаваат политички граници. Овие се линиите во рамки на југоисточна Европа, Африка и западна Азија, ама и меѓу нив има помали раседни линии.Ako ima nekoj neka postira mapa so rasedni linii za Makedonija....
А за шо збориме?Не збориме за рушење и паѓање.
Во која населба е зградата?Mojata zgrada kade ziveam e cudo edno, go idrza zemjotresot vo 63 tata, mislam deka bese izgradena vo 1957 God.
Jas sum najgore,bukvalno se lulavme kako vrba na veter.
Jezivo![]()
Kisela VodaВо која населба е зградата?
За дрмањеА за шо збориме?