ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Ниту јас. Куќа си е права ствар. Мада што знам дали е до куќа, пред неколку години кога имаше 2-3 земјотреса, едниот исто рано беше, е тој ме разбуди ме поеба морам да признаам. Не се сеќаам шо јачина беше. Може зависи у која фаза на сон си... тие РЕМ, дип слип, лајт слип блабла. Може психа...

Убедливо најјако е дека колега вчера се тестираше за ковид, до полноќ требало резултатите да му ги пратат, во 23:30 пишува не можам да ги чекам, легнувам, во 05 пишува јако здрма се разбудив и ги видов резултатите, позитивен.
GGWP
И јас сум во куќа. Единствени земјотреси кои сум ги осетил се трите во летото 2016 година. Првиот беше рано, не разбуди од спиење. Пред да почне да дрма, имаше една језива бучава, мајка ми се потсети на 1963та. После мавна најсилниот попладнето, па тресеше секој ден по малку, така што една вечер здрма посилно. Татко ми фати да бега надвор, на околните куќи попукаа и ѕидовите.

На 6ти кат добро се почувствува, иако мене лично вертикалните ми се позафркнати, овој не ми го даде тоа језиво чувство барем. Заспав одма, повеќе ме изнервираа кучињата после тоа со лаењето.
Скопските пред некоја година ги осекав сите, дури и оние помалите до кај 3 степени што беа. Дома дур растев скоро секое лето имаше по некои дешавки, размрдувања, така што, обично веќе не ме фаќа ни паника. Мајка ми за жал е огромен паничар по ова прашање, дома сите седиме, малце задрмува, таа трча надвор по скали, а скалите во двор ко што се стрмни, мали се шансите да не се подлизниш. Не ни чека да престане па да излезе, тоа е она што повеќе ме засекирува реално.

за чудо јас ништо немам осетено, ама сабаље се разбудив, нешто како моите да збореа дека имало земјотрес, ама мртов уморен си продужив да лежам xd

ова прва пат вака, обично се будам и ги осеќам...

Уште си дрмат на сеизмографов секој сат скоро, ние не ги осеќаме нормално.
Колку што гледам цела западна мкд имало повеќе помали земјотреси пред овој од забајлево.
На вторава слика сеизмолошка од охрид е..

Attachments

• Screenshot_20201111_113155.jpg
    Screenshot_20201111_113155.jpg
    417,6 KB · Прегледи: 35
  • Screenshot_20201111_113038.jpg
    Screenshot_20201111_113038.jpg
    336,2 KB · Прегледи: 34
Јас го осетив, таман сум задремала ме стреси, мислев ми се причинува па си продолжив со спиење :)

Женски одвај чекаф да има земјотрес, за да га осетиф :icon_mrgr:

@cholismo
Чудно ти да спиеш, ја па мислеше глеаш некој фудбал од трету лигу од Фиџи или Гуам фтора лига
dase nasalimo hehe

Женски одвај чекаф да има земјотрес, за да га осетиф :icon_mrgr:

@cholismo
Чудно ти да спиеш, ја па мислеше глеаш некој фудбал од трету лигу од Фиџи или Гуам фтора лига
dase nasalimo hehe
Ноќта е или за спиење или за фини нешта трето нема :pipi:

Pa nema 15 km po moe od epicentarot.....Skopje i Bitola se mnogu podaleku

Dovolno e da se kazi deka do 08.10 nemase struja gradot

Како е тоа можно од земјотрес да снема струја во Кичево? КАКО? o_O:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom