ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
па тоа прашувам што се случи,абе оти не ме разбираш не пишувам шпански а??
За глувци нишкоj ништо не е кажал. Не разбрав што мислиш за Козлодуj...?!

Ај смири се малку у БГ...И никад више у курац памет неам од вакви работи...Моменто кога ја почуствуваш моќта на немоќта.

денес Гејлада ја затресе земјотрес со јачина од 4,5 по Рихтер
Но, страшното е што сеизмолозите очекуваат продолжена сеизмична активност на Балканот.

ЗЕМЈОТРЕС ПРЕД 27 СЕКУНДИ

Јеп ама ептен краток.....

Е овој не го осетив
Беше доста краток јас ептен дека у тишина сам у соба куцам семинарска затоа.....Инаку ретко кој го осетил овој( бар така мислам)

jas go osetiv ovoj tuka vo sofija ... ama da mu ebam majkata vekej sekoj den ima zemjotresi i posle onoj od onoj den 6.0 po rihter sto bese vekje epten me fakja strav.Ama stvarno epten oti od onaj predhodniot imam trauma ebate.Strasna rabota.I ete ovaj sega me uplasi i trgnav da izleguvam ama nesto se soprev .... na 5ti sprat sum i se osekja ubavo.A i kucinjata pocnaa da lajat site odedns, mackata se isplasi kaj mene, toa uste povekej me izfilmira.

Мене ми пишат одма, го осети ли земјотресот бе, ти живееш во зграда, на високо си.

Море маме ви јебем не да го осетив, ќе се посерев. Мониторот се клатеше лево-десно.
Страшно

Мене ми пишат одма, го осети ли земјотресот бе, ти живееш во зграда, на високо си.

Море маме ви јебем не да го осетив, ќе се посерев. Мониторот се клатеше лево-десно.
Страшно
Во кој град живееш?

Јапонија секој сат земјотрес има една 100катница не падна, а кај нас еден помал земјотрес нека фати се че се срамни со земјата.

Јапонија секој сат земјотрес има една 100катница не падна, а кај нас еден помал земјотрес нека фати се че се срамни со земјата.
Таму сите згради им се изградени против сеизмички активности , а од друга страна кај нас се изградени од гипс картон а и плус во 90% од зградите има куртони што рушат попторни стубови за да им изгледа поголемо дома .....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom