ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
На сајтов уште не запишале за последниов земјотрес пред 5 минути, а за прошлите 2 одма извадија податоци колку биле силни.

Новите згради во Скопје се понестабилни и од картон. Од поминување на камион пукаат ѕидовите. Ајде, да се надеваме дека ќе помине ова.

Има ли некој податоци за градбата на зградите во Скопје после катастрофата во 63та?Дали воопшто се стабилни и до кој степен на издржливост се?Имав читано дека после земјотресот ги граделе со помош на јапонски архитекти,некој податок или да бегам од градов.

Ако живееш во пониска градба или па у градба која е барем 17тина години стара.. пример некоја Зграда од пред тој период немаш гајле...

А ако си во некоја од оние другите да кажам поновите..
Епа јебига ви држам срека све да е ок.. :)

Луѓе бре, ништо НЕ осеќам. Ај тој во 1 го преспав, ама овие наредниве не осетив ниеден. Ништо.

штотуку преживеав уште еден помал... мислам тектонски дека беше

Вечер на штрек бидете:)
Здрма пак бе.Само овојпат малку беше. Не се сеќва толку многу оти сме карпесто место.
Леандра ела си на познат терен ваму :)
Минатата или предминатата година имаше мали земјотреси на секои 2 саата цел ден.

На сајтов уште не запишале за последниов земјотрес пред 5 минути, а за прошлите 2 одма извадија податоци колку биле силни.

Го запишале ама без јачината!

Јас не го осетив во движење бев кога моите дома свикаа земјотрес.

Ц ц ц пак ништо не осетив...изглеа зградава моја нема мака.Луѓе ако биде опасно сите у Аеродром у црвените кули БЕЗБЕДНО Е :helou: башка и ептен јаки подруми имаме така да немајте гајле имате засолниште !!!

леле кај нас пак јас живеам во зградите леле како се осетииии ова веќе е 3 пат ај нека биде и последен најдобро

денес 3 кркавме
ако е за арно мислам доста е
веќе не исплаши ако му беше целта тоа :smir:

Го запишале ама без јачината!

Јас не го осетив во движење бев кога моите дома свикаа земјотрес.
Ваљда сега за некое време и јачината ќе ја запишат. Се плашам бе па, што се дешава со земјотресиве??:nesum:

Зашто мене на хоризонтално ми здоличе...

И јас мислам дека такви беа.Баш сум у лежеча позиција.
Не ми одговоривте за зградава во која живеам:ги викаат руски згради,стари се гарант минат преку 25 години,имаат 5 спрата и долги се со 4 влеза.
Ах Разор,земајте ме,ќе си умрам од страв,сакам кај топилница да си седам ида си се чадам,боље него ова.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom