ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Во Албанија е епицентарот 5.4 пишуваше на EMSC. Долго нишање во Струга, Дебар, околу 1 минута. Нешто слично како скопскиот пред година две.

Триесет километри источно од Тирана бил епицентарот, значи тие што се западна Македонија највеќе го осетиле. Гледам со црвено е на страната значи доста голем бил, сигурно таму и штети направил ко тие нашите два пред неколку лета. 5.1 магнитуда, 10 километра надоле во длабочина

И во Скопје доста се осети, кај мене пола минута се нишаше зградата на седми.

Цунамито предизвикано од вчерашниот земјотрес од 7.5 во Индонезија, островот Сулавеси.
Во Јапонија кога има земјотрес, луѓето ја почитуваат тревогата за цунами, а овие сиромашниве си продолжиле ко ништо да не било, а имало тревога. Епилогот е околу 500 мртви.

Осетивте земјотрес? Во Охрид се осети. Според првични информации 6.7 по рихтер на 46 километри југозападно од Закинтос.

upload_2018-10-26_1-16-53.png

Последно уредено:
Да да мислев дека ми се причинува ама ете тресело сепак и се осети и во Скопје.

Пепел направил на Закинтос, поточно Занте. Пристаништето пола уништено, но во работна состојба, уништена некоја многу стара црква и неколку фасади од куќи и згради. Земјотресот бил со јачина 6.8 степени по рихтер.

Мене на апликацијава неколку пати ми стигнаа нотификации за истата локација со земјотреси над 4. Не знам дали ги рачуна као позначајни иако растојанието до Скопје е и повеќе од 500км геометриски. Којзнае колку помали имало во меѓувреме. Да не повлече само на помаливе плочи на север да му е...
И ако ништо друго се изнаслушав глупи клетви деновиве "миленко стајл" - ако им е, така им треба, ова за името, Господ гледа :facepalm:

Осетивте земјотрес? Во Охрид се осети. Според првични информации 6.7 по рихтер на 46 километри југозападно од Закинтос.

Прегледај го приврзокот 198710
5 Major Earthquakes In 48 Hours As Seismologists Warn 'Catastrophic Mega Earthquakes' Are Coming Read more at: https://www.social-consciousness.co...8i5OPLR6_85s5vYn6OHLhnz66-c-kTVc79KKC-Oj9s3FQ

5%2BMajor%2BEarthquakes%2BIn%2B48%2BHours%2BAs%2BSeismologists%2BWarn%2B%2527Catastrophic%2BMega%2BEarthquakes%2527%2BAre%2BComing.png

5%2BMajor%2BEarthquakes%2BIn%2B48%2BHours%2BAs%2BSeismologists%2BWarn%2B%2527Catastrophic%2BMega%2BEarthquakes%2527%2BAre%2BComing.png

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom