ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Упм ова језиво, попаѓаа оџаците.

Е тресе тресе

Скопје 1962
skopje-poplava1.jpg

Скопје 1963
skopje_zemjotres_2.jpg

али не се плашете пошто споредбата на локациите на најсилните макросеизмички ефекти на земјотресите од 518 г. и 1555 г. со оние на земјотресот од 26 јули 1963 г. укажува дека сите три земјотреса се генерирани долж ист расед, а тоа е Скопско-Ќустендилскиот расед. Годините на појава на овие три силни земјотреси се користени во статистичките истражувања во Сеизмолошката опсерваторија во Скопје за одредување на повратниот период за појава на земјотрес со Рихтерова магнитуда од 6.1 во Скопското епицентрално подрачје. Овој период е евалуиран со 500 години. Согласно со ова, веројатноста во Скопје наскоро да се случи земјотрес со Рихтерова магнитуда еднаква или поголема од 6.1 е мала.

Е тресе тресе

Скопје 1962
skopje-poplava1.jpg

Скопје 1963
skopje_zemjotres_2.jpg

али не се плашете пошто споредбата на локациите на најсилните макросеизмички ефекти на земјотресите од 518 г. и 1555 г. со оние на земјотресот од 26 јули 1963 г. укажува дека сите три земјотреса се генерирани долж ист расед, а тоа е Скопско-Ќустендилскиот расед. Годините на појава на овие три силни земјотреси се користени во статистичките истражувања во Сеизмолошката опсерваторија во Скопје за одредување на повратниот период за појава на земјотрес со Рихтерова магнитуда од 6.1 во Скопското епицентрално подрачје. Овој период е евалуиран со 500 години. Согласно со ова, веројатноста во Скопје наскоро да се случи земјотрес со Рихтерова магнитуда еднаква или поголема од 6.1 е мала.

Колку сакам вакви информации во вакви моменти, не си свесен. Ма да, никогаш не му знаеш.

Земјотрес стресе.. Се подмести малку креветот.. ))

Епицентарот некаде околу Дојран. 10 км длабочина , 3.8 јачина.

Јас сум блиску до Дојран најверојатно затоа осетив, иако повеќето луѓе само слушнале некаква бучава (најверојатно од тресење на прозорците).

Вечер сум на дипломска. Здрми ли уште еднаш до после, ќе си го порачам Џеј и се' нека се пеплоса ако сака .. :pijani::angel:

Живеем у струмица,сите по фб статуси земјотрес земјотрес у акло си викам жити се дек го најдее тај земјотрес ни го осетих ни го чујах ни го видех хахах

Живеем у струмица,сите по фб статуси земјотрес земјотрес у акло си викам жити се дек го најдее тај земјотрес ни го осетих ни го чујах ни го видех хахах
Имаше бе, пред 25 минути негде :D

Сватих оти имаше ама зборо ми беше ка изреагирах ка прочитах на фб и страните дека шо објавиии

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom