ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Јас спиев, и ме разбуди тоа земјотресот(bastard:icon_lol:). Ама се чудев јас, мислев дека мајка ми ме буди, и после глеам никој нема:vozbud:

На радио имало 5 степени според Рихтеровата скала бил земјотресот :)

Јас си седев на кревет во соба и одеднаш осетив дека се лула креветот и наткасничката што ми е до креветот се тресеше. Си викам ова земјотрес ли е или ми се присторува нешто :).

И во Тетово се осетило ја не го осетив брат ми ми кажа дека имало доста јако било ја бев на кафе не сум го осетил ич .... :)

Близу до Гостивар бил епицентарот, 2 километри под површината на земјата, 4.9 степени по Рихтеровата скала. Се осети прилично и кај мене, поготово зашто живеам во стан, ми се тресеше елката:nesvest:

Jas nisto ne osetiv, samo me razbudija 2 min posle zemjotresot zagrizeni glasovi aaaaaaaaaaaaaa zemjotres do oseti, hahahahaha

Pa ete se zatrese ubavo i ete sneg :helou:

A jас па си помислив дека некоја тешка механизација поминува надвор :D

Како бе у Ку никој не осетил? Ич ништа,спиев ко бебе.

И Охрид се осети,и то бајаги. Јас спијав,ме разбуди. И то во куќа шо сум,Кај баба ми,во зграда,ептен дрмало.

па сите спиете бре :)
инаку и тука у Софето раздруса леко
дано да нема други :nenene:

5.0 степени е беља работа. Длабина на центарот на земјотресот е 2 км. Да беше еден степен повеќе ќе имаше сериозни рушевини.
И уште една работа. Тие што се на први кат или по куќи или надвор на улица многу малку осеќаат, и затоа тие што не осетиле веројатно биле на пониско ниво. Што повисоко толку повеќе се осеќа, мислам на објекти.

Јас си спиев, првпат слушам и читам дека имало земјотрес. Ништо, ама ништо не осетив.

На сред колоквиум ми се јавија да ми кажат дека имало земјотрес...жити се кај го осетивте бе :icon_lol:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom