ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
УШТЕ ЕДЕН ЗЕМЈОТРЕС Е РЕГИСТРИРАН ЈАЧИНА 2.6 ВО 14:14 ИСТ ЕПИЦЕНТАР

http://www.emsc-csem.org/index.php?page=current&sub=list

Добро, во тоа време кучето ми реагираше ... значи лево е. Појаките ми ги премолчува, послабите ми ги качува на глава. Се надевам појак нема да има и се` ќе биде во ред.

играв ја дота, и кога почнаа сите да пишуваат аеее земјотрес,осетивте??а мене бирото ми се растресе,не беше нешо мн јако

Значи ова е трет земјотрес по ред шо не го осеќам...ептен ми е цврста зградава и буквално ништо не се деси.Дознав кога почнаа да ми се јавуваат родниниве...тетка ми као демек ќе паднела на улица хахаха свашта :helou:

Абе јас си спиев како бебенце, нишо не осетив, и доаѓа сестра ми ме буди ми вика: Бато имаше земјотрес! :lud:

И ја и викам дај не заебаај нишо немаше, и си легнав да спијам уше 5 минути и пак ме буди оваа: Батоооо страв ми ееееееееееееееееееееее!!!

Ја и викам оди биди на штрек отвори ја вратата за секој случај, оти ќе има втор земјотрес и тоа појак. Оваа стварно пребледе лелелел ја исфукав од страв ! :vozbud:

Абе и гледам на телетекст стварно имало земјотрес бе и ја веднаш ги вадам каблите од машината и ја спремам на пат во случај на втор земјотрес одма да излезам да ја спасам машинава... Друго нишо не ми е важно !

А сестра ми ме разбуди некои 2 минути после земјотресот... А јас баш у тоа време сум се посрал, онака инстиктивно без да знам јас.... :jaj: :uvo:

Не се секирајте нема земјотрес.....

дојде Чак Норис!

Во лептокарија на втори спрат, гледав филм со многу јак звук и слушам ко нешто многу големо да падна надвор инаку скоро ништо и да не се потресе посебно освен малку прозорите. Јас не го ни регистрирав како земјотрес, туку како уште некоја будала од кафичите и кафаните кои копаат и преуредуваат шеталишта во нивни места за ширење маси со плочки без ничива дозвола.

Јас спиев и идет двеве баби не будет со братон ние нишо. Не тегнеа да ојме в дневна ( пошо тто ни е понов дел од куќава, поцврст е) ама нишо. И после дојде братон да ме будит мене и ко почна да ми се дерит земјотрес земјотрес скокнав на две нозе.. ама поминал земјотресот... Иначе и во Охридов кажвет дек јак бил...

Нормално е да има последователни потреси како вториот кој што за среќа е значително помал. Сега гледам масата е тука некаде се врти околу Грција, Италија и Турција што значи дека овој дел моментално е нестабилен.

И мие у Тетово доста добро го осетивмо, ме разбуди од спиење, ама пак ја после си продужив да спием како ништо да не се десило...:pos:

Јас во тој момент се обидував најверојатно да не паднам по тротоар на ,, Водњанска,, ама не од земјотресот туку од снегот:pos2:. Инаку не го ни почувствував, за среќа , затоа што само ќе се испаничев.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom