ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
хахахаха јас како што лежев одеднаш почна да се тресе креветот и мислев дека е другар ми и почнав да викам:педер аман бе доста и кога да видам него го нема и у пм се усрав! на 8 спрат сум:toe:

Ја на трети сум не осетив, комшиине потресени осетиле.
Ме замаја биологијана мене изглеа ништо не осеќам :))))

Go osetiv majku mu taman sedev na PC i odednas pocna stolov da mi se trese...ali jako bese:vozbud::pos2:

Струга се осети доста јако

Лелелелелелеле, Ацид, во Скопје силен, овде во Струга 20 секунди дрмаше, не беше силен, ама ептен долго траеше.

Абре од памет ме извадивте. Каков земјотрес ало! Јас токму тогаш станав, ама не сум го осетила дали од вибрациите од мобилниот или од гласниот будилник. А и дека поспана, може точно во станувањето не сум осетила. Ама кучкиве бре мирни ми се! Жити кучките мои покомирани од мене! Зградава да ни падне па нема ни да отворат око да видат! А јас мислам дека за се би ме предупредиле ... демек сигурна де ....:pos2:
Туку аман нека нема пак, барем додека не излезам ... недела дена ќе бидам во шок ако осетам, аман не! Прошлиот пат кога имаше тука не почувствував тресење, туку силен звук кој ми помина над глава по ѕидовите. Нешто поморбидно! На прв спрат сум па ваљда затоа.

п.с. Леле кучето почна да `ржи!:nesvest:

Ништо тука у капиштец барем ја не осетив ништо.

не остеив дека возев тоа време и никој по дома не осетил земјотрес иначе од ск сум

^^ Kaj nas se oseti zemjotres.. ama sneg seuste nema :D

Јас сум од ср се случило накај 1 и 15 мин.. ништо не се осети во струмица но како што велат другите страшно дека било ме фаќа страв и во струмица да не се случи тоа:):vozbud::vozbud:...

Штом јас го осетив тогаш е сигурно јак. И тоа спиев и тогаш баш станав.
Ми го здрма креветот ненормално, прв пат после 10 години да осетам земјотрес.

Посетете го линков тука ќе ги видите моменталните земјотреси. Од тоа што се забележува е дека овој земјотрес е меѓу првите во последните денови според јачина/магнитуда.

Јако беше :) Малку подолго дрмаше :)

Абе најбоље филинг е у новиве згради да живееш,у овие картонскиве. Е таму како се осеќааа.....Ме разбуди бе у пм. Јакичок беше,убао задрма. Да мавне уште еднаш Кисела Вода ќе биде рушевини.

Штом бил 4,9 по Рихтер тоа е јако.
Најмногу се осетило во Гостиварско.
Во Скопје бил со помал интензитет што сме го осетиле.

За споредба 1963та земјотресот во Скопје бил 6,1 по Рихтер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom