ЗЕМЈОТРЕС!

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
4, 9? :nesvest: Па ова јако било бре :uvo: А како што видов и на табелата на земјотреси во брзо време што се случиле, меѓу најсилните е:nesum:

Ама бучење овде се слушнааа...

Јас во центар бев и ништо не осетив,ни луѓето окулу мене не осетија

Сеизмолошката опсерваторија за земјотресот
Скопје /08/01/ 14:18
Земјотрес со јачина од 5,0 степени по Рихтер е почувствуван денеска во 13 часот и 04 минути, е почувствуван во Гостивар, Дебар, Скопје, Тетово и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при ПМФ во Скопје.

Епицентарот на земјотресот се наоѓа на 60 км. западно од Скопје, во гостиварското епицентрално подрачје.

Земјотресот најмногу е почувствуван во Гостивар и околината, со интензитет од VI и VII степени според Европската макросеизмичка скала.

Во Скопје и околината, земјотресот бил со интензитет од V степени според Европската макросеизмичка скала.

Извор

Ја дремев тогаш на тросет и одеднаш почна да се тресе креветот и си викам what the hell, жими све мислев дека сонувам пошо бев поспана. Ама после се уклучив на мсн и гледам сите на топик пишале: земјотрес, а, у... Така што не ми беше многу страшно:pipi:

Сеизмолошката опсерваторија за земјотресот
Скопје /08/01/ 14:18
Земјотрес со јачина од 5,0 степени по Рихтер е почувствуван денеска во 13 часот и 04 минути, е почувствуван во Гостивар, Дебар, Скопје, Тетово и околината, соопшти Сеизмолошката опсерваторија при ПМФ во Скопје.

Епицентарот на земјотресот се наоѓа на 60 км. западно од Скопје, во гостиварското епицентрално подрачје.

Земјотресот најмногу е почувствуван во Гостивар и околината, со интензитет од VI и VII степени според Европската макросеизмичка скала.

Во Скопје и околината, земјотресот бил со интензитет од V степени според Европската макросеизмичка скала.

Извор

Па ако било тука од 6 до 7, требало рушевини да сме :nesvest:

нит осетив нит ме здрма...имав тепачка со брат ми по јак земјотрес од тоа немаше во кисела вода

Епицентарот му бил у близина на Гостивар. Такво нешто прочитав прееска јас. Така да таму највеќе требало да се осети... Ако има некој од таму, нека збори :)

jas ne osetiv inaku ziveam vo skopje i na 4 sprat sum i stvarno niso ne osetiv izgleda bev zanesen u edna igra i zatoa

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom