Зедов возачка! Каков автомобил да си купам?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Сеуште немам положено ама еве на што се учев да возам, прво значи кога стаив клуч у брава беше на едно југо 1.1 и со тоа ми беа првите метри поминати во мојот живот, но југото е на братучет ми и нели наравно неможам да го возам кога ќе ми се присака, после тоа се „доедуцирав„ на рено 9 француско ( плинка:) ) и на крај моите „шоферски„ способности на долг пат ги покажав на форд ескорд ТД (јес да патот беше 15километри ама прв пат дигнав толку брзина дури 110:)) али што ми беше муабетот, мислам дека почетник возач треба да вози постаро возило ЈУГО ЛАДА 101 нешто такво т.е. и да се случи нешто да не ти биде толку жал т.е. да не те чини скапо поправката, а за тоа нова кола за тазе шофер тоа само ќе ги зголеми сообраќајните несреќи низ државава (тоа се гледа по улиците) значи да положам и да ми купат нова корса или пунто или незнам фиеста (јес да сакам) ама сепак мислам дека треба барем едно година дена да се вози стара кола. Или што би рекол дедо ми „НАУЧИ ДА ВОЗИШ ФИЧО И ЌЕ ЗНАЕШ СЕ ДА ВОЗИШ„

Ucev na Pezo 106.

Potoa vozev Fico, i Fiat Doblo (davidi golijat - cista mehanika i kup elektronski uredi) - seuste go obozavam Doblo-to --- ZVER MASINA ...

Potoa sluzbeno vozev Ford Focus i Ford Mondeo i pravev vo prosek 300km/den so niv ...

Sega cekam da mi stigne mojata prva licna kola :) Mitsibushi Colt

iako ne sum vozac sepak mislam prvo na stara dobro socuvana kola da se vozi a poslekoga ke se stekne iskustvo ke se zeme nova kola

ej kurija.zashto koga ke polozish treba da vozish stara kola,a ne nova.
z-sh ako ja skrshis novata ,ke te cini poskapo,epa nemoj da ja krshish .ustvari sakash da digash calam pred zenski i da digash 150 na saat so 101 ili yugo.samo nemoj a zabraete deka so flex ke ve vacaat od starite koli pri tolkavo brzini.
naravoucenie. kupite si nova kolicka koga ke polozite ,vozete ne povece od 120 na saat ,uzivaj so zenskata , odo na dolgi relacii i gustiraj.
sto pomalku drugari vo kolata pomalku i glavobolki(nesreci)

a kurinja,kurinja vi se diga povece od 120km/h. !

Штотуку положив... Ама курац, за кола ќе почекам некое време.
Се си мислам за почеток, како за заебанција, да си купам некое сочувано фиќо. И онака се неверојатно ефтини. Може да се направи кабриолет, а да се стави и некоја "Kajgana" налепница.

Може да се истјунира нешто во овој стил.... :)

fiat600-16.jpg

Е ова би го возел со мерак... :)

Spored mene zavisi za sho kola mislish :) Sakash nekoja ubava i da troshi pari na benzin .. da ti koshta mn ako ti se rasipi neshto vo kolata.. Sakash nekoja sho ke drzi poveke godini ? sakash nekoja za da si cool ? hmmm ...

Spored mene Volkswagen Polo e dobra kola :) Prvo i prvo ne zima mn benzin po vozenje .. i malecka si e .. i Volkswagen ne e skapo za menuvanje stvai vo kolata .. ali sa vidi ti sho sakash i na sho ti se dava pari ..

Како за почетници би ви препорачал да купите помала кола, од типот на Фиќо, Цитроен Дијана, Тико... Е сега колку ке се научиш да возиш... Сепак не е се до колата. До шоферот е и неговиот мерак и осет за возење.

А не треба да се силиш со нова... Нема шанса да ја допазиш. Што се вика секој почетник мора да ја лупне еднаш колата за да се научи да вози :)

Штотуку положив... Ама курац, за кола ќе почекам некое време.
Се си мислам за почеток, како за заебанција, да си купам некое сочувано фиќо. И онака се неверојатно ефтини. Може да се направи кабриолет, а да се стави и некоја "Kajgana" налепница.

Иди во недела на автопазар, види што се нуди, и имај на ум дека тие цените таму дадени се дадени како први понуди за ценкање.

да си купам некое сочувано фиќо. И онака се неверојатно ефтини. Може да се направи кабриолет, а да се стави и некоја "Kajgana" налепница.
и моите тоа го мислеа на почеток, 101 или фико, нешто до кај 5-600 евра бар да не ми биде жал ако направам сообракајка и сето тоа. Е сега мене не ми беше филм со 101 да се возам, а моите ми рекоа барем една година со скапана кола па после ке ми купат некоја нова. И ете одкако го уништив тикото на мајка ми сега сум под казна и кој знае кога ке ми купат кола :). Нема везе и така после сообракајката ми помина филмот, више не ми се вози кола... :)

п.с. Ејсиде со среќа возачка, иако веќе ти честитав.

Acid, ај честито и од мене... само, од сега, кажувај кога ќе бидеш излезен со кола, да знаеме да се тргаме од улици :kez:

А, за почетници... се согласувам со муабетите дека треба да биде “гола“ кола. Без апсолутно никаква електроника, за да се добие осет. Тука, нормално, се наметнува Застава, како најприступачно и најефтино. Само, мислам дека Југото би било подобра варијанта него 101 / 128. Чисто пошто е помало и полесно за маневрирање.
Точно дека е нешто поскапо од кецот, али... има и зошто ... но, тоа е веќе друг муабет...

и моите тоа го мислеа на почеток, 101 или фико, нешто до кај 5-600 евра бар да не ми биде жал ако направам сообракајка и сето тоа. Е сега мене не ми беше филм со 101 да се возам, а моите ми рекоа барем една година со скапана кола па после ке ми купат некоја нова. И ете одкако го уништив тикото на мајка ми сега сум под казна и кој знае кога ке ми купат кола :). Нема везе и така после сообракајката ми помина филмот, више не ми се вози кола... :)

Батка,каков ти е тој 101 за 6000 евра:nesvest: .Или јас сум малку изместен,или ти имаш ептен голем стандард,за да викаш"нешто до кај5-6ооо евра" е евтино и е кола за почетници.Шефе со тие пари Голф 4 се наоѓа или Ескорт ТД имаш и плус пари да ти останат!!!!Ако не е тајна кажи што ти е во план после таа една година со таа"скапана кола" да ти купат?А како ти тргнало со лупањево,колку беа две плескања за месец дена...
И после Скопје било непожелно место за пешаци.Јебига

најверојатно треба да си го смениш диоптерот :baeh:
после таа кола немора на ново да си земеш иако пожелно е на лизинг да си земеш некое од новиве шеворлетчиња, ама можеш да поминеш и со добра кола на старо до кај 4/5000 евра. Пример Рено Клио или Пежо 206 :)
имам направено многу сообракајки, до сега нема никој загинато (се надевам сеуште нема) последната ми беше пред 3 недели, имаш во темата сообракајки дури и слики од лименката што остана...

имам направено многу сообракајки, до сега нема никој загинато (се надевам сеуште нема) последната ми беше пред 3 недели, имаш во темата сообракајки дури и слики од лименката што остана...

Добро е да знам да не влегувам со тебе во кола.

da da podobro e na stara kola covek da se uci zaso i da ja udri ne se mnogu skapi delovite. e primer jas koga poloziv odma zadov so mojata da vozam - ford mondeo i uste prviot den go cuknav branikot i odma troskovi :)

Абе вие сите сте за преполагање бе, каок тоа толку многу сообраќајќи и чукања. Јас од кога ја земав возачката септември 2003(да чукнам во дрво) не ја имам удрено колата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom