Зедов возачка! Каков автомобил да си купам?

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
3) РАЗМИСЛИ добро. Сепак ќе плакаш по 80-90 евра месечно за старо! возило, а знаеш дека истите пари ќе можеш да купиш ново под гаранција и ќе бидеш прва сопственичка! Нема да се сеќираш кога ќе одиш на лето во Грција на одмор, дали нешто по патот ќе ти отиде УПМ!

И ова не ти држи вода ,зошто јас летово бев со Југото за Грчка ,па се вратив како и што отидов без никаков проблем.

Секој знае да вози нова кола,муабетот е за нешто поефтино а и реално гледано за почетник па и не е паметна идеја за нова кола,а ако е на старо купена не значи дека штом тргнеш ќе ти рикне нешто.

И ова не ти држи вода ,зошто јас летово бев со Југото за Грчка ,па се вратив како и што отидов без никаков проблем.

Секој знае да вози нова кола,муабетот е за нешто поефтино а и реално гледано за почетник па и не е паметна идеја за нова кола.

Сепак дека твоето Југо издржа не значи дека и Пасат од 1995 ќе издржи. Исклучиво зависи од колата. И јас со BMW 2002 летоска бев до Загреб и назад. Но, сепак го знам возилото. На брат ми е. Знам се дека е сменато од виталните делови.

сакав да земам логан од 2005та, го даваа за 5400, ми спуштија на 5200. ама добро што имав еден познат од компанијава за лизинг, логанот бил убаво мавнат, а овие што го продаваа на брзина го прилепиле и го средиле за да изгледа ново, пристојно. па ми рече познатиов да почекам околу месец дена, ќе имало други коли подобри за тие пари. иначе целиов муабет ми е за лизинг да биде, да имав јас кешарица до сега ќе ви мафтав од колата :)

Ако сакаш нешто на старо... www.opel.com.mk има солидни коли, највероватно замена старо за ново, има и слика од нив, па ѕирни можеби нешто ке ти фати окото :)

Хе, хе... Ги сети? Е тоа се цените на половни возила ако сакаш на лизинг. Особено од авто куќа охрид.
Оф топик: на другар ми за вектра обични челилни бандажи му побараа 5.000 денари за бандаж. 4-те 20.000 :)

не, не, ќе си почекам месец дена, ќе земам од тие новите коли што биле дадени на лизинг, па не го плаќале лизингот и им ги одземале (душманските коли):) не ми се брза до толку, а и нешто гледам времево ужас ќе биде наредниве 2 недели, па нема ни да возам воопшто.. здравје, после празници тоа.

Moja preporaka e da pocnete so nesto postaro ama vo dobra vozna sostojba. Ne da bide nekoe kolice sto se rasipuva na sekoj cekor :)

So postaro ce si steknete praksa povise i ako se rasipe ce bide poevtino da se pravi, a dodusa ce ima po nekoj kvar ama ce steknete i iskustvo so idni kvarovi sto bi mozele da se pojavat na kolata, da znaete utre nesto a ne da bidete laici. Ako zemete nova kola ce si go naucite gzot na novo i utre koga ce vi se rasipe nesto ce nemate pojma sto da pravite.

Baska koga ce zemete ponatamu ( zdravje ) nesto ponovo ce go cenite povise :) i ce si go cuvate podobro :)

Земи некоја ефтина канта додека научиш да возиш, и памет во глава возачката сама не вози.

Сеа од коа ке ја земам возачката, негде јуни сакам да зеам нешто ама мислам да земам нешто на старо.Го мислам 206цц на старо ама ретки се,ли тојота ајго на ново.

Или ке мавнам некое старо пуунто нешто додека се навукнам убаво

samo ford focus good machine
Што е ова од тебе? 90% од постовите мора да содржат форд фокус. Сепак таква кола не би препорачал за почетници, особено не за оние што прв пат седнуваат зад волан.

sum pocnal so Skoda 105s taka bese sredena i recisi odrzuvana vo vozna sostojba, pa prodolziv na Skoda Felicia i mislam deka ke si ostanam na Skoda.:salut:

Земете старо добро фиќо за 5 000 ден,научете да дотурате уље и спојки да менувате,вртете го под рачна и правете стартови,пробајте со него да кутнете неколку бандери во алкохолизирана и трезна состојба наизменично и после месец или два продајте го во отпад за старо железо.Е тогаш купете нешто просечно и зачувано(сепак најдобро е ново па макар и матиз,одлично количе) и памет во глава.Возење не е заебанција.
п.с. Задолжително избегнувајте блиски средби со униформирани лица

На тазе земена возачка следи.....раздрмано Југо.....
Едно.............година две.....
Да се научи тазе шоферот да вози.....
А ако возел подолго пред да го подигне официјалиниот документ=возачка....
....може и нешо поарно.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom