Зборувате со самите - себеси!?

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Понекогаш размислувам на глас.. но чудно ми е тоа што најчесто си зборам на англиски..
и не само тоа.. кога размислувам за нешто сам во себе - размислувам на аглиски

тоа англиски-то како во психата да ми е влегло упм
Ај што размислувам, туку има и сутиации кога не може да ми текне на зборот на Македонскиот јазик, па го изговарам на Англиски. Серииве и филмовиве ме пореметија скроз...
--- надополнето: 15 јануари 2012 во 17:48 ---
Да, многу често. Јбг, најдобар пријател сум си.
:) Битно е да се дружите, kidding.

Понекогаш размислувам на глас.. но чудно ми е тоа што најчесто си зборам на англиски..
и не само тоа.. кога размислувам за нешто сам во себе - размислувам на аглиски

тоа англиски-то како во психата да ми е влегло упм
Англичанец бе упм!

Порано секогаш си "дискутирав" со себеси за секакви случки во моето секојдневие.... онака ке се занесев и си зборував.... понекогаш и на глас..... сум видел и некои луѓе онака по улица како си "муабетат" со себе :icon_lol:

Какви сте вие?.... Се карате себеси?.... Си ги кажувате маките или плановите?.... Што мислите за тие што тоа го прават ? (доколку вие не сте од тој "тип")..... Ке си речете што мака видел човеков па самиот со себе си зборува или ке го сватите тоа како нешто нормално?

Хахаха
Мене ми се дешава понекогаш да си зборам сама со себе, ама не по улица и не пред луѓе :) И тоа обично зборам на англиски, да си го вежбам јазикот :icon_lol: Иии некоаш коа ќе оплескам некоја работа, коа ќе се обрукам ми доаѓа на глас да си се искарам, али ретко е тоа. Иии ми доаѓа да се изнасмеам некогаш по улица додека си одам. Ама онака на глас, од срце. И некогаш не можам да се воздржам :)
Иначе да си иде чоек по улица и да си праи муабет... Па и не е баш нешто нормално.

Да, многу често хахахах
кога ќе се изнервирам, или ќе напраам глупост, кога некој ме нервира и сл.
У суштина често ми се случува :свиркам:

нормално, прво сам себе си се консултирам па после со останатите

Кога ке направам некоја глупост, ке турнам кафе/сок, ке скршам чаша, ке заборавам нешто, нема да сработам убаво и најчесто си викам браво глупчо, така е сета а нареди сеа, торко итн...
А за други работи во себе:cenzura:.

Знам некад коа ќе заебам ствар опасно да се издерам онака - Брао дејан НАЈГЛУП си !

Си збориме ние,со чичо алцхајмер. Шала на страна не си зборам, многу налудничаво си го сметам тоа. Мада млад сум имам 16 години и сеуште не сум проговорил со себе си. Често патувам и немам видено во никоја друга земја освен кај нас било кој да си збори сам со себе. Баш го коментирав тоа со еден другар, се враќам од германија и на аеродром во минхен гледам еден си збори со себе, му викам на другар ми, овој гарант со нас ќе се качи на авион, и гледаш и он македонец.. (y)

Стално зборувам сам со себе АМА ВО СЕБЕ а не на глас :) и мислам дека нема човек кој не зборува сам со себе ВО СЕБЕ

Со себеси ако не си направиш муабет нема со кој.
А и најголеми шанси има да се разбереш со "соговорникот".

Многу често. Мислам дека повеќе зборувам самиот со себе, отколку со другите.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom