Заушки

А дали може да дознаеме и ние какви се тие вакцини, пошто читам вчера дека и другите вакцини (или вакцинирања) се сомнителни. Дали некој ќе излезе воопшто да каже на телевизија што и како е? Никој не знае што примил, никој не знае колку примил. Сите сме загрижени и со одредена доза паника и недоверие, затоа што не се воопшто наивни овие болести. Напротив.
Ако имаш некои информации, би те замолил да ги споделиш. Поздрав.

Од каде па јас да имам информации??????????
Вакцината си е вакцина и нивното производство подлежи на контрола од многу институциии!

Од каде па јас да имам информации??????????
Вакцината си е вакцина и нивното производство подлежи на контрола од многу институциии!
Ок, извини погрешно те сфатив. Мислев од претходниот пост дека имаш повеќе инфо. Во секој случај фала за одговорот :smir:

Како прво вакцините не се лажни,како второ не се внесуваат со вакцината бактерии кои можат да ти наштетат!!!!!!!!!!!!
И како трето за вакцина против заушки не се внесуваат бактериии!!!!!!

значи со вакцината се внесуваат анти-гени кои ги активираат анти телата што треба да го создадат имунитетот. Тоа што пишав бактерии беше онака фигуративно за да разбере народов мил кајганџиски.
примањето вакцина е внесување болест во организмот.

леле денес во моето училиште ни ставаја вакцини...
и не лажеа демек 2 недели после вакцината не смеј ни да се пуши ни да се пие!
оффф... мислат дека ние мастило пиеме...
јас си се најдов со една пријателка докторка и се разбира не беше точно то!
:pos: то е...
п.с иако имаме примено по 2 вакцини против заушки по неколку години можи да фатиш... ама потешко! :toe:

На еден другар денес докторите му рекоја имал заушки .... генерација сме двајцата и двајцата имаме примано вакцини на времето ама еве тој фати .... нон стоп сме заедно , колкава е шансата и јас да закачам ? :jaj:

Јас примив денес, иако викав дека нема да примам...Меѓутоа страв, шо да се прај...

На еден другар денес докторите му рекоја имал заушки .... генерација сме двајцата и двајцата имаме примано вакцини на времето ама еве тој фати .... нон стоп сме заедно , колкава е шансата и јас да закачам ? :jaj:

И вакциниран можеш да фатиш заушки, но ќе ги поминеш полесно. Но иако си бил во контакт, не мора да значи дека ќе фатиш. Сестра ми прележа за време на распустот, јас цело време бев со неа па пак не фатив. :toe:

Колку појак имунитет, толку помали шанси:)

Па има добра шанса да фатиш ако си се гушкал со него редовно, нормално тоа зависи и од твојот имун систем.

Па има добра шанса да фатиш ако си се гушкал со него редовно, нормално тоа зависи и од твојот имун систем.

Мала гушка беше :pos: ....... јак имунитет имам , што поминало сум закачил :pipi:

За колку време први симптоми би требало да имам и какви ?

Генерација 85-та како и мене нека си одат со време да си се побараат, сабајлево бев да проверам какви вакцини имам примено.... епа немам т.е немаме повеќето од таа генерација, само за Морбили имаме примено а потоа ниту една од комбинираните... во каква тоа држава сме живееле кој незнае :S

п.с Тогаш "имало" забрана за комбинирани вакцини... што кога ми го кажаа ми идеше да земам да се смеам и да ги тепам :tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom