Заушки

Сега бев на вакцина ми ставија една и ми рекоа пред роденденот 18ти да одам пак требало да стават бидејќи таа била многу важна :toe:. Не ми требаше ни оваа да ја ставам ама ме натераа од дома иако ништо не ми е здрав сум како куче:pos:

Уште еднаш да пишам дека колегава над мене ме закопа :))

Сите што се моја или блиску моја генерација, нека фаќаат патот под нозе и на котрола... комунистите ни го спопикале... немало вакцини тогаш :pos:

Уште еднаш да пишам дека колегава над мене ме закопа :))

Сите што се моја или блиску моја генерација, нека фаќаат патот под нозе и на котрола... комунистите ни го спопикале... немало вакцини тогаш :pos:
:pos::pos:
Шта је лепо бити мал.:)

Која неинформираност значи тоа чудо едно. Вчера поминуваа по школо за вакцини, ни гледаат кого вакцинираат ни ништо па на крај и снемаа вакцини.Некои имаа примено по 2 вакцини па сега 3та, многу се и зезнаа што се вакцинираа бидејќи имаме многу заразени некои веќе и го имаат вирусот.Девојче што вчера се вакцинираше денеска фатило така да само полошо со вакцините.

Среќа што несакав бидејќи знам дека ги имам прележано како мала а докторката ме убедуваше пак да се вакцинирам пошто не ми било никаде запишано:tapp:. Постои 1% да ги немам прележано а изминативе 5 дена сум во контакти со заболени така да у исчекување сум ако преживеам овие 7 дена значи нема да фатам :):).Со Господ напред.:nesum:

До кога епидемијава:nesum:?Од понеделник до денес ,значи за 4 дена ,имаме 6 нови заболени во клас.
Нема да е на добро ако продолжи вака.

А кој ќе одговара за тоа што нема/фалат податоци за примени/непримени вакцини?

Никој нема да одговара, како и за пеницилинот, како и за ред други лекови без контрола на квалитет и апликација. штета што ќе мора младите сега да се малтретираат, да се превакцинираат, да се плашат дали се заштитени или не, дали имаат примено... и од кај знаат кога ќе заврши епидемија кога не знаат ни колку се вакцинирани, ни дали е делотворна како што би требало? можеби е директива да се прекине со епидемија :)

во нормална држава би виделе кој бил одговорен за набавката, па би се испитало дали било намерно или ненамерно направено(може грешката да биде направена уште во земјата на производство) и ако се докаже дека е виновен би имало многу голема санкција па дури и смртна казна

Кај нас денес вакцинираа. Јас не примах имал сум од малечок примано

Ги имам и двете вакцини примано,ама еден ден излегов со разболен од заушки т.е. два дена пред да се издуее.И сега после 1 недела ме боли кај делот од грлото.Можно ли да се заушки.Ме боли кога се претискам.:vozbud:

Нели рекоа дека епидемијата ке прекинела деновиве? :uvo:
Неможе да се предивиди кога една епидемија од волкави размери ќе стивне...Затоа што инакубацијата е од 15 до 20 дена..Ако денес нема нови пријавени, ќе има утре или задутре, или пак за 5 дена...

Ги имам и двете вакцини примано,ама еден ден излегов со разболен од заушки т.е. два дена пред да се издуее.И сега после 1 недела ме боли кај делот од грлото.Можно ли да се заушки.Ме боли кога се претискам.:vozbud:
Се додека немаш температура, и се додека не те боли при голтање не се секирај, топ си. Заушките се секогаш проследени со висока температура...

Неможе да се предивиди кога една епидемија од волкави размери ќе стивне...Затоа што инакубацијата е од 15 до 20 дена..Ако денес нема нови пријавени, ќе има утре или задутре, или пак за 5 дена...

Се додека немаш температура, и се додека не те боли при голтање не се секирај, топ си. Заушките се секогаш проследени со висока температура...

Температура немам,но кога голтам имам болка, и кога ја отварам устата цела ме боли целата лева страна вилицата...

Температура немам,но кога голтам имам болка, и кога ја отварам устата цела ме боли целата лева страна вилицата...
Мој предлог а и најлогично решение...УТРЕ ОДМА НА ЛЕКАР КОЛКУ ПОРАНО ТОА ПОУБАВО...
провери си се за секој случај...не чекај отоци ако веќе осеќаш симптоми:smir:

Ја си прележав па сега лагајте му ја вие:pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom