Заушки

Kaj nas од денес почна да владее хаос со заушките.Ни кажаа да идеме да провериме дали сме вакцинирани и ако не сме биле да се вакцинираме.Мене лично од ова чудо страв ме фака, иако до сега во нашиот град нема никој заболен .

аеее вчера почна да ме боли глава сеа ептен по малце ме боли мал оток имам кај вилицата скоро до увото тоа отекува ако имаш заушки?:nesvest: денеска требаше да отидам на лекар ама неможев утре ќе идам да се испитуем:nesvest:

Хаос е ова бе. Болеста е многу опасна за машките. Од понеделник ке се набават залихи на вакцини, и сите ке треба да се вакцинираат.

Има ли одредена возраст на која не смееш да ја примаш вакцината, или можат сите без разлика на возраста?
Јас ја имам примено еднаш на 13 месеци ама ако може сакам пак! :nesum:

Иначе се приме еднаш на 13 месеци и еднаш во прво одделение и смее да се прима мислам само до 14 години...

Нема врска. Сеа на вести кажаа дека ќе ја примаат и лица над 15 години.

аеее вчера почна да ме боли глава сеа ептен по малце ме боли мал оток имам кај вилицата скоро до увото тоа отекува ако имаш заушки?:nesvest: денеска требаше да отидам на лекар ама неможев утре ќе идам да се испитуем:nesvest:
Море не туку иди на форум ако си заразен.... сакаш сите да не испоразболиш!!

да кажаа дека од понеделник натака лицата од 15 до 19 годишна возраст ке можат да ја примат вакцината :costumed2

Сега им текна, откако се испоразболе пола младина. И вакциниран мислам дека можат да се добијат заушки, но со послаб интензитет на болеста, ако ме сфаќате што мислам.

Ја бев на лекар да прашам за вакцината и ми викаат ако имаш примано на 13 месеци и на 7 години не смееш пак да ја примаш..Али ако смеам ке ја примам....

Зошто не се прогласи епидемија на заушки и да се распуштат децата на една до две недели за да се намали малку интензитетот на болеста? Тие чекаат пола Македонија да се испоразболи и тогаш дури ќе превземат некои чекори, ако треба!
Срамота е ова што го прават.

^ Spore, тоа е главниот проблем во Македонијава. Што прават дека во земјава тече мед и млеко, а не е така. Изгледа чекаат класовите да се намалат на 15 деца, па да се интервенира. Али најдобро оправдување слушнав прееска на вести: Болеста најверојатно измутирала. :smeshko: Има право Др. Докиќ, врска немаат тие од инфективно, девојче со стафилокока им лежело месец дена, не знаеле што и е. Да не даде Господ да си имаш работа со некои надрилекари како што ги има кај нас.

Јас не сум ниеднаш вакциниран против заушки... и немам фатено до сега фала богу

Јас не сум ниеднаш вакциниран против заушки... и немам фатено до сега фала богу

Тоа значи дека ти си во групата кој има најголем ризик од заболување со заушки.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom