Заушки

Да прашам само нешто - Дали на сред епидемија од заушки правилно е да се вакцинираат луѓето, и нели тоа можи да доведе до уште поголема раширеност на болеста поради тоа што самата вакцина претставува ослебена форма на самата болест?

Јас не знам што планираат со вакцинава, затоа што за да дејствува треба да помине минимум месец дена. За месец дена можат уште еден куп да се испозаразат. Туку ако, за во иднина нека им служи, мада нема потреба ако некој е вакциниран два пати, да се вакцинира третпат.
Па веќе преку глава ми е, дежурна сум а кажувам отсутни 15 минути. :).

За малце се посомневав дека имам заушки зашто ме здоболе вилицата под увото. Али видов дека тоа било од забот. Колку ми олесна само..

Во Корчагин беа денеска, и ни рекоа во петок ќе нè вакцинирале и да си носиме книшки и др. глупости. Па ќе вијме што ќе бидит. :kesa:

Во Корчагин беа денеска, и ни рекоа во петок ќе нè вакцинирале и да си носиме книшки и др. глупости. Па ќе вијме што ќе бидит. :kesa:
не бе, во понеделник рекоа дека ќе дојдат во корчагин

јас одам утре да ми шибнат една игла и да не се замарам !!! а партииве почнаа да се препукаваат кој е крив за епидемијава и сеа ке видиме кој повеке украде кинта !!!

Епа можеби прва и втора година во петок а трета и четврта во понеделник ќе не вакцинираат

Значи јас како што поседувам талент за наебување, никој. Ги имам двете примено, и на 13 месеци, и втората `98, ама во таа првата немам примено бог знае шо, (48 саата учам биологија и онака, преку такво од термини) така што треба да ја допримам.

А рипав од среќа пред два дена, детски радости беа ко си видов двете вакцини во книшка, мораше она, лекарот...! ДА ПРОВЕРЕЛА.

Ко да отидеш на преглед, ти речат ништо нема, жив здрав и прав си, следниот ден ти се јават, чеј, не проверивме уште ова... А извини дечки, уште година живот, пардон. Моја грешка.

Мене ме вакцинираа прееска :)
не се осеќа, ако на некој му фуфка

охрид тек другата недела вакцинирање....

Чисто колку да ви е мака, вам заразените,
јас сум имун очигледно. Требаше до сега 12 пати да фатам ако беше за фаќање :)

Добри охридски вакцини :pipi:

Чисто колку да ви е мака, вам заразените,
јас сум имун очигледно. Требаше до сега 12 пати да фатам ако беше за фаќање :)

Добри охридски вакцини :pipi:

да,Охрид немат ич заразени :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom