Заушки

Денес кај нас во школо ни проверуваа кои имаат примено вакцини и ако немаш не боцкаа
Мене ми ставија вакцина и ич не боли не се плашете:smir:

Не е фер...
Вас сите ве вакцинирале, а во Прилеп нема ни вакцини!Се чувствувам како црнец сега, како здравјето на децата од други градови да не е важно.А болеста не чека да се донесат вакцините, секој ден секаде се шири.

Денес кај нас во школо ни проверуваа кои имаат примено вакцини и ако немаш не боцкаа
Мене ми ставија вакцина и ич не боли не се плашете:smir:

:pos2: е аман де, можи се плаши некој од вакцина...

A што ако на пример се во право, болеста измутирала?

Или па уствари лапај се со која ти текне, мононуклеоза можеш да фатиш, тоа е бетер од заушки. Ќе отечеш како жаба во жлездите.

Инаку вака, сакам да ве прашам нешто. Сестра ми прележа заушки пред месец дена, а јас цело време бев со неа и не фатив. Значи, има околу 35 дена откако таа била во контакт со заболен а кај мене се` уште нема никакви симптоми. Дали има некакви шанси по 35 дена мене да ме фатат ова заушкиве?

Чим до сега не си заболела, тоа значи дека си имуна на заушките.

Поминаа точно 20 дена од кога бев во контакт со болен.Знам дека инкубацијата трае 25 дена,ама мене ме интересира дали во пракса се покажало да трае инкубацијата над 20 дена?

Не е фер...
Вас сите ве вакцинирале, а во Прилеп нема ни вакцини!Се чувствувам како црнец сега, како здравјето на децата од други градови да не е важно.А болеста не чека да се донесат вакцините, секој ден секаде се шири.

Полојна деца прележаја ебаго, нема потреба. :pos2:

дечки кажете ми точно кај да видам за вакцините во книшката? Имам една примена за заушки на 13 месеци,ама после никаде не пиши ревакцина за заушки. :nesum:

дечки кажете ми точно кај да видам за вакцините во книшката? Имам една примена за заушки на 13 месеци,ама после никаде не пиши ревакцина за заушки. :nesum:
Календар за имунизација -12/13 стр. и пише мали сипаници,заушки ---а на другата страна ја пише датата кога се примени.

Провери на еден жолт картон во книшката има запишано MRP , тоа е ревакцинацијата , меѓутоа можно е да не е целосна ..

На 13 месеци ти пишува заушки а после на 7 години ти пишува морбили, тоа е втората вакцина
Кај мене а 13 месеци не пишуваше ништо а на 7 години имав MPR и денес ми ставаа вакцина:smir:

кажаа по вести дека низ цела Македонија низ школите ќе има вакцинација во текот на овој месец

На 13 месеци ти пишува заушки а после на 7 години ти пишува морбили, тоа е втората вакцина
Кај мене а 13 месеци не пишуваше ништо а на 7 години имав MPR и денес ми ставаа вакцина:smir:
две вакцини имам,алелуја :smir:

Поминаа точно 20 дена од кога бев во контакт со болен.Знам дека инкубацијата трае 25 дена,ама мене ме интересира дали во пракса се покажало да трае инкубацијата над 20 дена?
ќе дознаеш за точно 5 дена а дотогаш ти држам палци да помине се во ред

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom