Заспивате со музика?

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
Јас сум пробал со којзнае колку пара слушалки, а се завртам на страна и чувствувам како бургија да ми буши во мозокот. Башка знам за едно пријателче кое си направи рани во ушите од спиење со слушалки и долго време имаше проблеми со нив. Од тогаш не сум ни пробал да заспијам со нив. Слушам музика само пред спиење. Ги вадам, па заспивам.

Браво за тебе чим немаш проблем. Изгледа било до ушите, не до слушалките. :D

Незнам моите се ептен мали а и плус до спиењето е зависи на кој начин спиеш... мене слушалките воопшто не ми прават проблем бидејќи увото не го притискам кога спијам па така очигледно немам некој проблем...

Денеска т. е сега се нурнувам со The National, најновиов албум го пуштив во винампО.

Факинг јеааа...
Увек у живот : ) заспивам сс музику у собу, сс чудни чилаут звуци и псај ефекти у најразличну боју и нијансу, значи увек
Још од времето на касете и мотање напред назад да си гу на'алаш омилену траку, па сфе до ск кд ми лебдиф триде саунд лајф мелодие,гитаре, бас линие...
Амбиент чилаут, смут џез, даб, скопско hh шалу се
Шпонл поготоо су ми фејврит за пред спање
Џими некад ми задрифта сс некој његоф добар псајходелик блуз...

Јас веќе неколку години наназад заспивам со звуците на фудбалските коментатори и навивање ,пошо брат ми знае да пушти Спорт Клуб или било каква снимка од Манчестер Јунајтед натпревар и со тоа да заспие и така цела вечер се до сабајле да се слушаат коментатори ,навивање и др.

А музика слушам скоро цел ден ,и радио сакам да слушам ,исто така сакам попладне да заспивам со музика ,навечер ретко .

Иначе навечер заспивам само што ќе ставам глава на перница без разлика какви звуци да се слушам мене не ми пречат,само да не се некој ептен гласни .

Во последно време буквално без музика не можам да заспијам или пак тоа било со измачување додека заспивам затоа си пронајдов лек за тоа со ваква музика навистина многу брзо заспивам без никакви измачувања и едноставно ослободена ми е главата, мислите ги нема. :angel:

Пошто хард диско Д ми црка и морам со од јутуб некоја плејлиста да заспивам, обично пуштам нешто ренесансно или пак чил аутовско да крцка онака. Особено ги сакам чил аутите со пост рок моменти и жичка.

Уф, уф многу пати. Најчесто навечер си пуштам лабав гоа транс или прогресивче па лека полека бам, кома и сум заспал :D

Еве еден поз, тракава е измислена за пред спиење и таман дури си свирит со неа да си заспиеш ко маче
Една од моите најомилени понови проги траки, вокалов е перверзии.... пуштете од 4:30 и уживајте ;)

Sinister Silence feat. Camille Jones - Someday (Still Around Mix)

Wanna close my eyes
And go to sleep
Gonna rest these bones
With wounds so deep
Lost but found
Safe and sound

I’m still around

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom