Заработка на интернет (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата HaRdToGeT
  • Време на започнување Време на започнување
Само што се регистрирав на чудово необукс. Ќе има ли некој љубезен со троа повеќе нерви да ми објасни што е работава со необуксов? :)

Не се замарај со необакс освен ако не си спремен да вложиш нешто (минимум 100 евра од старт), т.е. се заработува само од миниџабс тие што се по 10ц+ од таск мада тие се многу ретки, со мајкровокерс е поисплатиливо да се замараш во однос на првото, имаш така да се регистрираш со имејл, да лајкнеш на фб или гугл плус, на ју тјуб коментарчиња или пак апликација некоја да инсталираш. Се вади околу 30тина евра месечно ако си задоволен со толку, мислам сепак едноставни се. Со фајвер и одеск треба да си малку покреативен т.е. да имаш и некое знаење плус, да влезеш во штос и немаш гајле. :D

Само што се регистрирав на чудово необукс. Ќе има ли некој љубезен со троа повеќе нерви да ми објасни што е работава со необуксов? :)
Нејќам да ти кршам филм, али не се замарај, не вреди. Пробај на oDesk, Elance, Freelancer.. Ако бидеш упорен како на НеоБукс можеш да заработиш 300-500 пати повеќе.

Здраво, би сакал да прашам дали некој знае што се дешава со NEATBUX дали е реално и доколку е и функционира како што изгледа а тоа е 0.1€ per click , како би можел да извадам евентуално пари

Sent from my ST21i using Tapatalk

Здраво, би сакал да прашам дали некој знае што се дешава со NEATBUX дали е реално и доколку е и функционира како што изгледа а тоа е 0.1€ per click , како би можел да извадам евентуално пари

П.С.
Претпоставувам дека е scam и некако не е реално да плаќаат по 0.1€ од клик и тоа на free membership...притоа за да извадам пари бараат прво да се направи одреден upgrade на профилот и да ставам некоја сума на пари...понатаму, парите единствено можат да се префрлат на сајтот преку три сервиси: PayPal, egopay ili okpay...Сајтот е релативно "нов" ( 30.12.2013 ма да и тоа не знам колку е валидно ) и не знам дали воопшто да ризикувам некоја сума ( не е нешто голема околу 30-тина евра ) па би сакал доколку некој отприлика ја познава ситуацијава да ми одговори би бил многу благодарен...

П.С. 2 :)
Исто така сакам да прашам како да направам трансакција на некој сервис како на пример payza дали е сигурно и како оди процесот преку нашиве банки и институции...

Поздрав и фала :)

Имам две прашања,
Отворив акаунт на скрил но неможам да ја верифицирам кредитната картичка, првиот пат кога пробав, добивав смс со код, но за жал немав пари, следниот ден ставив пари ама кога се обидувам да ја верификувам неможе, дојавува безуспешно верифицирање, знае некој зошто?

Штотуку ми пристгна пинот по пошта од microworkers и се надевам дека ќе направам успешна трансакција на парите.
IMAG0779.jpgScreenshot_1.png

Дали дефинитивно некој знае колку е провизија ако се повлечат пари од Payoneer картичка од банкомат (еве од Тутунска нека е банкоматот). Еден вика 3.15 долари друг вика + 3% од сумата која ја вадиш...Вадел ли некој и дали знае?

Дали дефинитивно некој знае колку е провизија ако се повлечат пари од Payoneer картичка од банкомат (еве од Тутунска нека е банкоматот). Еден вика 3.15 долари друг вика + 3% од сумата која ја вадиш...Вадел ли некој и дали знае?
najmalku 2 pati u nedela vadam, ke vidis kolku pari imas primer 100$, ke odzemes 2.15$ i ti ostanuvaat 97.85. idi na stranata na tutunska i imas del menuvacnica ke stavis vo imam 97.85$ i dole ke ti se pojavi kolku mozes da povleces primer ti se pojavi 4256 denari (kursov od raka jas go pisav 43.5 neznam kolku e ne proveruvam) i ides na bankomat stiskas deka sakas da povleces 4200 denari ti dava 4200 ti ja vraka karticlata i si odis.
ne stiskas proverka na sostojba i ne baras izvestaj na kraj za se toa dopolnitelno ti naplaka

Sent from my Nokia 3310

najmalku 2 pati u nedela vadam, ke vidis kolku pari imas primer 100$, ke odzemes 2.15$ i ti ostanuvaat 97.85. idi na stranata na tutunska i imas del menuvacnica ke stavis vo imam 97.85$ i dole ke ti se pojavi kolku mozes da povleces primer ti se pojavi 4256 denari (kursov od raka jas go pisav 43.5 neznam kolku e ne proveruvam) i ides na bankomat stiskas deka sakas da povleces 4200 denari ti dava 4200 ti ja vraka karticlata i si odis.
ne stiskas proverka na sostojba i ne baras izvestaj na kraj za se toa dopolnitelno ti naplaka

Sent from my Nokia 3310
Фала ќе проверам за некој саат :-) Ако е за 100-150 денари не е проблем ама ако испаѓа 500-600 денари некако не ми се даваа (тоа беше муабетот со 3% провизија пошто јас зимам некои 15.000 месечно...)

Фала ќе проверам за некој саат :-) Ако е за 100-150 денари не е проблем ама ако испаѓа 500-600 денари некако не ми се даваа (тоа беше муабетот со 3% провизија пошто јас зимам некои 15.000 месечно...)
jas vadam na sparkasse ili tutunska (ako neam sparkase u blizina) i na niv neam nikakov problem ova sto ti go pisav so glava ti go tvrdam, isto na halkbank na terminal nikad ne mi pominala kartica se mi vika odbieno. idi si na bankomat sparkasse (imas poubav kurs najcesto) ili tutunska i ke nemas problem sekogas e taa presmetka.
a i sne gledam zasto bi gi vadel site koristi ja i kartickata za plakanje sekade ja prifakaat

Sent from my Nokia 3310

Потврдено 2.15 долари ми земаа од тутунска банкомат. Иначе морам да извадам кеш не можам со картица у кафич да платам за жал :-) Кога можам да издржам не ги вадам ама некогаш мора кеш.

Потврдено 2.15 долари ми земаа од тутунска банкомат. Иначе морам да извадам кеш не можам со картица у кафич да платам за жал :) Кога можам да издржам не ги вадам ама некогаш мора кеш.
Провери си убаво онлајн за колку ти се намалило салдото, а колку уствари си извал денари па ќе видиш дека зема 3-4 % а не 2.15$

Провери си убаво онлајн за колку ти се намалило салдото, а колку уствари си извал денари па ќе видиш дека зема 3-4 % а не 2.15$
Епа јас брат доларите ги гледам курсната разлика си е курсна разлика и картицата кога ја користам у дуќан у денари ми ги рачуна...исто ти се фаќа. Или грешам?

Епа јас брат доларите ги гледам курсната разлика си е курсна разлика и картицата кога ја користам у дуќан у денари ми ги рачуна...исто ти се фаќа. Или грешам?
Грешиш ;)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom