Запознавање преку facebook или во живо

• Креатор на темата Креатор на темата koletheman
  • Време на започнување Време на започнување
Преку фејсбук и интернет ми е премногу далечно некако, тешко да се поврзиш со другата личност.
Заеби ти ако прва комуникација ви е на нет, ако не ти се тресат малце раце, нозе ако не ти треперит гласот ко ќе и се приближиш на некоја шо ја свиѓаш не е то то.
Вака на фб мојш да си застаниш и да и пишиш поезија пошо имаш време и да смислиш и да прочиташ.

Имав еден другар од средно, абе на ФБ парче праеше, ко ќе застанеше вака онака, муабети триста, а во живо премирен беше, излезе со едно момиче шо си пишеја и збор не си кажале, и ништо не напрај со нејзе.:toe:

Имав еден другар од средно, абе на ФБ парче праеше, ко ќе застанеше вака онака, муабети триста, а во живо премирен беше, излезе со едно момиче шо си пишеја и збор не си кажале, и ништо не напрај со нејзе.:toe:
Да не сум јас девојчето? Многу познато ми делува ситуацијава. :D

Мора да си била ти, баш во живо делуваш таква повлечена и срамежлива, збор не кажуваш.

Преку фејсбук и интернет ми е премногу далечно некако, тешко да се поврзиш со другата личност.
Заеби ти ако прва комуникација ви е на нет, ако не ти се тресат малце раце, нозе ако не ти треперит гласот ко ќе и се приближиш на некоја шо ја свиѓаш не е то то.
Вака на фб мојш да си застаниш и да и пишиш поезија пошо имаш време и да смислиш и да прочиташ.

Apropos ова подоле, се сеќаам еден член на кајгана беше тука, постираше џоа Боб Сунѓероски, дојде на една собиранка, ќутеше ко муле и после темата за импресии
Многу убаво си поминав, ептен дружељубиви луѓе

Vis a vis темава, не дека не го оправдувам ова што во последно време се случува со Дејтбукот, но далеку подобро е што пре да се упознаеш у живо. Со социјалниве мрежи можеш само да покренеш иницијатива за договор некаде, но ако предолго седиш исклучиво на нив, ствараш една идеална слика на ликот кој во реалноста би испаднал поуздржан и затворен.

А не ли е боље прво у живо, па после на Facebook да се одржава врската?
зато шо 90% од тие ко ќе се запознат в живо нема да сакаат да одржаваат врска после.

Simona ako se vikas mojt da si ti.

Nebese problemot devojceto, i da e stramezlivo ne e strasno, isto vazit i za maskoto, ne e kraj na svetot ako e stramezliv.
Problemot e sto e mnogu lesno da napravis pogresna (podobra najcesto) slika preku internet, poso go imas vremeto i komforot koj vo zivo go nemas.
Ne deka ne e interesno preku net ama vo zivo e pojako, a i da lupnis nekoja glupost ne e strasno poso golem procent od komunikacijata e neverbalna.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Ова на мене ме посеќа. Јас вака ме читате на интернет форуми и социјални мрежи ептен моабети може триста да се напраат со мене а во живо тешко да придам до девојката и треба доста време да помине додека се опуштам и почнам да праам моабети. Поради тоа што сум ептен срамежлив и повеќе ќутлив немам во живо сврзано комуникација со девојка освен со оние школски од средно што ми се бидејќи со нив имам повеќе време поминато па сум поопуштен.

До некаде и срам ми доаѓа ова кога ќе го пишам :oops:

Ова на мене ме посеќа. Јас вака ме читате на интернет форуми и социјални мрежи ептен моабети може триста да се напраат со мене а во живо тешко да придам до девојката и треба доста време да помине додека се опуштам и почнам да праам моабети. Поради тоа што сум ептен срамежлив и повеќе ќутлив немам во живо сврзано комуникација со девојка освен со оние школски од средно што ми се бидејќи со нив имам повеќе време поминато па сум поопуштен.

:pijani:

Срам да ти е!

http://zase.mk/urnebesno-vaka-albanets-i-se-udvara-na-makedonka/

веднаш почнаа и недолични коментари со национална и верска нетрпеливост, а всушност нема никаква разлика меѓу була и каурка, сега сите идат на бразилска депилација ...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom