Запознавање преку facebook или во живо

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Преку фејсбук и интернет ми е премногу далечно некако, тешко да се поврзиш со другата личност.
Заеби ти ако прва комуникација ви е на нет, ако не ти се тресат малце раце, нозе ако не ти треперит гласот ко ќе и се приближиш на некоја шо ја свиѓаш не е то то.
Вака на фб мојш да си застаниш и да и пишиш поезија пошо имаш време и да смислиш и да прочиташ.

Имав еден другар од средно, абе на ФБ парче праеше, ко ќе застанеше вака онака, муабети триста, а во живо премирен беше, излезе со едно момиче шо си пишеја и збор не си кажале, и ништо не напрај со нејзе.:toe:

Џ

ЏинЏер

Гостин
Имав еден другар од средно, абе на ФБ парче праеше, ко ќе застанеше вака онака, муабети триста, а во живо премирен беше, излезе со едно момиче шо си пишеја и збор не си кажале, и ништо не напрај со нејзе.:toe:
Да не сум јас девојчето? Многу познато ми делува ситуацијава. :D

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.891
Поени од реакции
25.205
Мора да си била ти, баш во живо делуваш таква повлечена и срамежлива, збор не кажуваш.

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Преку фејсбук и интернет ми е премногу далечно некако, тешко да се поврзиш со другата личност.
Заеби ти ако прва комуникација ви е на нет, ако не ти се тресат малце раце, нозе ако не ти треперит гласот ко ќе и се приближиш на некоја шо ја свиѓаш не е то то.
Вака на фб мојш да си застаниш и да и пишиш поезија пошо имаш време и да смислиш и да прочиташ.

Apropos ова подоле, се сеќаам еден член на кајгана беше тука, постираше џоа Боб Сунѓероски, дојде на една собиранка, ќутеше ко муле и после темата за импресии
Многу убаво си поминав, ептен дружељубиви луѓе
Vis a vis темава, не дека не го оправдувам ова што во последно време се случува со Дејтбукот, но далеку подобро е што пре да се упознаеш у живо. Со социјалниве мрежи можеш само да покренеш иницијатива за договор некаде, но ако предолго седиш исклучиво на нив, ствараш една идеална слика на ликот кој во реалноста би испаднал поуздржан и затворен.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
А не ли е боље прво у живо, па после на Facebook да се одржава врската?
зато шо 90% од тие ко ќе се запознат в живо нема да сакаат да одржаваат врска после.

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Simona ako se vikas mojt da si ti.

Nebese problemot devojceto, i da e stramezlivo ne e strasno, isto vazit i za maskoto, ne e kraj na svetot ako e stramezliv.
Problemot e sto e mnogu lesno da napravis pogresna (podobra najcesto) slika preku internet, poso go imas vremeto i komforot koj vo zivo go nemas.
Ne deka ne e interesno preku net ama vo zivo e pojako, a i da lupnis nekoja glupost ne e strasno poso golem procent od komunikacijata e neverbalna.

Sent from my D2403 using Tapatalk

Член од
15 јули 2007
Мислења
15.631
Поени од реакции
8.063
Ова на мене ме посеќа. Јас вака ме читате на интернет форуми и социјални мрежи ептен моабети може триста да се напраат со мене а во живо тешко да придам до девојката и треба доста време да помине додека се опуштам и почнам да праам моабети. Поради тоа што сум ептен срамежлив и повеќе ќутлив немам во живо сврзано комуникација со девојка освен со оние школски од средно што ми се бидејќи со нив имам повеќе време поминато па сум поопуштен.

До некаде и срам ми доаѓа ова кога ќе го пишам :oops:

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.820
Ова на мене ме посеќа. Јас вака ме читате на интернет форуми и социјални мрежи ептен моабети може триста да се напраат со мене а во живо тешко да придам до девојката и треба доста време да помине додека се опуштам и почнам да праам моабети. Поради тоа што сум ептен срамежлив и повеќе ќутлив немам во живо сврзано комуникација со девојка освен со оние школски од средно што ми се бидејќи со нив имам повеќе време поминато па сум поопуштен.

:pijani:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277

Срам да ти е!

Kajgana Shop

На врв Bottom