Пошто го најдовме виновникот, гавранот ( дали и чавките ?), предлага да се воведе ОТКУП на убиени гаврани по 5 еур/кг, како што Грција воведе за рибата зајак.Само да биде услов да не секористи огнено оружје туку само стапици и мамки
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Батали, глуп си очигледно.Bajo kaj procita deka treba da ja jades cavkata ziti sve alal da ti e svaka cast
Првен дрвата му пречеа да се исечеле, сега гавраните оти сереле следно тревниците да се бетонираат оти комарци се кријат во неа
Sekako sekako... Toa sto ti repliciras na post kade jasno e napisano koi cekori se potrebni za namaluvanje na shirenjeto, deka pticite se nositeli a komarcite ni prenesuvaat nam:Батали, глуп си очигледно.
Replika so moabet od pred koperacija so: abe ostaj ti toa epten treba za zaraza da ja jades cavkata, pa uste strucni zakljucoci kao nema prostor za panika......мора да има стратегија од сите страни, ако не се остранат инфицираните најчесто гаврани кои се извор на заразата со западнонилски вирус, не може само со комарците да се реши проблемот,
...за да се остранат гавраните од населени места треба ѓубрето како еден извор на нивна исхрана да биде собрано и да немаа депонии ни покрај контајнери ни покрај градот, една од последиците е и деновите на терање инат со несобрано ѓубре во скопските населби со екс градоначалничка.
...после има градски стратегии во користење на соколари кои со дресираните соколи ги бркаат јатата гаврани од градот.
...поставување на куќички за лилјаци и ластовици покрај застоена вода, бари, паркови со езерца кои се хранат со комарци, прочитав дека еден лилјак дневно може да изеде 1000 комарци.
Od moe iskustvo mora na vakvi strucnjaci da im se simplificira i predoci kakva mudrost napisale so:De be bijons, kako moze da se inficira covek od gavran, vrana seedno, koga begat od luge tie, a za zaraza treba epten kontakt da imas so zivotnoto, ili da go jades mesoto ili jajcata od nego.
Nema prostor za paniki vakvi.
Bajo kaj procita deka treba da ja jades cavkata ziti sve alal da ti e svaka cast
Ti rekov glup si dzabe se pravis pameten. Jas se razbrav so bijons, sho sakashe ona da kaze, ti sho imas da doprineses osven glupiranje I izigravanje dvorski shut ne znam.Sekako sekako... Toa sto ti repliciras na post kade jasno e napisano koi cekori se potrebni za namaluvanje na shirenjeto, deka pticite se nositeli a komarcite ni prenesuvaat nam:
Replika so moabet od pred koperacija so: abe ostaj ti toa epten treba za zaraza da ja jades cavkata, pa uste strucni zakljucoci kao nema prostor za panika...
Od moe iskustvo mora na vakvi strucnjaci da im se simplificira i predoci kakva mudrost napisale so:
Bi dodal GENIJE si svaka cast doktor epidemiolog neviden ocigledno
Гавраните не се инсекти, туку птици. Тие летаат во јато. Инсектите летаат во рој.Треба да се потепаат гавраните, само летаат у рој и серат насекаде, еве и со болештинава се зафатени.

nz koj se glupira i pisuva gluposti tuka i koj za kogo vika deka e glupTi rekov glup si dzabe se pravis pameten. Jas se razbrav so bijons, sho sakashe ona da kaze, ti sho imas da doprineses osven glupiranje I izigravanje dvorski shut ne znam.