Зафрканции на телефон?

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
so drugarkite se imame zajbaveno na telefon demek se javuvame od nekoja agencija.postavuvavme mnogu glupi prasanja i demek ke im dodelime nagrada.se javivme na edno devojce i drugiot den na site raskaza demek dobila nagrada i ke i bide pustena preku posta.
mnogu pati se imavme zajbaveno preku telefon.ni bese interesno:wink::wink::wink:

ме заебаа еднаш и уште незнам кои беа хаха , ми се јавуваат во 1 саат навечер а јас тогаш бев пред школски со другарите , и непознат ми вика се јавуваме од карате федерација на македонија (дека јса тренирам карате едно 10 год и за репрезентација се такмичам) и сакаме да ве известиме дека многу добар напредок трте мрте ,ќе ве има во весник утре да дојдете да си подигнете пари хахах нешо у тој смислол , дури и помалку ме подзалисли .. толку беше смирен и убедлив типот или типката, не се сеќавам точно пред година беше . .. АМА навистна дури и интересен ми беше муабетот, ми требаше 3 4 мин после муабетот , да сфатам дека е 1 саат и никој нормален нема да ми се јави за тоа (иако типот ми се извини за времето хахахах )

Ха!

Моја тема :devil3:

Моја е ако се рачуна и преку смс заебанции.
Како мали,со еден другар најдовме на нет програм,со кој можеш да праќаш смс-и,и притоа како Sender да пишуваш име или број по твоја желба.

Така само некои од заебанциите беа :

Sender : Mobimak (или 122/124 итн,официјалните тогашни на Mobimak)

Pochituvani,
Dobitnik ste na mobilen telefon Nokia 3650 pri izvlekuvanje vo 360 Karavanot.Mozete da si go podignete so lichna karta vo najbliskiot prodazen salon.

version 2.

Pochituvani,
Dobitnik ste na vaucher od 2000 denari pri izvlekuvanje vo 360 karavanot.Sredstvata vi se prefrleni i mozete vednas da gi koristite,po trosenje na segasniot kredit.

Друга фора беше

Sender : 0500 800 41

Izvleceni ste za vaucher od 3000 denari za koristenje na nasite broevi.Sredstvata vi se veke prefrleni za koristenje.

И некои слични заебанции,праќано на квота од 30 луѓе.
Не се изјасниле сите како го доживеале тоа,освен една личност,која отишла во Мобимак салонот на бит-пазар,ја покажала пораката и биле спремни да и дадат телефон (бидејќи во тоа време активен беше навистина тој караван и делеа 3650ки).
Но,супервизорот таму ја приметил фаличноста и ја одбиле.

Штета :(

Хехе...јаслично не сум правел ама еве што ми имаат раскажувано одредени познајници

Пример 1.
Ало , Добар Ден се јавуваме од Водовод Скопје, ке ве молиме може ли да ни кажете дали имате вода дека во близина имаше дефект.И од таму Добар Ден, само момент да проверам....и иде мажот-жената проверува дали има вода доага и вика-Да, да се е во ред имаме вода...И само овој рекол...Епа мило ми дека имате, измијте си ги нозете дека ви смрдат многу:pos2:

Пример 2.
Се јавува еден другар во Пожарна и вика
-Гори гори гориииииииииииииииииииии
Особата од таму
-Ве молиме смирете се и кажете ни што гори
Другарот
-Абе горииииии гори горииииииииииииииииииииииииии
Особата од пожарна
Дечко што гори и каде да дојдеме смири се малку
Другарот
-Гори пи*ката на женати иди изгаси и ја:pos2::pos2:

порано сум звонела многу пати кај тогашен симпатија и му пуштав музика :pos2::pos2::pos2:

Ja i drugarkite se iame zezano taka:vozbud: Se javuvavme na broevi, sto ne gi znaeme i im zborevme gluposti. Ednas drugarka mi se javuva na izmislen broj i i vika na babata ,,babo gi izgubiv parite, ke neam so sto da kupam lebce" i babata i vika ,,dojdi malo doma, i ke se vratis pak do prodavnica" hahaha interesno e:pos2::vozbud::pos2::jaj:

ох баш се изнасмеав слатко кога ви ги прочитав постовите.
Еднаш се заебавав со едно девојче и ја прашувам (Ј: Јас Д: Девојчето)
Ј: Ало ****** ми треба
Д: Да јас сум кажи
Ј: Како си маче како дечко ти?
Д: Кој е тоа бе ?!
Ј: Не е битно кој е тоа туку ти колку дечковци си имала до сега (Има преку 20)
Д: ЛоооооооЛ од каде сега тоа?
Ј: Па те имам видено во град многу ми се допаѓаш
Д: Ааа стварно ли а кој си ти?
Ј: Ма не е битно кој сум ти реков не ме жифцирај! А срце тебе куче на прекар да не те викаа? (а така ја викат на прекар)
Д: како не те срам говедо едно (почна да се дере преку телефон и потоа исклучи)

-------------------------------------------------

Со другарите се заебававме во 2 часот и вртевме рандом број (Н: Ние, Ж: жртвата)
Н: Добар ден ( :vozbud: )
Ж: Добар ден! (И тој вика добар ден а 2 часот навечер)
Н: Како бе добар ден говедо едно знаеш ли кое време е?
(И овој се укопа и повторно збори)
Ж: Ало?!
Н: Ало да се слушаме и имаме прашање за вас
Ж: Да ?
Н: Ние сме од месната заедница
Ж: Да кажете?
Н: Добар ден дали се слушаме (демек...)
Ж: Добар ден се слушаме!
Н: А бе копук еден 2 саатот вечер е бе оди врати се во школо у 2 саатот нас ќе ни вика добар ден
и овој изнервиран исклучи....

Еднаш бев кај еден другар и тој ѕвона на некојси број и крена жена и тој му вели ако не ја платите телефонската сметка во рок од 3 дена ке ви го исклучиме и телефонот и струјата и водата и се живо..
Еднаш пак му ѕвона на една стара баба (јас бев против ама немаше шо да праам) и му вика Данко дојди дома ке те :drk: гол сум дома те чекам и таа му вели ама кажи прво кој си и овој му вели едно дете ама мн те сакам и дојди и та му викат море те знам тебе ке видиш утре на учителот ко ке му кажам.
Ама ко чере учителот сум паднал од смеење :pos2::pos2:

Koга бех помал имаше многу заебанции преку телефон.
Еве еден пример:

-Добарден се јавуваме од Мобимак
~Добарден
-Се јавуваме поради тоа што имавме проблем со линијата и сега ја проверуваме.
-Ај ако сакаш дувни малку на слушалката.
(тој/таа дува)
-Епа фала многу што ми ги изладивте јајцата.
:pos2:

Ако ми текнат повеке ке пишам:wink:.

Mnoooogu pati :) Ednas na sega pokojnata mi babicka i se javjam i vikam od policija se javuvame , kutrata ne me pozna i zborev so grub glas i i vikam so koj razgovaram so taa i taa . so vi e ovoj i ovoj , vnuk veli kutrata , e i vikam ima napraveno ogromna steta i ke mora da odlezi nekolku dena vo zatvor ( da ne dolzam mnogu strucno se to bese muabetot ) i pocna da se moli kutrata ama ve molam toj e mlad , toj e dobar , sigurno e nekoja greska ova ona ... lele kolku zal mi padna :):):) A ponekogas so drugarite igravme mnogu zaebani igri preku telegon . Na primer mi go zema mobilniot i si bira broj koj so saka toj na primer od zenska mi . I moram jas da i se javam i se so ke mi dojdi na usta da i ispeam . se po spisok od grdo po grdo . Pcunje , vregjanje se najgnasno . Nemase frka , koj so sakas broj , mnogu pati se sluci licno na majkite i tatkovcite nasi . Krajno kretenska rabota ali koj ima muda neka poveli :)

Ееееееее какви заебанции паѓале на телефон еј :pos2:

хахахахахаха ѕверска тема...Ме имаат зафркавано по тел. да...ама затоа јас имам и дупло поише зафркавано...Ок, тоа коа бев помала не сеа:)
Секогаш кога ќе ни беше досадно со другарки ќе се соберевме и ај ќе вртиме по тел...онака од тепка... Сме се претставувале од водовод...сме викале такси на погрешни адреси(срамота, сеа колку се каам:)) па се до човек што сака печка да купи, и кога жената/мажот ќе кажеа грешка, ние викавме, ма нема проблем, ако е тешка...ќе дојдеме 2-3 да ја земеме...
И што ли уште не сме збореле...само што сега не ми текнува на ништо:)

Ало кукле добитник сте на награда да спиете со мене дали сакате да ја подигнете ???:vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom