Забраната за фотографирање за пасош со шамија била "дискриминирачка"?

redneck mislish li deka krivo mu e na nekoj koj zema plata od nashite xhebovi za ova temaa
Па мислам дека ни вашите ни нашите политичари не им е многу гајле за религија. А искрено мислам дека ниту еден политичар не си вади очи со друг за оваа тема.

ti nisto ne citiras , ako sakas citati ke ti obezbedam .Ova sto imas pisuvano ti toa go ima vo Biblijata ,ako sakas ciitati samo mi javi

повели, барај, разочарај се во тоа што си верувал досега. Друже, знам да читам арапски, знам да читам и албански, знам да резонирам, и да ја разберам поентата во куранот. Во куранот никаде не пишува дека коса треба да се покрие. Бујрум, најди, докажи. На тацна....те предизвикувам.

Ne treba da predizvikuvash no osnovno neshto shto te ucat na xhamija ako nekogash si bil e deka zenskiot pol ne treba da gi otkriva nekoi delovi od teloto koga e nadvor(ne znaci deka koga e vnatre treba da se razgoke) vo tie intimni delovi spagja i kosata.Jas vaka znam.A ova e so cel da ne mu go krene adrenalinot na drugiot pol,pa posle da imaa elektricitet ili ne znam shto pa posle da imat vrska pa da imaat vonbracni seksualni odosi

Добро бе луѓе шо ви е???
Читал некој од вас двајца Куран???
или селскиот оџа шо ви кажува?
или пак тоа од општа култура што знаете?

Мусаб и Блодиалбоз?!

Ne treba da predizvikuvash no osnovno neshto shto te ucat na xhamija ako nekogash si bil e deka zenskiot pol ne treba da gi otkriva nekoi delovi od teloto koga e nadvor(ne znaci deka koga e vnatre treba da se razgoke) vo tie intimni delovi spagja i kosata.Jas vaka znam.A ova e so cel da ne mu go krene adrenalinot na drugiot pol,pa posle da imaa elektricitet ili ne znam shto pa posle da imat vrska pa da imaat vonbracni seksualni odosi

Абе покривање на делови од телото на жената е исто и кај христијаните посебно кај Православните, видете по селата, повеќето постари жени сеуште носат шамии.

А инаку Bloody не мешај партија со оваа работа, затоа што нема врска со тоа и како што знам врвот на ДУИ се повеќето социјалисти марксисти.

Добро бе луѓе шо ви е???
Читал некој од вас двајца Куран???
или селскиот оџа шо ви кажува?
или пак тоа од општа култура што знаете?

Мусаб и Блодиалбоз?!

Krejzi zoshto se razgoluva zhenata?

Абе покривање на делови од телото на жената е исто и кај христијаните посебно кај Православните, видете по селата, повеќето постари жени сеуште носат шамии.

А инаку Bloody не мешај партија со оваа работа, затоа што нема врска со тоа и како што знам врвот на ДУИ се повеќето социјалисти марксисти.

Kade gledash deka mesham partii

Krejzi zoshto se razgoluva zhenata?
:):):) прашањево...
Ако шета без шамија,дали тоа е разголување?
да ти одговарам,се разголува (така комплетно 100% nude :)) за на нудистичка плажа,за кекс и за мн други работи,али само косата да и се гледа нема врска со разголување.

Ако смеам да прашам нешто, бидејќи гледам дека темава отиде во правец кој ме интересира, иако е можеби оф топик.
Човечката фантазија знае чуда да направи. Ќе се согласиме дека на плажа, женско тело изгледа пубаво кога е бар малку припокриенко, отколку скроз голо, ачик како за на доктор. Затоа што е попредизвикувачки да се претпоставува, да се насетува, да се нагаѓа, да се фантазира. Ако ми е точна логиката, зар не е покиената коса поадрелинска, отколку откриената?

Основно нешто што џамијата и селскиот оџа на времето учеше луѓето беше дека и телевизијата е грев. :) нели? Во Куранот, светата книга во исламот фино лепо си пишува дека жената треба да си ги покрие срамните делови од телото. Тука е дилемата, кој оџа, како го толкува тоа, и што подразбира под срамни делови.
Ме радува болдираното, барем признаваш дека ти така знаеш, но не мора да значи дека така е...прочитај малце, и подразмисли самиот. Адреналинот мене не може ниедна жена да ми го дигне, ако мене не ми се сака. Адреналинот понекогаш ми се дига без да видам ниедна жена, просто можам и да ја замислам...
Вонбрачни сексуални односи според тебе со жената не смееш да имаш, а со други женски може? :) дека другите женски не ги гледаш како жена, туку како секс објект...

Епа размисли што е правилно.

neznam koga si bil ti da prodolzuvash prestoj, ama ja bev pred 15dena, i se sluci slednovo:se slikav so pustena kosa,bez nikakov nakit na sebe nitu shnoli, ama kosata mi gi pokrivashe ushite,pa koa aplicirav na mene i na mnogu drugi curi samo radi toa sto ne se gledaat ushite fino lepo ne vratija i ni rekoa da se preslikame povtorno.toa sto go prikazuvaat kako primer i sto navistina odobruvaat pri aplikacija kako slika za pasosh-prestoj se razlikuva.

И јас бев во едно фото студио да се сликам за виза, и посебно им реков на тие таму дека ми терба биометриска, и нормално ми ја наплатија поскапо, но ми дадоа , гаранција, дека ако ми ја одбијат во биро за странци дека бесплатно пак ќе ме сликаат според забелешките на тие од биро за странци.

Ако смеам да прашам нешто, бидејќи гледам дека темава отиде во правец кој ме интересира, иако е можеби оф топик.
Човечката фантазија знае чуда да направи. Ќе се согласиме дека на плажа, женско тело изгледа пубаво кога е бар малку припокриенко, отколку скроз голо, ачик како за на доктор. Затоа што е попредизвикувачки да се претпоставува, да се насетува, да се нагаѓа, да се фантазира. Ако ми е точна логиката, зар не е покиената коса поадрелинска, отколку откриената?

Tocno taka e.Neotkrivenite mesta sekogash kaj maskite rodat pogolem interes.Zoshto po priroda covekot se provocira od neshtata shto ne moze da gi vidi a gi interesira.So toa pokazuva interes i kon samata licnost neli.Zatoa devojkata ne treba da se otvoruva zoshto sve shto se gleda nema da ima poseben interes neli.

Основно нешто што џамијата и селскиот оџа на времето учеше луѓето беше дека и телевизијата е грев. :) нели? Во Куранот, светата книга во исламот фино лепо си пишува дека жената треба да си ги покрие срамните делови од телото. Тука е дилемата, кој оџа, како го толкува тоа, и што подразбира под срамни делови.
Ме радува болдираното, барем признаваш дека ти така знаеш, но не мора да значи дека така е...прочитај малце, и подразмисли самиот. Адреналинот мене не може ниедна жена да ми го дигне, ако мене не ми се сака. Адреналинот понекогаш ми се дига без да видам ниедна жена, просто можам и да ја замислам...
Вонбрачни сексуални односи според тебе со жената не смееш да имаш, а со други женски може? :) дека другите женски не ги гледаш како жена, туку како секс објект...

Епа размисли што е правилно.

Ne rekov so zenata tuku so devojki so koi ne si vo brak ne ti e dozvoleno da imas odnosi

Inace samo da ve potsetam zborime za Dokument za IDENTIFIKACIJA ,a ne za plazi i zaveduvanje na mazi!

Ama aj dokolku eve podzaskrienoto telo budi pogolem interes kaj mazite toa ne znaci deka treba da odime kon extremi deka utre devojkive bi trebalo mumificirani da setaat.

Цитирам Куранот, жена треба да ги покрие срамните делови и влакна од телото.

Коса, брада, е срам? Брејнуошинг. Толкување на куранот кој како стигне, го прави исламот нешто што не е.
Ете јас така го имам сфатено зашто е сторено за шамијата, докажи ми дека грешам. :)
Ili uste podobro tolkuvanje na kuranot:
Mazena zena treba da bide oblecena na ulica taka sto nema seksualno da gi predizvikuva drugite mazi.
A ovie avganistancive ti se mnogu ljubomorni i u isto vreme ne bas mnogu uvereni vo svoite moznosti i kvaliteti mazi...:toe: ...pa ja izmislile ovaa gurkata.
Sramno e i zalno e taka da `tretiras` svoja zena.

Секуларистичка држава сме. Од 2001-ва навака, на памет научивме дека верата и националноста као не требало да не делат. Што тогаш воопшто им се дава тежина и значење на "повредените емоции" на "нежните срца на верниците" преку медиумска покриеност?Во случајов, воопшто нема место за дискусии.
Кој либи да си го гледа ликот прекриен со шамија во пасош, нека оди во Иран. Таму никој нема да му ја одземе таа префернца.
Ако е поинаку, тогаш можеби и јас требаше да кревам галама затоа што кога го вадев новиот пасош ми рекоа дека треба да ги тргнам шишките за да ми се види челото. И да оформам организација која ќе се бори против дискриминирање на правото на шишките да бидат секогаш врз челото. Во името на човековте, платнените и сличи права и слободи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom