- Член од
- 29 октомври 2007
- Мислења
- 129
- Поени од реакции
- 1
ABC, зар мислиш дека некој му треба пасош за ова. Денеска е полесно е да стигнеш у косово без пасош него да се преправиш у жена.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
:pos2: :pos2: :pos2:Доколку се прифати такво барање, во тој случај, при моето наредно фотографирање за пасош ќе барам да се сликам со шешир, темни Ray Bun на очите како и мантил со подигната јака.
Возачка ќе да е!
Мене повеќе ми личи на сообраќајна со слика на возилото.![]()
ABC, зар мислиш дека некој му треба пасош за ова. Денеска е полесно е да стигнеш у косово без пасош него да се преправиш у жена.
Извини, голем и паметен, да бев од глупите немаше да имам награда 13 Ноември за посебни заслугимало си,да не речам глупо.
Не подржувам ова со шамиите,и плус ми е смешно,ама не коментирај глупости.
И немојте после ни случајно да сте купиле HD телевизор или LCD мониторВо средниот век, религијата била над законот - или поточно религијата БИЛА закон.
А и денес сме Медиивл-ци![]()
Tocno e deka ima takvi nastani koga se ragoluvaat poveke od site nas toa e bidejki se po hristijanki i od samite hristijani no sekade ima takvi devijanti neli.
Citajte Kuran, Biblija ili nekoj drug vid kniga so religiski koncept sekoja od niv ne nasocuva kon toa da imame samopocit kon drugata vera da gi pocituvame nejzinite zakoni etc ne bara da go razbirame tuku da go pocituvame
Па нека немаат пасоши.
Штета.
Ke gi KUPIME a ko ne davaat
Heheh vi preporacuvam da go gledate filmot Zeitgeist mnogu neshta ke svatite tamu
Мистичен, дали фаќа или не јас не сум тука релевантен да судам, единствено што сакав да прикажам е како Германците го имаат решено овој проблем и ако го отвори фајлот што го постирав убаво ќе видиш што германците според упатството дефинираат како откриено лице кое е соодветно за биометриска слика. Дали ти го сметаш тоа како лошо или добро решение на германците останува на тебе. Во вториот пост сакав само аналогијата да ја прикажам.
Инаку што се однесува од безбедносна гледна точка , кажав во првиот пост дека целата работа со биометриските слики мие е некако смешна и бесмислен и чинам дека само е еден вид преоден вид на зголемување на безбедност, се додека не се развие доволно лесно апликативна технологија со која би се проверувало дали отпечатокот од показалецот и ирисот на окото на тој што го поседува пасошот соодветствува со направени скенови кои се зачувани во пасошот.
Инаку јас за да ја продолжам престојната виза последнив пат морав да направам биометриски слики, кои инаку не се прават како кај нас на лице место, туку во фотостудио, кое ти дава гаранција дек ќе ти го примат сликите како биометриски и соодветни, со тоа се заштедува многу време и гужви кои како што читам од искуства по форумов и по весници се создаваат токму поради фотографирањето