Забраната за фотографирање за пасош со шамија била "дискриминирачка"?

ABC, зар мислиш дека некој му треба пасош за ова. Денеска е полесно е да стигнеш у косово без пасош него да се преправиш у жена.

Доколку се прифати такво барање, во тој случај, при моето наредно фотографирање за пасош ќе барам да се сликам со шешир, темни Ray Bun на очите како и мантил со подигната јака.
:pos2: :pos2: :pos2:
I Al Capone be....:smir:
A pistolot?
Pa da...:toe: ...normalno,pod mantil!

Најдобро е со "зуљуфи" и шешир како евреин па ќе имаш виза за каде што ќе посакаш,просто мижат кога им ги даваат.:)

Novata licna karta:

fatinavozackacs5.jpg

ABC, зар мислиш дека некој му треба пасош за ова. Денеска е полесно е да стигнеш у косово без пасош него да се преправиш у жена.

Mi go zede zborot.....masa narod ovde pojma nema kako e toa ednostavna rabota........pola lovista i "rezervirani planinski predeli" vo MKD se 1000 pati ponedostapni...........a be parking plac ima pogolem nadzor.....:):)!!!

јееееее
За пасош вака ќе се сликам .... ела нека ме најдат кој сум после
Ако жените добијат право со шамии да се сликаат можам и јас

bedouin_man_judean_desert.jpg

мало си,да не речам глупо.
Не подржувам ова со шамиите,и плус ми е смешно,ама не коментирај глупости.
Извини, голем и паметен, да бев од глупите немаше да имам награда 13 Ноември за посебни заслуги:toe:

Ова со шамииве е чиста глупост, така секој ќе си става шамии како моден детаљ како што кажа Кенгур некоја страна позади.
Ќе биде општ АОС :)

Во средниот век, религијата била над законот - или поточно религијата БИЛА закон.

А и денес сме Медиивл-ци :)
И немојте после ни случајно да сте купиле HD телевизор или LCD монитор

ту д топик

Примитивни ствари дефинитивно....сакам да ги прашам муслиманите нешто
Зашто пиете алкохол? Коранот строго забранува алкохол, колку што знам....

Зашто се дефлорирате пред да се омажите?

Зашто се разведувате?

Зашто изневерувате?

Нели тие ствари се најстрого забранети, или забрането е тоа со кое ви одговара? Како тоа има муслиманки кои што НЕ НОСАТ шамии, барем јас што знам неколку
Дискриминација???Не верувам....Ќе се симнат шамиите и ќе си се сликате за пасоши и тоа нека биде јасно како 1+1....да се знае дека има закони бе:hot:

Tocno e deka ima takvi nastani koga se ragoluvaat poveke od site nas toa e bidejki se po hristijanki i od samite hristijani no sekade ima takvi devijanti neli.

Citajte Kuran, Biblija ili nekoj drug vid kniga so religiski koncept sekoja od niv ne nasocuva kon toa da imame samopocit kon drugata vera da gi pocituvame nejzinite zakoni etc ne bara da go razbirame tuku da go pocituvame

Ќе те замолам јавно да се извиниш за муабетов, пошто првиот болдиран текст ги повредува моите религиозни верувања!

Вториот болдиран текст го контрираш со првиот, и докажуваш дека си прочитал, но не си дочитал ништо ниту од Библијата ниту од Куранот...

Па нека немаат пасоши.

Штета.

Најреален муабет... Ако некој не сака да ги почитува прописите за Македонски пасош... никој не го тера да вади, нели? :smir:

Ke gi KUPIME a ko ne davaat

Жалосно е на што се научија одредени “патриоти“ ...

Heheh vi preporacuvam da go gledate filmot Zeitgeist mnogu neshta ke svatite tamu

Поврзи го ова со првата реплика во постов... Страшно е што најголем дел од религиозните фантаици (во муабетов Муслимани, но истото важи и за Христијани, Евреи... сите) не се едуцираат од книгите во коишто се колнат, туку од филмови и чаршиски муабети на луѓе кои имаат тотално различна цел од прокламираната...

Мое лично мислење е дека луѓето кој што го донесоа овој закон, не го ставија во функција со умисла да го навредат муслиманското население во Македонија. Тоа го донесоа од причина да се препознаваат луѓето (како што е и ред) а не да се шири некаква дискриминација. Земете ја Австралија која што има растечко муслиманско население, население кое е по-екстремно во своите гледни точки и по длабоко навлезени во исламската вероисповест, него муслиманите во Македонија... сепак знаејки го ова, никој не прави проблем кога треба да се слимне шамијата за пасош. Не е дискриминација но иаку е против исламската вера мора да се почитува од други безбедносни причини.

Исто така неможам да разберам како уште постојат вакви глупи размислувања за светов....Гоце убаво кажал за светот ама никој не го разбира....

А овој Гоце што се крие позади псевдонимот точкест сака да каже нешто
Зошто религија? Зошто верување во нешто што е веќе излитено, зошто Господ? Зошто Алах, зошто Буда? Зошто не наука, сепак е 21 век технологијата оживеа. На жените кои што неможат природно да забременат не им помага ни Исус, ни Алах ни Буда ни бутур, им помагаат доктори/научници. И уште милион примери има за оваа работа....така да доста веќе со тие богови и глупости, науката пред се:wink:

Мистичен, дали фаќа или не јас не сум тука релевантен да судам, единствено што сакав да прикажам е како Германците го имаат решено овој проблем и ако го отвори фајлот што го постирав убаво ќе видиш што германците според упатството дефинираат како откриено лице кое е соодветно за биометриска слика. Дали ти го сметаш тоа како лошо или добро решение на германците останува на тебе. Во вториот пост сакав само аналогијата да ја прикажам.
Инаку што се однесува од безбедносна гледна точка , кажав во првиот пост дека целата работа со биометриските слики мие е некако смешна и бесмислен и чинам дека само е еден вид преоден вид на зголемување на безбедност, се додека не се развие доволно лесно апликативна технологија со која би се проверувало дали отпечатокот од показалецот и ирисот на окото на тој што го поседува пасошот соодветствува со направени скенови кои се зачувани во пасошот.

Инаку јас за да ја продолжам престојната виза последнив пат морав да направам биометриски слики, кои инаку не се прават како кај нас на лице место, туку во фотостудио, кое ти дава гаранција дек ќе ти го примат сликите како биометриски и соодветни, со тоа се заштедува многу време и гужви кои како што читам од искуства по форумов и по весници се создаваат токму поради фотографирањето

neznam koga si bil ti da prodolzuvash prestoj, ama ja bev pred 15dena, i se sluci slednovo:se slikav so pustena kosa,bez nikakov nakit na sebe nitu shnoli, ama kosata mi gi pokrivashe ushite,pa koa aplicirav na mene i na mnogu drugi curi samo radi toa sto ne se gledaat ushite fino lepo ne vratija i ni rekoa da se preslikame povtorno.toa sto go prikazuvaat kako primer i sto navistina odobruvaat pri aplikacija kako slika za pasosh-prestoj se razlikuva.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom