Заборавив!

• Креатор на темата Креатор на темата Natural-girl
  • Време на започнување Време на започнување
Заборавам само ситници и небитни(за мене) работи.....

Ретко се случува да заборавам нешто, освен ако е ептен небитно

Колку мие нешто одбратно коај ќе забраем нешто стануем нервозен ако нешто е поважно, не заборавам многу често обично заборавам невазни работи и ситници во последниве години , а како помалав во основно сум заборавал јакна, елек, чадор, блок по ликовно имам највише забраано и други какви не глупости :pipi:

Редовно заборавам, и тоа не од причина од што заборавам туку од што ништо не може да ме заинтересира за да се потрудам да запомнам... :toe:

Права реткост е да заборавам нешто.Тоа се случило во некој екстремни случаи во кој или сум била психички растроена или па сум вршела триста работи одеднаш.
Датуми,телефони,родендени и воопшто бројки памтам(професионална деформација:pos2:)

родендени на најблискиве памтам, памтам фаци ама имиња и бројки не.. не памтам многу ама најбитното да:toe:

Уф, овој збор кај мене мноогу често се слуша. Секое излегување од дома се навраќам да земам нешто што сум заборавила. Колку пати сум пошла на училиште без ранец. Обавезно проекти за на училиште ги заборавам спремни до принтерот, па после со такси ми ги праќаат моите. Ноочарите во училиште ги имам заборавано, потоа заборавам каде ставам работи. Заборавам имиња. И цело време претходните денови да мислам на тоа, кога ќе дојде време на пријател да му честитам роденден, јас заборавам. Заборавам кога на некому ќе позајмам нешто (кога ми позајмуваат не заборавам, една добра работа)...некако не сакам веќе да продолжам :kesa:
Ова е само мал дел од мојата заборавеност, мислам дека на оваа тема би можела да напишам најдолг пост :kesa: ама доста е и олку. :)

Oставам работи на чудни и несоодветни места и заборавам каде сум ги оставила! Така мојот телефон често доживува хипотермија зошто неретко го оставам да се дружи со сирењето, млекото и се друго што може да се најде во фрижидер! И ој после нека ми текне дека кога сум отворила фрижидер да земам вода сум го бапнала телефонот таму!
Моментално сум во потрага по наочарите! Да ме убиеш не знам каде ги имам оставено! Ми рекоа дека ги виделе на weird place! Уел:icon_eek:.. ништо чудно..
Многу сум смотана бе, многу! Како може да не памтам? Срце ме боли за наочарите, ќе банкротирам да му се сневиди!
Значи, ДА, заборавам нонстоп!
I'm a messy person and I can't help it damn it!:jaj:

Заборавам?????
Па не заборавам , ретко кога сум заборавила нешто најчесто памтам, а кога не памтам запишувам , е сега ми се смеат другите што сум запишувала, ама барем нема да заборавам тогаш, а и да заборавам не е дека сум заборавила туку покасно сум кажала де :pos2:

Datumi, iminja, lica, brojki, nastani toa se pamtam. Ama zaboravam kaj sum stavila nesto. Moze da se sluci dalecinskiot od tv-to da go odnesam u wc, mobilniot da go staam u frizder, klucevi broj nema kolku imam izgubeno, a pokraj toa i nikako da steknam navika da ja zaklucam vratata otkako ce izlezam od doma, ili ne ja zaklucuvam ili ke ja zaklucam ama klucot na vratata ke go ostavam. Mnogu pati se ima sluceno bez palto ili bez tasna da si zaminam od nekade pa posle da ne znam kaj mi se i taka.

Заборавам толку често, што чудно е како и главата на рамења ми стои. Пример, заборавам да уклучам рингла за да сварам кафе, ако после 1 час ми текне дека кафето никако да се свари ја уклучувам и откако кафето ќе биде готово заборавам да ја исклучам. Се случило да заборавам да облечам чевли пред да излезам од дома и така расеана да излезам по папучи. Немам посебен осет каде оставам одредени работи па многу нормално дека после нема да можам да ги најдам.
Од друга страна, навистина реткост е да ми се случи да заборавам лице, роденден на близок човек или некој настан од значење на некој кој ми значи. Не сум злопамтило, ама имало извесни ситуации кои ме довеле намерно да заборавам вакви настани за одредени луѓе, односно едноставно да ги изигнорирам. Така да, ако некому заборавам роденден, можеби и треба да се запраша себеси кај згрешил:wink:

Ретко заборавам ама сепак заборавам и ако заборавам нешто не е толку битно.

Бројки, родендени, датуми памтам ама имиња :kesa:100000 пати ми се има случено да правам со некого муабет а да незнам како се вика. Ми се случува да почнам да кажувам нешто и да заборавам што сум сакала да кажам...

Не заборавам ништо освен бројки, како дати и години а можда некогаш и имиња иако е ретко тоа. Се трудам да не заборавам луѓе зашто сакам да ги испочитувам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom