Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
земи упат и оди на Клиника за болести на уста и парадонт, убаво да ти ги исчистат џебовите на забите, и ако е долготрајно крварењето можеби треба да се уклучи некој антибиотик. Ќе ти препорачаат и панорамикс да се направи за да се види губитокот на коска, за да не дојде до ослабување и клатење на забите како последица на парадентоза.

Koи се опциите за импланти во Македонија, кои специјалисти се на добар глас, кои се цените?
Кои се можните нуспојави? Кои се алтернативите?

ceni od 300 do 600 za implanti zavisi koja marka na implanti zavisi koj oralen hirurg (reputacija)
alternativi tesko ako nemas zabi, mozebi mobilni protezi a ako imas dovolno zabi vo usta koi se dov=bri mozebi mostovi, nus pojavi ima i zavisi od kvalitetot na implantot, od pridrzuvanje na pacientot kon preporaki za higiena, od doktorot i itn.

некој да сподели искуство за оштетен еманел на предните заби, како ичкртан да е надворешниот слој на половина заб и се гледа внатрешноста, од што можи да биди, недоволна апсорпција на витамини, разјадување од киселина во устата при хроничен стрес, многу силно четкање, чистење на забите со нокт
Чаре дали има освен навлаки

Се решив еден заб да го заменам со коронка па би ве замолил ако може да ми дадете добра препорака за ординација што имате позитивно искуство?

spacer.gif
spacer.gif
1897693_833015000045987_77996463_n.jpg

некој што го направил ова? колку кошта и каде?

spacer.gif
spacer.gif
1897693_833015000045987_77996463_n.jpg

некој што го направил ова? колку кошта и каде?
ништо посебно, две пломби во фронт за да се затвори дијастемата.
Во било која ординација се прави ова и може да кошта 1500-2000 ден (а може и помалку зависи од квалитетот на пломбите)

Препoрaкa зa дoбaр мaтичен стoмaтoлoг, сo пристoјни цени и дoбрa услугa. Требa еден зaб дa вaдaм, уште некoлку дa пoпрaвaм, и плус прoтезa дa нoсaм, a ствaрнo ми е стрaв oд бoлкa, некoе решение зa oвa дa предлoжите?

Препoрaкa зa дoбaр мaтичен стoмaтoлoг, сo пристoјни цени и дoбрa услугa. Требa еден зaб дa вaдaм, уште некoлку дa пoпрaвaм, и плус прoтезa дa нoсaм, a ствaрнo ми е стрaв oд бoлкa, некoе решение зa oвa дa предлoжите?
Јованка од ординацијата близу средното училиште Никола Карев. Јас сум многу задоволен од работата, односот, итн. Соработува со Заводот, цените се пристојни.
Пиши ми ПП ако сакаш контакт информации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom