Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Dali imate problem so zaben kamen? Pred 7 meseci bev za cistenje,sega pak imam. Dali ne mi gi iscisti ubavo ili vo mene e problemot,ne znam. Redovno mijam zabi,isto taka pusham i cigari,no ovoj problem pocna pred edna godina,bas togas zabelezav deka poveke od vobicaeno imam.

Dali imate problem so zaben kamen? Pred 7 meseci bev za cistenje,sega pak imam. Dali ne mi gi iscisti ubavo ili vo mene e problemot,ne znam. Redovno mijam zabi,isto taka pusham i cigari,no ovoj problem pocna pred edna godina,bas togas zabelezav deka poveke od vobicaeno imam.
На 6 месеца се чисти забен камен.

Загрижувачко ми е тоа што последнава година повеќе имам. Пред тоа немав...само 2 пати имав исчистено.

Најубаво да се консултираш со матичниот стоматолог, овде тешко да најдеш компетентен за таков проблем. Би ти препорачал во меѓувреме да пиеш витамин Ц.

Дали имаш направено некои промени во исхраната или пак да си почнал да користиш друг вид на четка и паста?

Дали имаш направено некои промени во исхраната или пак да си почнал да користиш друг вид на четка и паста?
Топли(жешки) чајеви по 3-4 на ден. Стоматологот ми рече можда од тоа е.

Топли(жешки) чајеви по 3-4 на ден. Стоматологот ми рече можда од тоа е.
Може да е од чаевите,да.Ништо само повеќе внимание обрати на четкање на задната страна од долните кецови и двојки и горната шестка/седмица и водичка за испирање евенутално можеш да користиш после четкање,тоа може да помогне:)

Може да е од чаевите,да.Ништо само повеќе внимание обрати на четкање на задната страна од долните кецови и двојки и горната шестка/седмица и водичка за испирање евенутално можеш да користиш после четкање,тоа може да помогне:)
Користам водички,зедов 2 листенин. Сега ќе внимавам и при четкање што е можно подобро. Наскоро ќе одам за чистење и живот иде даље.
Фала,поздрав.

предниот заб ми е потемен, покриен е со а1 но сепак е претемен. кажете ми некоја ординација кај шо можат да го решат, без инвазивна метода од типот на коронки

предниот заб ми е потемен, покриен е со а1 но сепак е претемен. кажете ми некоја ординација кај шо можат да го решат, без инвазивна метода од типот на коронки
или да го избелиш или да го покриеш со пломба

Вчерa ми стaвијa лек зa умртвувaње нa зaбниoт нерв нa дoлнaтa деснa четвoркa, и денескa oткaкo стaнaв чувствувaм тaпa бoлкa кoјa не е мнoгу силнa, сaкaм дa знaм дaли е тoa нoрмaлнo? И дaли е дoзвoленo пушење нa цигaри вo периoдoт штo ќе ми стoи (дo следнaтa средa)?

Колку е од прилика трајноста на еден метал керамички мост? Тука се подразбира и негледањето на металниот дел што оди под гингивата.

Колку чини вадење осумка со операција у Систина знае некој?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom