Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
две гoдини пo пoлa излезени двa умници

Sent from my LG-D390n using Tapatalk

Барам информација.

Бев на забар пред некој месец и ја прашав заболекарката да ме упати некаде зошто имам проблем со вилицата, изместена ми е и ме боли некогаш дури и на нежен допир.
Ми рече дека тоа всушност е нејзина работа и ми препорача протеза која и ми ја направија.
Протезата е од проѕирен матерјал и е буквално навлака на мојата долна вилица која ја носам навечер.
Пршањто ми е дали некој знае како се вика оваа протеза? Пожелно на англиски? Сакам да најдам повеќе информации на нет ама никако не ми успева.

Барам информација.

Бев на забар пред некој месец и ја прашав заболекарката да ме упати некаде зошто имам проблем со вилицата, изместена ми е и ме боли некогаш дури и на нежен допир.
Ми рече дека тоа всушност е нејзина работа и ми препорача протеза која и ми ја направија.
Протезата е од проѕирен матерјал и е буквално навлака на мојата долна вилица која ја носам навечер.
Пршањто ми е дали некој знае како се вика оваа протеза? Пожелно на англиски? Сакам да најдам повеќе информации на нет ама никако не ми успева.
Вакво?

Invisible_Retainers.JPG

Горниот и долниот дел од непцата на деснава страна ми крварат.
Пред НГ го чистев каменот и не е престанато да крварит, а користам и лакалут, по препорака од докторот ама ништо.

Пред НГ го чистев каменот и не е престанато да крварит, а користам и лакалут, по препорака од докторот ама ништо.
лакалут актив ли користиш?

Dali odea zabni implanti na drzavno zdravstveno osiguruvanje?

Барам информација.

Voa na slikicava se vike "mouth guard" na engleski i sluzi protiv nokjno trienje na zabite (bruksizam)

Dali odea zabni implanti na drzavno zdravstveno osiguruvanje?

Voa na slikicava se vike "mouth guard" na engleski i sluzi protiv nokjno trienje na zabite (bruksizam)
да, да државата ќе ти го покрие тој луксуз од 500 евра:pos::pos::pos:

Colgate pro gum health паста и четка со меки влакна Curaprox ultra soft 5460 користам.
Има подобрување.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom