Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Ништо не се осеќа, анестезија е тоа, се е блокирано.
Претпоставував, ама ми требаа овие зборови. Господ здравје да ти даде :D. Два дена не сум спиен у пи*ку матер.

Претпоставував, ама ми требаа овие зборови. Господ здравје да ти даде :D. Два дена не сум спиен у пи*ку матер.
После вадењето ако те боли кога ќе измине анестезијата (нормално е тоа), аналгин, аспирин и андол никако, држење мраз 10 минути со 10 минути пауза наизменично, цел ден само ладно јади колку можеш и ќе немаш гајле.

Бев завчера на забар и типката ми даде некои капсули да ги пијам до Понеделник, сум имал некој гној или инфекција у зуб и у Понеделник ќе ми ги вади. 4ката (или 5ка незз што е) е ок и ми стаи лек, ама чоече шескава се корења останати ваков осечај и издржување болка ни на најголем душман не му посакувам. Кажујте како да се спие два дена по 5-6 саата сум спиен ќе паднам у несвест до Понеделник у курац више. Се напив и Вентор ама за куров ми се напив пошто нема ефект. Од коа се олеснив овде и си ја кажав маката сакам да прашам.
Како е*ено да го смирам местово до Понеделник? Ладно држев тоа вака има позитивен мал ефект, после 20 мин лежење пак ме здоболува. Оцет и сол пиев (чоече оцет у салата нејќам, да помирисам нејќам) ништо. Кога стојам, кога шетам не ме боли, еве више две ноќи се ебавам кругови вртам низ соба а сите мои крчат по дома. А легнам, одма почнува да ме врти. Све да му е*ам у Понеделник коа ќе го извадам ќе пукам со огномет.
Кажете што да праам до Понеделник и како да издржам, и што да праам, зошто кога ме врти као Тајсон да ми мава нокаути сум :@?

го прочитав форумов за забот, баш ме интересира како помина на вадењето, јас вадев заб во јуни 6ка долна, претходно умртвен, на вадењето се скрши, додека докторката да ги извади корените (кои беа загноени) мислев дека ќе умрам на столот, срцето в грло ми дојде од чукање и солзи ми течеа, болката беше страшна, цел се испотив, иако со анестезија, но потоа немав проблем, пиев капсули алмацин против инфекција и само два пати аналгин се напив после вадењето........страшно искуство - хорор!

Јас сум вадел исто 6ка, загноен корен, не сум чувствувал никаква болка. Можеби кај тебе типката ја ставила анестезијата на погрешено место или пак анестезијата сеуште не делувала како во подолниов случај :icon_lol:.
Пред некоја година, ми се појави оток кој полека ми го затвораше окото. Бидејќи заболекарот ми беше на боледување, решив да одам на лекар за уво, нос и грло (и усна празнина) во Велес да видат што е проблемов и дали е од забот или пак некаква инфекција на усната празнина. Типот ми стави анестезија и зема една клешта за да го отвори да истече гнојот со која ми се чини ме уби духовно без да почека ефект од анестезијата. Истиот тој тип, му се има случено и да ми стави брис во грло без да го отвори тоа пластичното капаче на брис-от :facepalm:.
Што е најтрагично, ќе се самозапалев кога го видов дека е прогласен меѓу најдобри лекари во Македонија.

го прочитав форумов за забот, баш ме интересира како помина на вадењето, јас вадев заб во јуни 6ка долна, претходно умртвен, на вадењето се скрши, додека докторката да ги извади корените (кои беа загноени) мислев дека ќе умрам на столот, срцето в грло ми дојде од чукање и солзи ми течеа, болката беше страшна, цел се испотив, иако со анестезија, но потоа немав проблем, пиев капсули алмацин против инфекција и само два пати аналгин се напив после вадењето........страшно искуство - хорор!
Не ги плаши луѓево безвезе, што ти ставале тебе вода не анестезија :D. Не е можно со анестезија да те боли пошто умртвено е местото и ништо не осеќаш. Точно пред една недела во Понеделникот ги извадив двата. Маме му ебам коркач сум за вадење ама срце јуначко отидов. За праење не сум коркач ама за вадење... Се додека не заврши се :).
Пред тоа пиев 5 дена едни капсули за да ми спадне гнојот тоа инфекцијата. Не се нафаќаше да го вади додека не спадне тоа 5 дена. Јас знам како ми беше за тие 5 дена, ако го издржив тоа мислам дека се ќе издржам сега :D. Мислев дека ќе ме боли и нормално е да имаш страв. Незнам за тебе. Ама им реков дупла анестезија ако треба да ми стават ќе си платам колку треба само да не осетам болка. Ми ставија анестезија. Ми се здрви цела вилица, типот едниот ми го извади ја не осетив (ваљда пошто мислев на гзето на докторката која е млада и супер хот :D). Вториот кога го вадеше се скрши ама да потенцирам за на сите коркачи да им биде јасно. НЕ ОСЕТИВ НИШТО КОГА МИ ГИ ВАДЕА! А бе тој влече, трга ја брате не осетив ништо. Си викам еејј не боли и се опуштив. Ама остај што си реков стварно не болеше. Не дали болеше или не. Брате ја не осетив ништо дека ми ги извади од анестезијата. Ама затоа вечерта и следните два дена препорачувам одмарање и строго лежење дома. Главата од анеатезијата ми беше тапан :).
Значи да сумирам. Не вреди да трпите болка, појше боли што издржуваш одколку таму кога ќе ти извади. Т.е. ништо не осеќаш.
За три недели идам да ми сраи пломби и решен сум уште 2-3 иам за праење ќе ги напраам ама таква болка да трпам више не. Ја трескав главата у ѕид у пм. :D

Пф... Анестезија е за слабаци.
Болката е дел од живеењето. Прегрни ја, прифати ја.

;)

Ако има гној, боли и со анестезија. Ќе си пиеш една тура амоксиклав, па после на вадење.

Пред 5 дена ставив коронка (по прв пат во живот) и кога ќе загризам на тој заб каде што е ставена коронката осеќам слаба тапа болка, нормално ли е ова? Иначе забот воопшто не ме боли на ладно или на топло.

Справување со забен џеб зад 7ца? Се воспалува и цела десна страна до крајникот ми отекува. Џебот е настанат по вадењето на умник :-/

Справување со забен џеб зад 7ца? Се воспалува и цела десна страна до крајникот ми отекува. Џебот е настанат по вадењето на умник :-/
Нормално е тоа. Мене ми се извадени двата умника и ми се прават џебови од време на време. Оди на забар, ќе го разлабави местото од притисокот, ќе ја испушти насобраната крв и ќе немаш гајле.

Веќе две години носам протеза и не сум имала никакви проблеми до сега. Завчера приметив дека почнала осмицата да ми расне, болката со зборови не можам да ја опишам, но приметив и дека на горната вилица кај протезата, почнале како топчиња од месото да ми се прават,кај празнините меѓу забите, и тоа над сите заби.Навистина ми е страв, опасно ли е? И може ли да се отстранат некако. Ве молам за одговор, главата ме заболе од нервоза .:(:(:(

Дечки да ми препорачате каде можам да идам за да ми ги обликуваат убаво забите (не знам како стручно се вика изразов). Носев фиксна протеза, забите си се прави ама еден кец е подолг од другиот и тоа ме нервира сеа. Така да ако знаете негде некоја ординација препорачајте!

ми се појави нешто како дупка во забот странично мислам дека е 5ка,е сега проблемот е што сум преплашен да идам на заболекар,затоа што последен пат кога бев ми ставаа некои игли и мислам дека умрев имам трауми :D,прашњето е доколку ми стават анестезија дали ќе осеќам нешто? и дали боли ставањето анестезија? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom