Ilumious
Патник, педер, поет, администратор, масон
за што поточно, за вадење, болести на уста, естетика или стандард забар?А мене препорачајте ми некој добар на клинка [emoji1]
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
за што поточно, за вадење, болести на уста, естетика или стандард забар?А мене препорачајте ми некој добар на клинка [emoji1]
Стандард поправки ово оноза што поточно, за вадење, болести на уста, естетика или стандард забар?
Мислам дека треба да го исчистеш со чачкалица ама не сум сигурен не се сеќавам точно шо ми кажа на мене докторо.Ехеј имам проблем од помагајте ,,, имав заб со лек ми се лечеше значи забо е со избушени канали и триста глупости, е сега баш за нова година ми се раззниша лекот го стегнував со јазикот за да не падни за да се издржи и така до денеска ама ми се наполни со храна цел зап и баш прејге кога го стехнав лекот со јазикот имав пхромна болка тврда нис цел зап до корењата , и сега не смеам да го допрам забот посилно а не пак да јадам а дуринутре ќе одам на забар а вечерва незнам аако че се истрпи бидеќи бенадењо ќе го прицнам и маки големи после ,, е дега прашањето ми е дали е по убаво да го исчистам забот со некоја чепкалка , игла , и слично , значи да го испразнам забот од храна .. па сакам да прашам ако го исчистам па да не ми се појави друга болка дека шуплив забот скрос и коррењата .. луѓе помагајте , ако го исчистам ќе имам дрѕга болка или че му олесни на забот .. поз
Analgin jas pijam denes i eden sega bapnav nemozam da spijam cela vecer ti ebam osmicata, oti boli koga naprajv panoramska pred dva meseca i rekoa dolu imam i ke izlezat pravilno a gore neam. Me skina od bolenje i desniot krajnik mi oteche. Nikogas zab ne mi bolel.Смирување на болка при растење на 8-ца ?
За поправки Соња Еленчевска Апостослка а за протетика брат и Сашо.Стандард поправки ово оно![]()
Dobro e 8cite na vreme da se proverat i da se izvadat zasto samo stvaraat problemiAnalgin jas pijam denes i eden sega bapnav nemozam da spijam cela vecer ti ebam osmicata, oti boli koga naprajv panoramska pred dva meseca i rekoa dolu imam i ke izlezat pravilno a gore neam. Me skina od bolenje i desniot krajnik mi oteche. Nikogas zab ne mi bolel.
Директно се става лек врз отворената пулпа за да ја зачува виталноста на забот.Што е ’директно покривање на пулпа’ и зашто се користи?
Директно се става лек врз отворената пулпа за да ја зачува виталноста на забот.
Трајно е, се става калциум хидроксид врз пулпата (кој го потикнува репараторниот дентин) и врз него пломба. Ако е зачувана виталноста на забот нема потреба пак да се отвара.Значи не е трајно решение?