Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Многу е битно каков лек има ставено и која е првичната дијагноза која е причина за болка пред посета на забар, за да ја знам точната причина за болка.
Инаку генерално нормално е првиот ден-два да имаш болка, но таа треба постепено да исчезнува и да намалува по интензитет, во спротивно, доколку не се смирува после 4-5 дена или станува посилна, треба да се посети стоматолог, повторно да се изврши чистење на забот и да се стави нов лек, во потешки случаеви се преземаат и други мерки да се спаси забот.
Конечно го открија проблемот, сум имал и четврти корен на забот :)
Затоа поцркавав од болки недела дена и сега конечно се надевам дека ќе се среди работата.
Еден ден не можев да спијам од болки, бидејќи ми "чукаше" забот цел ден. Ми го извадија тоа како пластелин што изгледа и ми го оставија забот да дише, па болките се намалија, но сепак сеуште ме боли при притискање (гриз и слично).
Конечно после неколку прегледи испадна дека имало и четврт канал кој дури сега ми го отворија и допрва ќе треба да се лечи.

Инаку да те прашам, колку отприлика чини едно целосно лечење на заб и пломбирање после тоа?
Зависи ли и од бројот на контролите?
Да знам ценава што ми ја кажаа дали е реална или не :toe:

Затоа поцркавав од болки недела дена и сега конечно се надевам дека ќе се среди работата.
Еден ден не можев да спијам од болки, бидејќи ми "чукаше" забот цел ден. Ми го извадија тоа како пластелин што изгледа и ми го оставија забот да дише, па болките се намалија, но сепак сеуште ме боли при притискање (гриз и слично).
Конечно после неколку прегледи испадна дека имало и четврт канал кој дури сега ми го отворија и допрва ќе треба да се лечи.

Инаку да те прашам, колку отприлика чини едно целосно лечење на заб и пломбирање после тоа?
Колку ти кажаа?

Не да те плашам, ама поефтино ќе те фати погреб ( не дај Боже ) него лечење на каналите. Јас на еден заб ги лечев од април до пред две недели. Ми пукна филмот па ја замолив да ми го вади, значи ме исцеди в крај финансиски, и башка во најнеубави термини ме фаќаше, пред колоквиуми/испити, многу мака видов. Не ми го истаде, ама ме репна едно 100-150 евра.

Изненадена сум затоа што чистење на забен камен ме чинеше 400 денари. До сега не се наплаќаше ова сигурна сум. Ајде некој ако има чистено забен камен нека каже дали му беше наплатено, зошто почнувам да мислам дека заболекарот ме дрибла.

Изненадена сум затоа што чистење на забен камен ме чинеше 400 денари. До сега не се наплаќаше ова сигурна сум. Ајде некој ако има чистено забен камен нека каже дали му беше наплатено, зошто почнувам да мислам дека заболекарот ме дрибла.
Да, 500, на приватен.

Пломбираа ми заб пред 2 дена и сеа не ме боле ко јадам ама ко пијам вода ме биле многу?

Мене пред 7-8 месеци 800 денари ми наплати,на приватен,со плави картони(тогаш)

цените ги вадат од ракав, плав картон без плав картон исти курац, на едно место 400 на друго 800, нема никаков ценовник од министерство колку да наплаќаат и никој не ги контролира, прават што сакаат.

minimalna cena po cenovnik od fzo(fond) po kvadrant ( 4 kvadranti vo usta) e 200 den t.e za cela usta 800 den a po cenovnik za privatni stomatolozi zastitna cena e 1200 den, a toj sto ne se pridrzuva do cenite po pravilo treba da bide isklucen od komora ama kaj nas ne e taka.

Mene maticniot mi kaza deka po kvadrant e 200 ama posho na site zabi sum nemala zaben kamen za cistenje mi zema 400.

Мене па 1000 ми зема. Значи кај ги наоѓам алал нека ми е.

Ste slushnale za " Oil Pulling" ? Citav vcera deka bilo mnogu zdravo za zabite ama i za cel organizam da se oslobodi od bakteri, otrovi itn.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom