Заби и сѐ во врска со забите

• Креатор на темата Креатор на темата isabelle
  • Време на започнување Време на започнување
Bas taka najdobrite se vo pomali ordinacii ne vo golemite t.e ima i tamu no 1 od 6-7 doktori .

Досегашново искуство ми вика дека и со препорака си зебан, некако сите се првите 1-2 заби ок, после тоа почнуваат со глупости, или чкарт материјал ќе ти става или ќе си наоѓа само работа де забен камен, де чекај да смениме амалгам, де чек да ја смениме пломбава...на мајстор и на забар само климаш со глава и викаш ок во право си, здрав заб да ти отвори нема да знаеш дека згрешил.

Многу игра улога од забар до забар, на едно место кај што идев порано каде што живеев имаше 3 забари и сите тројца како ќе ги фатиш на смена, и сите тројца различно работат, кај еден од тие што ми ги поправаше, самите заби после некое време пломбите попуштаа, а пак кај другите двајца подобро беше, али ги баталив зошто приметив дека самите си наоѓаат работа и кога треба и кога не треба. Исто и со жени забари немам некое добро искуство, два заба што ми отвориле и двата живец ми имаат вадено, ќе фати ќе буши цел заб ќе го уништи, не се труди ни да го лечи снимка да направи ни ништо, него само да помине полесно, на еден од тие ми се воспалија корењата лани зошто го пломбирала но не ги исчистила.

Се зависи од забарот, јас прошлава година правев 9 заби, од кои 4 со умртвување на живец и чистење на каналите. Немам никаков проблем сега се е цакум пакум, човекот дури и непцата ми ги олабави со тоа што ми пушташе крв од нив.

Се зависи од забарот, јас прошлава година правев 9 заби, од кои 4 со умртвување на живец и чистење на каналите. Немам никаков проблем сега се е цакум пакум, човекот дури и непцата ми ги олабави со тоа што ми пушташе крв од нив.

имам приметено дека тие што се подобри бараат снимка да видат прво, не работат на памет.

имам приметено дека тие што се подобри бараат снимка да видат прво, не работат на памет.

Напротив, од 9 заба само за еден ми побара снимка. Изгледа искусен бил во занаетот... :icon_mrgr:

@Scirea
Iskusen zabar bez snimka e ko da rabotis so vrzani oci.
Prvo pravilo pred da lecis zab t.e lekuvanje kanali e snimka pred vo tek i na kraj kako napolnet zab.
Od toa nema isklucok .
Baska apex lokator(meri dolzina na koreni)koferdam (izolacija) endomotor(masinska obr na kanali)
I ti mi vikas bez rendgen bil top.
Top e dur ne pocne da te boli potoa ke baras drug doktor da preprava se.

Здраво,

Дали некој може да сподели мислење кои се подобри протези: сафирните или порцеланските? Бев на консултации кај д-р Ксенија во Дента Лукс и ми покажа порцелански на Forestadent - модел Glam. Цената е 600 (за двете вилици) евра за најнов модел , со што доколку платиш во готово , имаш 100 евра опуст. Дали некој ги има ставено овие протези и може да сподели искуство? Докторката исто така ми кажа дека сафирните не ги правеле повеќе зошто не биле добри (крилцата им испаѓале) но мене естетски ми се допаѓаат повеќе. Ве молам за мислење.

Поздрав

Дали ластичињата (за протези) се достапни во комерцијална продажба и од каде би набавил?

Дечки,ми падна пломба на преден заб,на кец.Странична пломба беше.
Во Понеделник ќе го контактирам мојот стоматолог.
Но,што да правам до тогаш?
Како да го заштитам забот?

Пред 6 месеци вадев 6ка, па после на рутинска контрола ми вика се друго е перфектно, за сеа да испадне дека треба да ја вадам и долната 6ка. Мрш неспособни едни, како бре за 6 месеци се расипа до толку да биде за вадење а пред тоа перфектно беше се?

Има ли некој искуство да има ставено заб со тие како штрафови шо се? Каква е функционалноста на забот можеш ли да јадеш без проблеми, дали го осеќаш како свој со тек на време или сепак се осеќа страно тело во тебе? Нема шанси да се оставам без 6ки.

Има ли некој искуство да има ставено заб со тие како штрафови шо се? Каква е функционалноста на забот можеш ли да јадеш без проблеми, дали го осеќаш како свој со тек на време или сепак се осеќа страно тело во тебе? Нема шанси да се оставам без 6ки.
Ако се врза импланто, треба се да биде добро. Како свој нема да го осеќаш, пошто е страно тело, уствари уопште нема ни да го осеќаш :icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom