За жените: Какви мажи ве привлекуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата BusHav
  • Време на започнување Време на започнување
Како прво и основно - да не е мамино синче. Значи, ако не е мамино синче, лигаво, кое ништо не знае да реши само, туку секогаш се крие зад кецелата на мајка му - тогаш е вистински маж.
Е сега, тоа беше најосновното, ама се разбира дека тоа не е единствената работа која го прави мажот маж, има и други работи со кои може да испадне дека не е прав маж.
Исто така, една од најважните работи ми е да се чувствувам сигурно кога сум покрај дечко ми, ако ја немам таа сигурност, тогаш не би ни требало да бидам со него. Сакам да знам дека сум покрај вистински маж кој може во секоја ситуација да ме заштити, а не покрај мамино синче кое при екстремна ситуација попрво би го спасило своето газенце.
Трета основна работа - ако на 25-6 години живее уште со мајка му (а нормално, до тогаш би требало да има завршено факултет), тоа би ми сметало, поготово ако веќе има работа, што значи дека може да си купи/изнајми стан, а тој сеуште живее со родителите.
Исто така би сакала и да е искусен, а не невино и збунето детенце.
Мислам дека доста кажав, тоа беа трите најважни и најосновни работи за мене, но секако дека секогаш има и некои исклучоци за било што, т.е. ситници, моменти кога би направила исклучок.
Само мислам дека не можеме да бираме во кого ќе се заљубиме, може да ги има сите маани како маж, а ниедна доблест, но ние сепак да го сакаме. :toe:

П.С. Заборавив да спомнам дека иако сакам да биде јак и мажевен, сакам да се знае кој е главен во врската - жената. :icon_lol:

Премиерот наш до 30 и кусур живееше со мајка му.

најискрено физичкиот изглед научив да не го ставам на прво место, туку зазема некое подалечно рангирање...
ВИСТИНСКО машко спред мене треба да ги поседува следниве квалитети:
- шарм
-искрен
- да ме почитува мене и луѓето околу мене
-да има цврсто изграден став кон тоа што очекува од животот
- да не биде разгален (ова е особина шо најмногу ја мразам)
- да ми верува
- да се осеќа слободен да разговара со мене за се`, како со другар/ка (ова е многу тешко да се најде :()
- и да не живее со мислата дека тој е БОГ и јас само треба да му служам (би му служела секако, доколку и тој се потруди и мене да ми е убаво :pipi:)

паа не мислам дека барам многу, ама некако тешко е сите овие работи да се вклопат во една личност .........

za toa ne se prasuvas ti i nikogas nema da doznaes plus ja licno zboram na nikogo ne moze da mu se veruva taka 100% osobeno ne vo ovje vreminja koga lugeto se sebicni i drski i se mislat za sebe, ako sakas da ti veruva treba da go zasluzis toa i ne treba da mu ja srusis doverbata so nekakvi trikovi.

Nema doverba, sekoj si ima somnezi ali sto da se prajt retko se luge sto iat takva doverba i tie lue se nekio sto pominale olgo vreme zaedno i navistina se rzbirat dobro i znaat sto sakat.

Како прво и основно - да не е мамино синче. Значи, ако не е мамино синче, лигаво, кое ништо не знае да реши само, туку секогаш се крие зад кецелата на мајка му - тогаш е вистински маж.
Е сега, тоа беше најосновното, ама се разбира дека тоа не е единствената работа која го прави мажот маж, има и други работи со кои може да испадне дека не е прав маж.
Исто така, една од најважните работи ми е да се чувствувам сигурно кога сум покрај дечко ми, ако ја немам таа сигурност, тогаш не би ни требало да бидам со него. Сакам да знам дека сум покрај вистински маж кој може во секоја ситуација да ме заштити, а не покрај мамино синче кое при екстремна ситуација попрво би го спасило своето газенце.
Трета основна работа - ако на 25-6 години живее уште со мајка му (а нормално, до тогаш би требало да има завршено факултет), тоа би ми сметало, поготово ако веќе има работа, што значи дека може да си купи/изнајми стан, а тој сеуште живее со родителите.
Мислам дека доста кажав, тоа беа трите најважни и најосновни работи за мене, но секако дека секогаш има и некои исклучоци за било што, т.е. ситници, моменти кога би направила исклучок.
Само мислам дека не можеме да бираме во кого ќе се заљубиме, може да ги има сите маани како маж, а ниедна доблест, но ние сепак да го сакаме. :toe:

П.С. Заборавив да спомнам дека иако сакам да биде јак и мажевен, сакам да се знае кој е главен во врската - жената. :icon_lol:
Во превод, сакам да се ебам а нејќам да ми влезе. Плус убаво и гаго ти кажа за премиерот.

За болдираното.....Добро ти мислиш дека толку е лесен животот, или мислиш во Америка сме?? Ах тие филмови..:nesum:
Завршил факултет, се вработил, и одма ќе си купи стан а? Ко божем во Македонијава едни плати шо земаат, па за 1-2 ќе заработи за стан да купи...:tapp:Дај молимте алоо!! И што ако живее со родителите на 25 години, а ете си работа човекот... :toe: Не зависи во целост од нив, супер, ама за стан да купи малку морген...не летајте не е така лесно! Знаеме каков е животот во Македонија, луѓево работаат за најнеопходните работи, се трудат да стигнат до оној просечен нормален живот, и ќе бара да се оддели од родителите да си купи стан? да, да, мај ес :uvo: Уште толку лесно да беше, и ќе поверував во приказната за пепелашка! Форумџии над 25 години, селете се од дома, и што побрзо купете си стан!:smir:

za toa ne se prasuvas ti i nikogas nema da doznaes plus ja licno zboram na nikogo ne moze da mu se veruva taka 100% osobeno ne vo ovje vreminja koga lugeto se sebicni i drski i se mislat za sebe, ako sakas da ti veruva treba da go zasluzis toa i ne treba da mu ja srusis doverbata so nekakvi trikovi.

Nema doverba, sekoj si ima somnezi ali sto da se prajt retko se luge sto iat takva doverba i tie lue se nekio sto pominale olgo vreme zaedno i navistina se rzbirat dobro i znaat sto sakat.
точно, за се` си во право, ама мене друго ми беше зборот, дека доколку врската не се попира на доверба, ништо не сме направиле, и не оди таа врска далеку..... секако дека таа доверба јас ќе ја градам, ама крајно иритирачки е во секој муабет да се сомнева, а да нема реална причина за тоа........:smir:

За болдираното.....Добро ти мислиш дека толку е лесен животот, или мислиш во Америка сме?? Ах тие филмови..:nesum:
Завршил факултет, се вработил, и одма ќе си купи стан а? Ко божем во Македонијава едни плати шо земаат, па за 1-2 ќе заработи за стан да купи...:tapp:Дај молимте алоо!! И што ако живее со родителите на 25 години, а ете си работа човекот... :toe: Не зависи во целост од нив, супер, ама за стан да купи малку морген...не летајте не е така лесно! Знаеме каков е животот во Македонија, луѓево работаат за најнеопходните работи, се трудат да стигнат до оној просечен нормален живот, и ќе бара да се оддели од родителите да си купи стан? да, да, мај ес :uvo: Уште толку лесно да беше, и ќе поверував во приказната за пепелашка! Форумџии над 25 години, селете се од дома, и што побрзо купете си стан!:smir:
Не карај ја Еце, таа сигурно го кажа ова од други причини.
Еве пример. Ако живее со родителите, тешко изводливо би било секој ден да му оди дома за м`тење. А вака, ако си живејт сам, ќе си имат слободна карта да му ојт ко ќе и` се м`тит :icon_lol:
Таа ќе си ја нареди, а ти пак да се нервираш за состојбата и животот во Македонија:icon_lol:

Не карај ја Еце, таа сигурно го кажа ова од други причини.
Еве пример. Ако живее со родителите, тешко изводливо би било секој ден да му оди дома за м`тење. А вака, ако си живејт сам, ќе си имат слободна карта да му ојт ко ќе и` се м`тит :icon_lol:
Таа ќе си ја нареди, а ти пак да се нервираш за состојбата и животот во Македонија:icon_lol:
И сеа зашто она сака да се м`ти коа ќе и дое голем фактор и игра тоа дали дечкото има стан или не? Еце не ми личи за таква, ама муабетот и мава на спонзоруша.Убаво рече Мериџејн не живееме у Амерички Хајскул филм, у Македонија сме каде што е реткост и коа ќе оформиш своја фамилија да живееш без свекор и свекрва, едноставно финансиската состојба е срање и тоа не е никаков битен критериум во барањето на идеален партнер.
што е поубаво да има кај да се ебава секој ден ама и дечкото да ја млати или да не ја млати и да ја чува и сака ама да неможе секогаш кога и се сака?

- да биде фер и да знае да процени објективно кога и кој е во право
- да не е себичен, да сака да споделува, да биде хуман и великодушен
- да биде џентлмен, да ме почитува мене и сите луѓе
- да знае да слуша, да советува, да излезе во пресрет, да ми биде најдобар пријател
- да има добра смисла за хумор
- да има задоволителна надворешност и да се грижи за својот изглед
- да е независен, да не е мрза, да знае да си спржи кајгана :) и да не чека од мене да го третирам како новороденче
- да умее да се снајде кога е во тесно, да знае да среди кога нешто не му чини, а не само да мрчи и да се жали
- да е добар љубовник
- да ги исполнува ветувањата кои ги дава и да биде искрен
- да не се срами од своите чувства и да не е искомплексиран
- проблемите да ги решава на културен и цивилизиран начин
- да има општа култура, сопствено мислење и став, да знае да направи муабет на (скоро) секоја тема
- да не е полн со предрасуди, да не е сноб

Вистинско машко....пред се тоа за мене е личност што врши повеќе функции во мојот живот!Прво е личност со која можам да комуницирам на другарска база,тоа значи да му ги кажувам проблемите(ако ги имам) да биде добар слушач толку е доволно,а нормално не би ми сметал совет и решение според него .Второ личност која во целост ке ме сфаќа и ако не е така ќе пробува да ме сфати за да може да се вклопиме,да ме сака каква што сум (зошто јас сум тоа што сум и не се менувам по потреба).Трето да знае како да ми покаже дека ме сака (патетики не,се во своја мера:wink: ),да знае кај е границата во лутењето (значи во неговиот речник несмее да има несмееш ова и она,сепак е мојот живот правам што сакам а дали ќе ми верува тоа е друго).Четврто да не биде мамин син (значи да ја покаже машкоста кога е потребно).Петто да ме привлекува во секој смисол,да биде духовит и комуникативен!И најважно да биде свој над своето зошто само таков ќе можам да го сакам,со неговите мани и доблести!ofofof:

Леле колкави листи!
Ви посакувам на сите да си најдете што си барате или барем да си ги намалите барањата ...:podsmev:

За мене вистинско машко е моја машка варијанта.:pipi:

- убав, среден, чист ... без гејски педантерии
- самоуверен (тоа значи да знае да го процени својот потенцијал, без преценувања, без потценувања)
- паметен (ама не од оние "Јас сум попаметен од тебе" луѓе)
- добар слушател (воопшто, ова е редок квалитет кај луѓето, ама како и да е, ништо од муабет и разбирање ако само ми кима со глава и вика аха, а не го обработува у мозок тоа што го зборам)
- духовит (да знае да ме насмее и кога е тотално озбилен)
- човек со ладна глава (тоа значи дека не ми треба импулсивен и непромислен идиот)
- не воден од предрасуди, генерализирања, малограѓанштина, озборувања
- вреден (џабе е амбициозноста ако само ги планира работите, не ми треба некојси влекач)

Значи 8 особини се` на се`. Ако пишувам за совршениот би додала и глаголи као да ме почитува, сака, верува итн. :)

Од физичкиот изглед и не барам премногу битно ми е да има убава фаца, чисто лице и да биде среден. Карактерно пред се сакам да знае муабет да направи, да знае што сака со животот да има некакви амбиции, да има свое јас а не да се води според тоа што друг ќе му го каже,да ме почитува и да биде искрен кон мене, да знае да ме насмее, несакам да биде совршен сакам да има свои мани бидејќи секој има:pipi:

Па вистинско машко, само да ме разбере ако тоа е можноо:pos::pos:

покрај тоа, :pos: вистинско машко паа да знае да ме цени како личност, да има свое јас, да ме прифати таква каква што сум и да знае да ме насмее. Физички, убавината е релативна, погледот ми е важен, тој се кажува.

Паметен
Духовит
Авантурист
По малку страмежлив
Среден
Секси... :)
:vozbud:

И аман веќе од вакви теми. Ги има еден куп, ми иде се` да спојам во една. Едната има наслов со џримбој, другата со вистинско машко, третата идеален партнер, четвртата што ве привлекува... и да не набројувам понатаму. И истите муабети се вртат по сите теми. Ко демек којзнае каква да е разликата, само друг збор што има во насловот.

Не се извинувам за оф-топикот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom