За жените: Какви мажи ве привлекуваат?

• Креатор на темата Креатор на темата BusHav
  • Време на започнување Време на започнување
За мене лично вистинки е оној кој што е на мое ниво како со образование така и финансиски,исто и да напоменем со слични желби,амбициозност и др. како мене.Да може да биде во чекор со мене.А за тоа дали е убав или не зависи.Убавината е пролазна работа.
Каква врска има тоа дали човекот е вистински маж со тоа дали има исто толку пари во џеб како и ти?
Material girl?:smir:

Каква врска има тоа дали човекот е вистински маж со тоа дали има исто толку пари во џеб како и ти?
Material girl?:smir:
Кога ке дојдат на ред плакањето на сметките и слично да видиш како има.
Поздрав :)

Па и нема, едниот ќе плаќа, не мора двајцата, и помалце ќе трошите :) наместо парно, ќе си се гушкате почесто.

Кога ке дојдат на ред плакањето на сметките и слично да видиш како има.
Поздрав :)
едно е да има амбиции и да сака да постигне нешто во животот, за тоа да и јас сум за тоа,но да има исто толку пари во џеб како и јас?:nenene::nenene: нема никаква логика, ако мислиш за частење по кафичи или кога излегуваме, не фала не се резилам за едно кафе.Мислам дека тоа со парите не влегува во целиов опис на еден вистински маж.Можеби јас би го проформулирала, да е финансиски независен (од неговите дома или од државата), но тоа не значи дека треба да биде на мое или повисоко ниво.:smir:

vistinski maz e onoj koj ke te nosi za rache niz zivotot(ne zboruvam bukvalno za rache!)
onoj koj te saka, ti obrnuva dovolno vnimanie (ova e najvazno!)
onoj koj se grizi za tebe i za semejstvoto, koj prezema inicijativa, ima samodoverba, onoj koj znae koga da bide nezen a koga grub(iako mnogumina mislat deka moze da bide ili nezen ili grub a ne dvete zaedno,sho e greshka!)
ova lichno za mene vazi za drugite ne znam:
romantichen, pameten, nachitan, dzentlmen so maniri,sho bi se reklo kulturen chovek, da ne pie da ne pushi da ne se drogira i da ne e mashka kurva:icon_excl:wink: tolku :)
Е а женкар ако е.Тогаш?

едно е да има амбиции и да сака да постигне нешто во животот, за тоа да и јас сум за тоа,но да има исто толку пари во џеб како и јас?:nenene::nenene: нема никаква логика, ако мислиш за частење по кафичи или кога излегуваме, не фала не се резилам за едно кафе.Мислам дека тоа со парите не влегува во целиов опис на еден вистински маж.Можеби јас би го проформулирала, да е финансиски независен (од неговите дома или од државата), но тоа не значи дека треба да биде на мое или повисоко ниво.:smir:
За тоа за частење никоаш не сум дозволилла а и нема да дозволим освен ако се има причина некоја да сака да части.А за терминот финансиски независен се согласувам.:wink:

Ние жени сме..лол
:pos: е ДА сме.Само што ако ете некој таков сакаш да го задржиш?Ги има сите атрибути со ти се по мерак само тоа му е маана. :)

За Дејчињата: НИКОЈ НЕЕЕ СОВРШЕН ... !!! па дури ни вие :)

А јас да кажам за мене, може ќе се најде некој бај да веј :pos::pos:

Значи вистински маж за мене:

- да има цврст карактер и да знае што сака во животот;
-да е способен и снаодлив т.е. да знае како да го постигне она што го сака;
-да ме почитува и цени;
-да можам да се потпрам на него;
-да ме сака;
-да ме нервира;
-да не се лигави и не мора сите желби да ми ги исполнува, тоа ме нервира;
-да биде шармантен,дружељубив и духовит;
- да ги почитува членовите на моето друштво или ако не барем да биде фин со нив од чиста култура;
- не мора да е убав ама пожелно е ( но ова само спомнав, не е битно иначе);

Доволно е мислам иако не верувам дека би се нашол некој ваков ама ај ипак да си пишам :pos::pos:

Се согласувам со The Goddess само тоа со желбите не ми се допаѓа.Јас се трудам па сакам и он.Несвесно ги барав овие квалитети и ги пронајдов.

Se znae sto e prav maz: vlakna pod nosot i siska ispod miska!

Се согласувам со The Goddess само тоа со желбите не ми се допаѓа.Јас се трудам па сакам и он.Несвесно ги барав овие квалитети и ги пронајдов.

Не- не. Она што сакав да кажам е дека не сакам секогаш да биде по мое. Сакам машки кои ми се спротивставуваат а не од типот " лета магаре- па лета срце, како ќе кажеш ти " тоа сакав да кажам.

п.с. Мило ми е што си ги пронашла овие квалитети.Јас сеуште трагам :pos::pos:

лично за мене
-црн
-со брада
-да се осеќам ко да сум со машко а не ко со син ми
-да ни оди муабетот
-да знае да готви
- да не е умишњен дека работите се делат на мачки и женски
-висок
- слабичок
ај сеа да не ширам
тоа у глобала

- искрен
- да ме почитува
- да има цврст карактер, да знае што сака
- да ме поддржува
- не мора да се согласува со мене за се
- интелигентен, духовит, љубезен
- приземјен (да не лета многу многу во облаци)
- да можам да се потпрам на него
- талентиран
- да ме разбира

ај доста е...:)

За физички изглед нема многу што да се зборува...да биде едноставен.
Психички:
-да не ме лаже,да ми верува,да не сака само СЕКС,да ме подржува и сака итн..итн..
Отприлика толку...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom