За сите вработени:дали ве нервира некој колега/колешка или можеби претпоставениот?

• Креатор на темата Креатор на темата Annabel
  • Време на започнување Време на започнување

Annabel

Неутрална*
Член од
18 декември 2008
Мислења
1.298
Поени од реакции
183
Значи темава ја поставувам генерално за сите оние кои си имаат мака со искомплексирани колеги на работа или пак неможат да го поднесат шефот (или шефицата :) ) .

Колку тие влијаат на вашиот работен ден,дали се задоволни со тоа што ќе го сработите или наоѓаат маана на се и сешто само за да ве деградираат па вие се чувствувате како со ништо да не можете да го задоволите вашиот шеф и не дај Боже да слушнете некој пофален збор?

Дали понекогаш дури сте размислувале да ја смените работата поради нив,дали го браните својот став и мислење или строго ги почитувате наредбите?

Сите ваши искуства па и она што сакате да им го кажете а не можете :) повелете тука :smir:

Office%20Stress%200010.gif

stress_02__1_1_7959.jpg

SuperStock_1487R-61634.jpg

Не сум имал вакви проблеми до сега... А моментално се наоѓам во супер работна околина, каде што сите се познаваме. Ако некој ме нервира слободно можам в лице да му речам, без многу дилеми. Истото го очекувам и ако јас на некого (несвесно или свесно) му газам по живци.

И нормално, на крај се завршува со пиење кафе/чај :helou:. Нема љутиш.

Работам скоро месец дена и можам да кажам дека колегите, уствари колешките(делам канцеларија со 5 девојки ) супер ми се погодија. Немам ама баш никаква замерка.Единствено една колешка од друга канцеларија не можам да ја смислам. Кога ќе се изнервира типката едноставно не се трпи, ми иде да ја задавам со голи раце.

да да има многу што ме нервираат маму ли им ибам,али нема врска најдов тактика во борбата со нив,ја си терам по мое они по нивно и кога нема да ги ебеш 2% тогаш ги фаќа падавица нервоза до степен на тепачка и сл. па зашто бе ја да се нервирам кога може он :baeh::baeh:

Па малце ме нервира Трајко шиљокуранот што касни со све, и ме става во гомна од кои можам да се извадам само ако го пцујам него во отсуство пред муштериите :)
Иначе фино си живеам со сите :P :)

Само еден ме нервира, 25-6 години постар од мене, од време на време, кога ми доаѓа да му накуцам нешто јас, тој има компјутер ама не знае да го користи:tapp:Па и уште кога ќе ми рече итно дека му било, „тоа е хиерархија“, така му наредиле, WTF??Не знам зошто јас треба да му куцам, не ми е претпоставен мене...Јес да сакам да му се најдам и да му помогнам, ама претерува многу пати. АКо јас имам работа што навистина мојот претпоставен чека да ја завршам што побрзо, а тој ми вели ај побрзо ова моево ногу ми е итно е тогаш навистина ме скренува!!!Ама тоа е, се трпи..Порано имаше постресни ситуации со старата постава, сега не е толку напнато.

искрено не ме нервира шефот, туку ме нервира една од администрацијата која се шетка со фотоапарат и бара жртва само да ја казни....

Искомплексиран, климатеричен претпоставен да ме изнервирал, а најмногу оние у средина :), луѓе кои не се претпоставени, ни ти ми се колешки, туку некои записничари,секретари на пр. најчести понижувања сум добивала од нив.

е ова страшно ме нервира
мнооооогу поарно ќе беше да е обратно од прикажаново ;)
86021b66c25b.jpg

Мене никој не ме нервира, а и сите понекогаш ме нервираат. Само страшно сум толератна, сфаќа дека има секакви карактери. Мојата работа ми е битно да си ја завршам, за другите не се замарам.Претежно сите се млади, па си иаме муабет.

Не ме нервира, ама имам ниско мислење. Еден бидејќи воопшто не е колегијален и е себичен. Другиот дека е занесен и пола од вемето наместо да работи, зева низ прозор.

Ме нервира само една личност на работа и никако не можам да престанам да се замарам со неа. Страшно ме нервира нејзината смотаност и глупавост. Се замислува дека е над другите само заради тоа што има малку повеке моќ од другите, а не разбира дека лесно може и воопшто да нема моќ со тој нејзин однос. Млада е, а постојано навредува било што и било кој на било која возраст. Воопшто не е шармантна, и е синоним за антихаризма. Кажува некои глупави шеги, и постојано на се наоѓа замерки. Се надевам еден ден дека ке се справам со неа.

zdravo! eve posle dolgo vreme i jas da napisam nesto. jas rebotam 20 godini i ima luge sto zaminale vo penzija i vraboteni novi. stariot kadar bese super no noviot e zanikade se im e tesko se oni nemozat i mnogu zabusavaat. problemi so kolegi da ima site se so razlicen karakter, maani no gledas da najdes zaednicki jazik. sepak ima nekoj koj ke uspee da ti odi po nervi i da te nervira.:notworthy:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom