За што Владата ми ги троши парите? Видете сами!

• Креатор на темата Креатор на темата GRUNGE
  • Време на започнување Време на започнување
Vladata mora da se reklamira kako i sekoja druga vlada vo svet.:toe:vladata mora da im objasni na grajganite kade is to gi trosi parite.Jas plakjam moeto dete dase obrazuva ,a ne da sedi doma po kjef na nekoj sindikalci so 4 meseci sedenje doma i pak si zemaat plata i pak malku im e.:toe:

Едно да вие јасно. Никој не вика дека оваа влада е совршена или нешто посебно ама џабе се овие плукања кога друга опција нема. За кој друг би гласале на избор? За докажаните платеници кои ја тераат атинската агенда наречени СДС не иде во обзир да се гласа. Така да на некои нивни партиски војници џабе им е плукање по владата пошто они па во никој случај повторно нема да бидат на власт во Македонија. Единствено што може да се случи е на наредните избори повеќе луѓе да гласаат за трета опција.

Како не ти текна истово да го напишеш ,кога ``осиромашените``административци добија покачување на платите?:salut:

За администрацијата имам напишано ова..карикирано нели...
Веднаш да се замени секој административец кој нема компјутерско основно образование, со писмен и образуван за таа работа..
Во сите полиња ..каде што фигурираат такви „необразувани„ администартивци..
пс
Ќе посочам и пример..
За издавање на лични карти..во зградата на Телевизија во Скопје ..каде што се „сликаат„ апликантите ..„работи„ една таква административка..редиците кога таа „работи„ се поголеми..во однос кога таа не „работи„..
И нејзините раководители..сеуште ништо не разбираат..каде е всушност проблемот.
:toe:

Едоставно објаснето..Владата само им (по)кажува на овие ..а кои (само)бараат , а за возврат (барем досега) ништо не направиле на практично поле (оти Македонија е оценета како Нација на делумно неписмени луѓе)..односно секое поголемо идно празнење од Буџетот подразбира и ПОСКАПУВАЊА на се во малопродажбата..а тоа значи и осиромашување на населението.
Значи добар им беше сдсм без никакво досега покачување..ама лоши се овие оти не даваат плати колку што не заслужуваш.
Мој предлог е приватизација на школите..па голем процент од овие кои се расфрлаат сега со изјави..ќе останат на улица..од приватните училишта се бара квалитет..а тие тој го немаат.
Да имаа од тој квалитет нешто (чест на исклучоците) и Македонија немаше да биде оценета така како што е оценета..незадоволително ниво на образование..
:salut:

За администрацијата имам напишано ова..карикирано нели...
Веднаш да се замени секој административец кој нема компјутерско основно образование, со писмен и образуван за таа работа..
Во сите полиња ..каде што фигурираат такви „необразувани„ администартивци..
пс
Ќе посочам и пример..
За издавање на лични карти..во зградата на Телевизија во Скопје ..каде што се „сликаат„ апликантите ..„работи„ една таква административка..редиците кога таа „работи„ се поголеми..во однос кога таа не „работи„..
И нејзините раководители..сеуште ништо не разбираат..каде е всушност проблемот.

Ај да пробам уште еднаш :helou:
Воопшто не ми беше муабетот за способноста на администацијата и школството,туку за осиромашувањето на населението и празнењето на буџетот .:smir::salut:

Ma ne se samo reklamite za "prerodbata" na Vladata,ima uste mnogu nesta za koi se trosat nasite narodni pari.Dnevnoto prikazuvanje i samoreklamiranje na Vladata,kostaat mnogu pari,koi koga bi se potrosile za nesto koe e vo korist na samiot graganin,togas Vladata bi imala podobra reklama.Nekoj kaza predhodno,koga bi se nabavile aparati za dijagnosticiranje vo osiromasenite Bolnici,koga bi se kupile stanovi za deca od Domot za deca bez roditeli,koga stanuvaat polnoletni i zapocnuvaat svoj zivot vo nasata zaednica,koga bi se napravil podostoinstven zivotot vo Domot na lica so psihicka poprecenost vo Negorci,Vladata bi imala podrska od site pa i od onie koi se clenovi i simpatizeri na drugi partii.

Ma ne se samo reklamite za "prerodbata" na Vladata,ima uste mnogu nesta za koi se trosat nasite narodni pari.Dnevnoto prikazuvanje i samoreklamiranje na Vladata,kostaat mnogu pari,koi koga bi se potrosile za nesto koe e vo korist na samiot graganin,togas Vladata bi imala podobra reklama.Nekoj kaza predhodno,koga bi se nabavile aparati za dijagnosticiranje vo osiromasenite Bolnici,koga bi se kupile stanovi za deca od Domot za deca bez roditeli,koga stanuvaat polnoletni i zapocnuvaat svoj zivot vo nasata zaednica,koga bi se napravil podostoinstven zivotot vo Domot na lica so psihicka poprecenost vo Negorci,Vladata bi imala podrska od site pa i od onie koi se clenovi i simpatizeri na drugi partii.
Sonja zlatna, se kese sredi se ke si dojde na mesto.Vladata ima plan i prgrama za narednite godini.Tesko e preku nokj da sredis nesto sto nekoj unistil do temel:toe:se mora od nula , od pocetok dase pocne .mnogu problemi i mnogu rabota ostavija sdsm.:toe:

Ај да пробам уште еднаш :helou:
Воопшто не ми беше муабетот за способноста на администацијата и школството,туку за осиромашувањето на населението и празнењето на буџетот .:smir::salut:

За да не трошиш простор наново..еве ќе ти (повторно) „објаснам„..

Ако се одстранат сите тие кои за бадијала ги трошат народните пари..не само што ќе бидеме побогати со (за бадијала фрлените) пари..туку и со (душевно) здравје..
Се надевам дека (сега) ја „укапира„ поентата??

1. Држат аргументите на Владата.
За 4 години платите на професорите ќе се покачат за 40%.
Ако тоа не е аргумент, незнам што е .
Извинете ПРОФЕСОРИ, каде бевте изминатите 17 години ?

Да беше прв пат, ке се согласев со тебе, али ако добро се сеќавам кога бев прва средно 2001/2002 и тогаш Професорите излегоа на штрајк, траеше недела дена и тоа во Мај кога беше клучниот период за финализирање на оцените, рачунај истата година наставата почна една до две недели покасно поради војната, првото полугодие заврши порано поради ниските температури, цела образовна година беше хаос.
Чим тогаш изгуравме, глупаво е денес владава да се заканува со тие 180 дена според законот со казни од 3000 евра, секој има право на протест, а како што гледам по вестиве голем дел од учениците сеуште немаат добиено и учебници па учат од своите тетратки а за месец дена завршува првото полугодие, а тука е и лошото спроведување на кампањата со компјутерите .
Како и да е, никој нема корист од истово зашто деструктивно се влијае врз образованието на децата . :toe:

Па вака Соњич , ти само продолжи со вакви убави цитати сигурно ке добиеш некое убаво масто во бихаќка :):smir:

Едоставно објаснето..Владата само им (по)кажува на овие ..а кои (само)бараат , а за возврат (барем досега) ништо не направиле на практично поле (оти Македонија е оценета како Нација на делумно неписмени луѓе)..односно секое поголемо идно празнење од Буџетот подразбира и ПОСКАПУВАЊА на се во малопродажбата..а тоа значи и осиромашување на населението.
Значи добар им беше сдсм без никакво досега покачување..ама лоши се овие оти не даваат плати колку што не заслужуваш.
Мој предлог е приватизација на школите..па голем процент од овие кои се расфрлаат сега со изјави..ќе останат на улица..од приватните училишта се бара квалитет..а тие тој го немаат.
Да имаа од тој квалитет нешто (чест на исклучоците) и Македонија немаше да биде оценета така како што е оценета..незадоволително ниво на образование..
:salut:

За квалитетот на нашето образовани воопшто не дискутирав, за тоа на друга тема.

Наставниците само си го бараат тоа што би им следувало во нормални држави, реални надоместоци, и решенија за трајно вработување после неколку години работа.
А штрајкот е сосема нормална работа да се оствари тоа право.

Мене ме изреволтира начинот на кој што Грујо, со наши пари, го критикува ова во весниците. Оваа критика не е со цел да се пофали за некои свои достигнувања, туку за да се даде јавен укор и закана. Демек малце му се телевизиите сега и во весник мора да образложува дека не било во ред да се штрајкува. Нека им каже на грчките или француските камионџии да не штрајкуваат, па да види како се влегува со шлепер во влада.

П.С Јас сум политички обоен и гласав за ВМРО, но не сум член на партијата и со тоа си го задржувам правото да плукам по се што мислам не чини.

За квалитетот на нашето образовани воопшто не дискутирав, за тоа на друга тема.

Наставниците само си го бараат тоа што би им следувало во нормални држави, реални надоместоци, и решенија за трајно вработување после неколку години работа.
А штрајкот е сосема нормална работа да се оствари тоа право.

Мене ме изреволтира начинот на кој што Грујо, со наши пари, го критикува ова во весниците. Оваа критика не е со цел да се пофали за некои свои достигнувања, туку за да се даде јавен укор и закана. Демек малце му се телевизиите сега и во весник мора да образложува дека не било во ред да се штрајкува. Нека им каже на грчките или француските камионџии да не штрајкуваат, па да види како се влегува со шлепер во влада.

П.С Јас сум политички обоен и гласав за ВМРО, но не сум член на партијата и со тоа си го задржувам правото да плукам по се што мислам не чини.

Иако и јас можам да се сложам со тебе дека треба да се добие соодветен надоместок за сработеното..ама да велиш дека квалитетот на наставата не е битен..едноставно сум изненаден..??
Кој мисли дека е малку е платен..нека си бара работа таму каде што повеќе го плаќаат..се надевам дека никој од нив не е сосила здржуван таму да работи..а ниту работно место не му е ветено до пензија..
Еве и идеја до Министерството за Образование..
Треба да се воведат годишни договори ..и да се склучуваат со наставниот кадар..за секоја нова учебна година наново..па нема да има исти пари за исто (не)работење..
И да се плаќа само работа..и загарантиран годишен одмор..се друго да не се плаќа.
И нема штрајкови на грб на квалитетот на наставата за учениците
..

luge ve molam otvorete tema na se sto ne cini vo ovaa drzava so ovaa vlada
mi se pluka malce na nea
o da zs site u posledno vrame vo javnost se plasat da se pobunat protiv ovaa vlada

Иако и јас можам да се сложам со тебе дека треба да се добие соодветен надоместок за сработеното..ама да велиш дека квалитетот на наставата не е битен..едноставно сум изненаден..??
Кој мисли дека е малку е платен..нека си бара работа таму каде што повеќе го плаќаат..се надевам дека никој од нив не е сосила здржуван таму да работи..а ниту работно место не му е ветено до пензија..

Не вади ме од контекст. Реков дека квалитетот на образованието е друга тема т.е офтопик. Ама ако толку сакаш да дознаеш што мислам за тоа, еве ти. Мојот став за тоа е дека образовниот систем е катастрофа. Голем дел од вината за тоа ја има државата, друг дел од вината е во неуките и некадарни наставници кои не знаат да наметнат авторитет и да го предаваат материјалот, дел во преамбициозните родители кои не прифаќаат нивното дете да има оцена помала од 5 па одат во училиштата и се тепаат со професорите, дел во некултурниоте родители кои заборавиле да ги воспитаат своите деца па овие на училиште превртуваат клупи на сред час или пикаат два прста во штекер.

Мене едноставно ме иритира начинот на кој што владата го притиска синдикатот и му забранува да штрајкува. А тој начин е давање огласи по весници за тоа како професорите не се плашат од глобалната економска криза и се дрзнуваат да бараат некакви си права.

Па не зедоа луѓето калаши и заминаа во планините да се борат, нити пак се во некоја приватна фирма. Тие се дел од државниот апарат и на сосема легален начин си ги бараат правата.

luge ve molam otvorete tema na se sto ne cini vo ovaa drzava so ovaa vlada
mi se pluka malce na nea
o da zs site u posledno vrame vo javnost se plasat da se pobunat protiv ovaa vlada
pa slobodno napravi go ti toa otvori tema elaboriraj i kritiziraj, btw da ne te zasegna od vladava izjavata na jankulovska deka kako partija desno od centar ne priznava topli brakja i sestri pa ti treba prostor za plukanje sega ( aludiram na tvojot nick) )))))))

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom