За неправедна ДРЖАВНА МАТУРА 2013

• Креатор на темата Креатор на темата Мон Ами
  • Време на започнување Време на започнување
--- надополнето: 13 јуни 2013 во 00:35 ---

Како и да е и членувана и не така си е. А ако погледнеш и неправедна и неправеднаТА е точно напишано и има исто значење нели ?
Ne, nema isto znacenje. Nemase voopsto da te citiram da bese isto.

Лесна ти беше матурата затоа што си го совладала материјалот во текот на годините и познати ти беа работите околу матурата односно полагањето на последниве два предмети, нели? (македонски и англиски)

Ој, прашај некој кој не се интересирал за учење онака просечен ученик со 3ки,4ки и по некоја 2ка, дали му била лесна матурата...
Математика и македонски, и само ги решив претходните тестови што биле.

Лесна ти беше матурата затоа што си го совладала материјалот во текот на годините и познати ти беа работите околу матурата односно полагањето на последниве два предмети, нели? (македонски и англиски)

Ој, прашај некој кој не се интересирал за учење онака просечен ученик со 3ки,4ки и по некоја 2ка, дали му била лесна матурата...
Просечен ученик, матурата беше лесна.(y)

Просечен ученик, матурата беше лесна.(y)

Мило ми е.
Се случи на тестот по англиски да се паднам со луѓе околу мене што имале 4ки и 5ки, а да не знаат ништо. Ги интересираше колку јас сум знаел англиски за да им покажам. Тие очекувале од сосема непозната личност да им помогне да положат.. o_O

Им реков...

Да видам тестот, па ќе видиме колку знам. :)
Ретко соработувам со ученици за препишување и помагање.

Епа јас не сум никаков деген, ниту препишував се’, и имав просек 5.00 сите четири години, и да , лесна беше матурата.
П.С. Не се отепав од учење .

Чудно, јас ги знам луѓето кои имаа најдобри матури минатата година, па ниеден од нив не рече дека била лесна... За колку време ги реши задачите? И да, за матурата само една недела да не учеше?

Математика и македонски, и само ги решив претходните тестови што биле.

Тогаш немаш право да зборуваш за нас англиски што сме полагале. Точно е дека македонски беше лесен, а и слушам математика бил ептен лесен оваа година, ама затоа англиски беше ненормално потежок во споредба со претходните години. И јас на тој начин се спремав англиски, и боза ми беа тестовите од минатите години, дали само 2-3 грешни од цел тест имав и тоа во набрзинско решавање.

А годинава? Ужас.
Едино тие што препишале се снашле, или тие ептен што го разбираат јазикот. Во буквална смисла. Значи тој текстот за Њутн што се враќа во триста минати времиња иди па реши го. Ко прво не го ни разбрав цел. Па добро уствари, кој ми е крив што не сум ги превела учебниците по физика на англиски кога сум се спремала за матура.

• Ми се допаѓа
Reactions: gsf
Ќе наполните 24-25 години и ќе си се смеете на паметот. И за ова што сега го пишувате и за правдините кои ги барате, за се буквално. Нормално е. Сите сме го поминале тој процес. И сеа ќе превртувате со очи, види ја, шо и е, ама и тоа сме го поминале, па затоа и знаеме. И ќе речете нема шанси, секад ќе бидам ваква, и тоа не е точно и за тоа ќе си се смеете сами на себе по неколку години.

Делува оф-топик, ама кога ќе видите - не е.

Чудно, јас ги знам луѓето кои имаа најдобри матури минатата година, па ниеден од нив не рече дека била лесна... За колку време ги реши задачите? И да, за матурата само една недела да не учеше?
Па отприлика 45 минути пред да истече времето. И не, без редовно на консултации и такви работи. Учев само 2 дена.

Па отприлика 45 минути пред да истече времето. И не, без редовно на консултации и такви работи. Учев само 2 дена.

Само 2 дена ? Браво, ти мора да си гениј :D

Problemot e sto nekoi si gi imaa testovite i sega ke izvadat podobri ocenki od nekoi sto si ucele cela godina.

Problemot e sto nekoi si gi imaa testovite i sega ke izvadat podobri ocenki od nekoi sto si ucele cela godina.

Снајде се па живеј, суров е животот. На крај краева што ти е гајле што има некој висока оценка, те боли тоа?

А дали се навлажнуваш или ти рипа кога тој истиот за кој сега се буниш, добил ниски оценки во текот низ годините во минатото? (извинете на речников)

Снајде се па живеј, суров е животот. На крај краева што ти е гајле што има некој висока оценка, те боли тоа?

А дали се навлажнуваш или ти рипа кога тој истиот за кој сега се буниш, добил ниски оценки во текот низ годините во минатото? (извинете на речников)

Zosto mene da mi ripa koga on ne fatil kniga o_O I snajdi se pa zivej. Jas ne vikam deka mi bese tezok testot , odlicno si pominav vikam za nekoi sto imaat uceno a nekoi nemaat cepnato i posle isti ocenki
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 13:51 ---
Sega sekoj moze da se pravi pameten gledam ;)
--- надополнето: 21 јуни 2013 во 13:54 ---
I ako ne bese tesko,ve molam zemete vie resete gi testovite sto ni bea pa posle moze da diskutirame,ne vaka koga ne znaete ni za sto de diskutira.I za dzabe ke bide i placenje i zalbi i se,ne velam deka ne,samosto poveke bi sakale da polagame priemni zosto znaeme deka ke bidat fer pregledani i se, a ne vaka...

Ова може и секој криминалец да го каже,али треба да си идиот да го оправдаш тоа(извинете на речников)
И не верувам дека некој ги имаше тестовите,не си правете филмови за џабе.

Ова може и секој криминалец да го каже,али треба да си идиот да го оправдаш тоа(извинете на речников)
И не верувам дека некој ги имаше тестовите,не си правете филмови за џабе.

Jas znam koj gi imase testovite,samite si se pofalija i si izlegoa za dva saati makedonski od matura.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom