Христијанска музика

• Креатор на темата Креатор на темата Wake up
  • Време на започнување Време на започнување

Wake up

Music lover
Член од
19 јули 2006
Мислења
145
Поени од реакции
0
Gi gledam vaka temive, odamna ne sum go posetila forumot, i nema bas nekoja interesna tema sega za sega. Dosega mislam nemalo vakva tema. Hristijanska muzika. Koja e spored vas taa muzika?Kakva muzika vie kako hristijani slusate. Ne bi sakala temata da otide vo drug pravec,pa zatoa neka komentiraat onie sto imaat komentar vo ovoj kontekst. Znaci, kakva e, koja e, hristijanskata muzika koja vie ja slusate ili pak ucestvuvate vo nejzinoto sozdavanje?

Каква е таа музика? т.е. која е.

Со оглед на тоа што вообичаено се подразбира под "Христијанска музика", воглавно резервиран сум во врска со овој поим,така да ќе се воздржам од мој став овојпат.
Разни стилови,подстилови,жанрови.
Гижо напиша:
Каква е таа музика? т.е. која е.
Металски примероци:Becoming the Archetype,As I Lay Dying и слични на нив

Аха јасно ми е. Христијански тематики.

Воглавно да,кога се работи за R'n'R.
Инаку има музика за славење или обожавање на Господ која во потполност го оправдува тој епитет,монашкото пеење по манастири исто така или хорски изведби.

Како што кажа Гижо, тематиката ја прави за таква да е... било кој стил да е и ако се опејува за тоа а и мисијата да се шири христијанството и да се слави и воспејува Господ... тоа е христијанска... а иначе музика као музика 7(8)те тонови се дадени од Господ (музиката е создадена од Него) ...
Иначе јас слушам многу врсти на christian metal i многу врсти на hardcore/punk ... i gothic... а и таков стил и праам...

dawn напиша:
а иначе музика као музика 7(8)те тонови се дадени од Господ (музиката е создадена од Него) ...
И ти после се дрзнуваш да правиш музика. Се споредуваш со Бога? :toe::nesum:

Bada Bing! напиша:
И ти после се дрзнуваш да правиш музика. Се споредуваш со Бога? :toe::nesum:

дете не се закачај, терај си работа...
а и научи се да разбираш поента на некој реченици...

Искрено не слушам таква музика.И не знам како изгледа(звучИ).
Ако има некој да каже некој наслов па јас да слушнам шо музика е.

Најнормална музика, од било кој жанр, финтат е само што обработува христијанство во текстовите

За некои луѓе звучи неверојатно глупо, но се' што е христијанска музика а нема оргуљи и црковен хор (или gregorian chants) е срање. Utter bullshit. (бар според мене) Некоја дебела жена (ем девица најверојатно) у polka-dot фустан и гитара (или банџо) како пее песна у стил као "Jesus is the sticker on my bumper".

*shudders*

Грозно.

hristijanska muzika... hmmm... Jesus to a child ne mi e bas nekoja hristijanska pesna... mene mi se svigja onaa crkovnata sto ja pusta toj cickoto u mislam Sv. Dimitrija deka bese sto e v Ohrid na centar... hristijanska muzika.. sto go znam.. aj da bese crkovna da... imase edna pesna od evanescence so koja podocna bea okarakterizirani kako hristijanski bend
odese nekako vaka: my God my tourniquet
return to my salvation

Postoi i Cristian Metal, t.e. Cristian Black Metal, poznat i kako White Metal.

Ako saka nekoj da slusne, neka mi prati pm za da mu dadam link.

христијанска музика е секој музика која не шири омраза која пренесува љубов таа музика е христијанска но на прашањето за духовна (црковна) музика е тоа е веќе нешто друго ако некој сака да слушне вистинско македонско црковно пеење а не она кое сега се практицира по црквите нека пише ЛП ке се договориме

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom