Христијанска музика

• Креатор на темата Креатор на темата Wake up
  • Време на започнување Време на започнување
KOGA SME KAJ HRISTIJANSKA MUZIKA EDNO IZVESTUVANJE:
HRISTIJANSKIOT BEND TORA, NA 1 SEPTEMVRI, VO 20:30 h, VO GOLEMATA SALA NA KULTURNIOT DON "ANTON PANOV", ODRZUVA KONCERT DA HRISTIJANSKA MUZIKA (by the way, nie sme bend koj postoi od 2006 god, i imame tapani, 2 elektrickni i dve akusticni gitari, bas gitara i pijano, i sekako, 4 pejacki. ova e additional information za nekomu komu mbi mu bila od polza). PA, SE GLEDAME NA CONCERT, prosetajte do Strumica!

citam komentarive i nemozam da se iznacudam.:( koj toa hristijanskata muzika ja povrza so crkovnata ili duhovnata muzika .ili tokmu hristijanska muzika asocira na crkovna sto i nemora da znaci.malku i temata e stavena vo religija sto i toa cudno.ako zboruvame opstoza hristijanska togas e muzika sto ja umotrebuvaa site hristijani , bez razlika dalise toa katolici ili pravoslavni ili protestanti , neli sepak site tie se hristijani na nekoj nacin.nebi sakal crkovnoto religioznoto peenje dase povrze so hristijanskoto .konkretno za nas kako makedonci kako hristijani i naslednici na ORFEJ , JOVAN KUKUZEL I mn drugi dlaboko vo nas e vrezano muziciranjeto.i den dens se peat pesni so razlicna namena.sulusame pesni od najrazlicni zanrovi i stilovi.samata tema vece kako da ja deli muzikata ,tokmu i taka e .hristijanskiot melos e sosem razlicen od muslimanskiot i instrumentite sto se korista se sosem razlicni od muslimanskite.GAJDATA e instrument sto se koristi od anticko vreme koe i do den denesen e zadrzana vo naseto muziciranje.dodeka toa kaj muslimanite neke mozete da go imate.

Hristijanska muzika e muzika koja Go slavi Bog, a ne covekot kako sto toa go pravi svetovnata muzika.
Znaci go vospeva Bog, Go Slavi, Go proslavuva, Go vozdiga, Mu blagodari....
Jas slusam hristijanski metal, elektronika, gotik........

Awesome God mn dobro pesnice ali mnogu slusam i hristijanski rap i nasi pesni za slavenje

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom