Христијанска музика

• Креатор на темата Креатор на темата Wake up
  • Време на започнување Време на започнување
Уејк Ап! Лонг тајм ноу креп.

Anyways, немам став кон христијанската музика. (зборам за R'n'R).
Ако збориме за традиционална црковна музика, мене лично ми е од музички аспект интересна. Не дека слушањето на истата ми е некое длабоко спиритуално доживување, туку ми ствара опуштенa атмосфера во оние досадни неделни попладниња кога основна занимација ми е проучување на рандом флеки на ѕидот.

Sith

Ако мислиш на црковна музика тогаш ке ти кажам дека се мрднувам коа ја слушам..:)

Dobra definicija za hristijanska muzika e onaa na Gizo: sekoj vid na muzika so tematika od hristijanstvoto. E sega, tuka ima problem, sto ovaa definicija se osvrnuva samo na tekstot, znaci sekoja muzika so religiozen ili tekst so tematika od hristijanstvoto moze da se karakterizira kako hristijanska... Samo, nie sme svedoci na zlouipotreba na samata hristijanska filozofija za komercijalni celi (setete se na site onie amerikanski sranja vo popularnata muzika so hristijanska konotacija).

Znaci, mislam deka hristijanskata muzika e se' ona sto e megju crkovno peenje (i vo pravoslavieto i vo katolicizmot), klasicni crkovni pesni, folklorni pesni sozdavani vo dalecnoto minato, koga narodot, drzavata i crkvata bile mnogu povrzani...

Љубам црковни пеења, но како што веќе многумина над мене спомнаа, под Хр. музика не се подразбира само црковно пеење. Има дообри метал бендови кои обработуваат такви тематики.
Дивна Љубојевич покољосуе:) (кој издржан глас го има теткава...пфф)

Mене ме интересира само, дали постои нешто како христијанска музика затоа што како термин, првпат ја слушам и дали некој воопшто умее точно да ја дефинира?

Abe da ko onie sto se proglasuvaat exorcistite sto proteruvaat gavoli takva muzika ili nesto tie kako prosvetluvaci sto pejat koga proteruvaat duhovi ili go proslavuvaat boga,hmm ne sum zainteresiran i nejkam takva muzika da slusnam.

Oslo Gospel Choir побарајте ги на Youtube ќе ви стане јасно што е христијанска музика.

eve edna super Hristijanska pesna. Inace e od Hillsong definitivno najpoznata hristijanska grupa. Stvarno e super

Imase edna melodija sto odamna odese kako intermeco na MRTV, sega poslednive godini ja nema, prekrasna melodija i kako da se slusa hor sto pee ale luja, no ne e onaa od Handel's Messiah. Podsekja na Chariots of fire i 12 0'clock od Vangelis.

Литургија за Св. Јован Златоуст и слични теми. Македонска стил има посебен стил и тематика и некој релаксирачки духовен елемент.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom