Храброст каде си?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Знаеш што значи зборот гнев?????
Пофалба во општи муабети дека си заебала некого?
Уствари сам себе го убијал???????? :tapp::tapp::tapp:
8 април,кога го изнапиша сето тоа,не е така далеку,ако мислиш дека е далеку,нема ни еден месец:kesa:

Прво не ме знаеш,за да можеш да го пишеш она што е болдирано
А за протестот пишав многу убаво.Можеш и да провериш.

Мојата ХРАБРОСТ е тука и ја има.Секогаш и СЕКАДЕ ЗА МАКЕДОНИЈА.Извини ама јас не знам да плукам и после неполн месец да лижам.
Јас тоа што ќе го пишам на форум,тоа и го мислам ЈАВНО,ЈАСНО и ГЛАСНО.А и стојам зад тоа што ќе го кажам.

За ова болдираново.........нема ПОТРЕБА ОД ЛИЦЕМЕРИЕ И ЛИГАВЕЊЕ.
BTW Мој совет ти е,кога ќе пишеш нешто на форум или кога јавно ќе изнесеш некој свој став,размисли дали можеш да стоиш зад тоа што си го кажала.А и ако е вистина нема да те боли.
Молам само зборови имаш каде се делата?И јас ожам тука да се мавам у груда за Македонија се ......

Ниту пак го лижам (не знам дали прочита дека си признав по којзнае кој пат дека сум себична или да ти преведам не гледам подалеку од радиусот на мојот газ )

Уствари ајде залепи по пут некоја етикета и пак да ти го напшам истото што го пишав пред некое време на алекс

значи ќе те задоволи ако речам дека признавамд ека сумсе што сум според тебе плус уште некоја етикета додади рандом

И после ќе бидеш доволно љубезна по втор пат прашувам да ме слушнеш што сакам да ти кажам и укажам?

Мислиш,

Реков ретардиран човек, а не ретардирана Марсовка... е сега ти види си дали нормален човек зборува во трето лице.. евр.

Настрана погрешната логика што ја имаш, со неа си тотално неупотреблива во такво динамично време.
а уствари да си отвориш една цела тема за да ме исплукаш мене ?Ќе те задоволи тоа ?
ќе ја задоволи твојата жед за победување на невидливите непријатели
кои сакаат да направат македонскиот народ да исчезне ?
Мислам ќе се осеќаш тогаш како народен херој?

моето столче напротив не е баш удобно и топло ...

колку години имаш .. се ми се чини си некое детипште ...
20 пишува и дата на раѓање има дури и имаш слика на профил
Тоа што сакам да кажм е уствари чабе се расправам со некој тврдоглав кој попрво би умрел отколку да признае дека има ист интерес и дека е у право некој како мене (ајде себична,курва итн итн набројте колку сакате тука и што сакате)

Дали стварно мислиш дека заслужуваш тема?!:pos2:
па не цело време идеш офтопик и ме нплукаш како човек ане читаш уствари што сакам да кажма па дај отвори тема таму и плукај

ма не е само овој мај и претходните скара беше главен избор...а да и пиво:toe:

На нареден оф топик и лично препукување комбинирано со навреди, знаете што следи.

Секаде Први, кај нас втори мај
F77E87435CD9C342922EB520E423EF48.jpg

Меѓународниот ден на трудот - 1 Мај во повеќе европски држави вчера традиционално е одбележан со масовни протести во организација на синдикатите насочени против светската економска криза. Во Македонија, Синдикатот не ги одржа најавените протести од истата причина - поради светската економска криза.

DC0B3E19A2A0DF4BBC8285B6E776296E.jpg

Големи протести со судири меѓу работниците и полицијата се одржаа во Турција, Грција, Хрватска, Германија, Франција... Под мотото „Немаме намера да плаќаме заради туѓата криза“ и „Обединетите работници се непобедливи“, работнички протести се одржува во сите поголеми грчки градови. Во Турција полицијата употреби водени топови за да ги растера членовите на синдикатите, кои се собраа на плоштадот Таксим во Истанбул.
5E07799983491B4FABE6CA906872C552.jpg

Антиглобалистите во Берлин во судир со полицијата
Во германските градови Берлин и Хамбург дојде до судири меѓу полицијата и левичарски демонстранти, кои извикуваа слогани против капитализмот. Во Франција се одржаа повеќе од 280 демонстрации и маршови, кои во земјата се оценуваат како историски бидејќи осумте француски синдикални конфедерации успеаја да ги надминат меѓусебните недоразбирања и антагонизми и се договорија заеднички да излезат на протести.
62499FD9B5871541A295E5FBE552A719.jpg

Левите сили вчера повторно беа на сцена: од бурните демонстрации во Москва

http://www.dnevnik.com.mk/?ItemID=C840C98B09613043A8399B4AC665F901

Добро бе што ни е проблемот ?

Искачаме на протести за името кога беа подржани од вмро ,ама кога не се подржани од било која партија и кога се работи за нас и нашите права ,кога треба да се протестира против грубото и безмилосно деградирање и експлатирање на обичниот работник никаде не нема,а властите мирно си молчат ичекаат да бидат разбудени и убаво боцнати

Зошто ?зошто не пишува ебате sponsored by .....,никој не подржува вакви протести каде се бара права и слободи ,бидејќи не му одговара на никој освен на обичниот смртен работник

храброст каде си?каде се сите тие кои мавтаат со знамиња и пеат химна каде се сите тие патриоти да ги подржат обичните македонци кои се борат секој ден за егзистенцијата ,и кои токму поради овие причини си заминуваат од овде и земаат бугарски пасоши ,
И после албанците се множат .....(не ми замеравајте ама морам ова да го кажам и да им го плеснам у лице поради нивниното лицемерие)

уствари заборавив патриотите имаат муда само на зборови а не на дела
Ние сме патриоти само кога треба да се истураат фрустрациите на некого и нешто и се разбира за плукање сме шампиони

Ајде сеа речете сдсм се организатори,соросоиди итн какво лицемерие со тоа само се трудете да ја прикриете вашето немање храброст и свој рбет и став

Секаде има протести само овде не....храброст каде си?

Според мене ... Уште од старт лошо го почна постов со тоа што почна да правиш споредби меѓу ВМРО и СДСМ и нормално сите партиски војници рипнаа да се тепаат ....

А за постов не знам што да ти кажам ....Една од лошите особини на македонецот е тоа што е член на некоја партија.

Друго ... не знам дали си ненормална или до толку не те боли за Македонија ... ама секој колку-толку македонец би излегол на протести за името ...Дали есдеес или вмро биле организатори ....

И убаво ти кажа македонка1985 .... Синдикатите ни се партиски определени ... Муратовски беше СДС овој другиов токмак е ВМРО ...

Чест да им е на тие што ги бирале .... Али и нивното време ке дојде.

Молам само зборови имаш каде се делата

:oftopic:Од фалби не се живее........туку од дела .

Он топик:Се додека со синдикатите владеат партиите(власт и опозиција),нема да има протест :toe:

Според мене ... Уште од старт лошо го почна постов со тоа што почна да правиш споредби меѓу ВМРО и СДСМ и нормално сите партиски војници рипнаа да се тепаат ....

А за постов не знам што да ти кажам ....Една од лошите особини на македонецот е тоа што е член на некоја партија.

Друго ... не знам дали си ненормална или до толку не те боли за Македонија ... ама секој колку-толку македонец би излегол на протести за името ...Дали есдеес или вмро биле организатори ....

И убаво ти кажа македонка1985 .... Синдикатите ни се партиски определени ... Муратовски беше СДС овој другиов токмак е ВМРО ...

Чест да им е на тие што ги бирале .... Али и нивното време ке дојде.

Не да почна лошо, туку неподносливо да те заболи до коска!!!:nenene:

За другото подолу не сакам да коментирам иако иам ногу да кажам!!!

А за честа дека ги бирале, да ти кажам дека сами себе си се бирале, а пак за нивното време да дојди кога ке ги испракаме со музика до Бутел тогаш ке дојде, дотогаш никој не им може ништо!!!:toe:

Прво и основно, во толкав дефицит на работни места (40% невработеност), не е можно да се добијат работни права, туку можно е работата да се изгуби. Ова правило не е правило што важи за Македонија, туку тоа важи воопшто во светот.

Второ, кај нас има луѓе што работат непријавени за 5000 и ако им е малку секогаш има некој друг што ќе работи за истите пари. При таква конкуретност не можеш да натераш некого да штрајкува, пошто на многу животот им зависи од тие 5000 денари.

Трето, секаде во светот првомајските протести се повеќе политички отколку борба за правата на работникот (малце подетално видете кои се организатори). И самото тоа кажува колку се лицемерни.

Во Македонија услови да штрајкуваат имаат дефицитарните занимања, како што се програмерите(можеби единствено програмерите се дефицитарни). Но тие за разлика од останатите си земаат добри плати и неможе за нив тек така замена да се најде. А и знаат колку толку да се ценат, па не верувам дека некој би се нафатил да работи за ниска плата(по наши услови).

Све на све мислам дека нема потреба од протести, но сепак ја кривам свесноста на луѓето за ситуацијата кај нас. Ние не се цениме, ниту го цениме нашиот труд. Тоа придонесе газдите без проблем да можат да најдат луѓе кои им работат безпари и богатството уште повеќе се концентрира кај нив. Сето ова е лошо за Македонската економија и уште повеќе заглавуваме во кал.

Во вакви услови, први се на удар малите претпријатија, бидејќи тие највеќе зависат од економската моќ на Македонскиот граѓанин. Значи моментот на самовработување (кој е клучен за економијата во општеството) кај нас изостанува.

Значи Марсовке, ти колку сакаш барај некој друг да протестира, за да коа ќе пораснеш и почнеш да бараш работа си имаш права. Протестите нема да ти го решат проблемот. Ако ТИ се нафатиш да работиш за 5000 непријавена и здравствено неосигурана, ти си сама одговорна за тоа, и никакви протести нема да ти помогнат. Прво од што треба сите ние да тргнеме е да почнеме повеќе да се цениме и да не работиме за безпари.

Во изолација сме ние ни не фаќа економска криза ни ништо ќе испадне како песнава подоле

Е, неее :vozbud:

Добро бе што ни е проблемот ?

Искачаме на протести за името кога беа подржани од вмро ,
Протестите за името беа САБОТИРАНИ од дпбне до последен момент,а не подржани.

Зш секогаш некој повикува на протест и се чуди зшто никој не протестира. Зошто не даде сопствен пример, да земе табла, да напише мото на протест и да застане пред влада, собрание? Секогаш е пристап -другите Не протестираат, а би требало да биде -Јас не протестирам. И мотото кое би било-антиглобализација, спас на китови во Атлантски? Или право на прием на шалтер без чекање?

Па еве види на темава што се случува и што се се изнапиша и проблемот е видлив и од авион.Нее ни до храброст.Проблемот е во нас во Македонецот.Види и самата какви реплики со какви зборови доби а и испрати.Види за какви глупости фрчат навреди.Ни јас неможам да го сфатам овој феномен со нас.Јас се контрам со АЛЕКС како вработените во приватниот сектор нетребало да протестираат затоа што биле во приватен сектор ко тие да не се работници или како 1Мај да е само за вработени во државните фирми.Не не бива за ништо тоа е факт.Не можев да се изначудам кога пред некое време некој отвори тема МЛЕКАРИ ИДЕТЕ У ПМ.Која срамота.Изгледа и тие луѓе на кои му е загрозена животната егзистенција немаат право на протест.Или и тие да протестираат пред шталите од кравите на кои и ребрата му се бројат.Но и нее толку страшно ај некој се изглупирал отворил тема без везе.Најтрагично е тоа што скоро сите кајганџии го поддржаја.

Има кој да протестира, но некој би требало да ги организира. Вработените во Охис каде немаат примено плата многу месеци, а и осигурување. Исто и железарци што работат за оној индиецот. И тие се под притисок да си одат сами или да ги истераат. А вчера како што добив информација, најверојатно се деси ова второто. Значи има, но не е само желбата и потребата, туку организирањето на масата. Примерите од другите земји и нивните протести се примери каде зад тие протести стојат организатори, спонтано не се излезени на протест. Еднашка пробавме да се побуниме против некоја одлука на директорот во тогашна општествена фирма крајот на 80-тите (работевме по договор), ама уши слоновски, не оцинкале и на нас 3-4 души ни поништија договор. Аус на улица. И? Кој ќе го рани бившиот работник? Без грб тешко се прави протест.

чекај бре каде се сите патриоти?Што се лушпаат у груда ?заедно со паролине смрт или слобода?
Каде се !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Нели сваќаат ли нашиве почнувајќи од кајгана јуришниците дека ако продолжи ова само ќе доведе до иселување на се повеќе луѓе?дека уствари нивниот ценет народ за кој толку се лупаат у груда
дека ќе загинат ќе биде проголтан баш поради ова ?
Или пак пропаганда им го измила мозокот и не смеат да размислуваат и гледаат подалеку од својот нос или од тоа што им е кажано преку реклами или штаб?
Каде им е сеа храброста да се спротистават на експлататорите поради кои се празни државава?
ти или ептен си левичарка или не разбираш?????????ако збориш за ПАТРИОТИТЕ тогаш ќе знаеш дека тие се десница-а логично е ЛЕВИЦАТА да прави протести за РАБОТНИЧКИТЕ права-а кај НАС НАЈЗАГРОЗЕНИ се ти како што викаш ПАТРИОТИТЕ зашто другите т.н. социјалисти,либерали,демократи,итн ГИ ВРАБОТИЈА нивните ПАРТИИ-СДС и ДПМНЕ---------------
п.с.КАЈ НАС иако се нема пари,ПРАЗНИК да се ПРОПУШТИ е НЕДОЗВОЛИВО!!!!!!!!!од 100 невладини организации и еден БЕДЕН СИНДИКАТ ниеден не се ОГЛАСИ........А ДОДЕКА за изградба протви цркви,за цркви,за мултиетничкост,за либерализација,СТУДЕНТИ итн СЕ ИСПОТЕПАА кој ШТО ДА КАЖЕ- ЕТЕ ТИ го одговорот КОГА овие МАНГУПИ ЌЕ КАЖАТ протест за РАБОТНИЧКИТЕ права,тогаш ЌЕ ПРАШУВАШ КАЈ СЕ ПАТРИОТИТЕ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom