Храброст каде си?

• Креатор на темата Креатор на темата marsovka
  • Време на започнување Време на започнување
Градежен работник доколку работи во државна фирма може да се буни, доколку не нема што да протестира на улици нека протестира кај газдите или ако не му се допаѓа нешто нека напушти од работа

а за безбедноста државата треба да му гарантира доколку таа го најмила, исто така и приватникот доколку за него работи, ако нема услови треба да пријави
А по кое правило.Што има разлика кај работи.Значи во сите земји каде се протестираше протестираја работниците кои работат во државни фирми?Смешно.

А по кое правило.Што има разлика кај работи.Значи во сите земји каде се протестираше протестираја работниците кои работат во државни фирми?Смешно.

па со кое право тој ќе и протестира на државата а работи кај приватник?

Во светот нема разлика, ама кај нас вработените во приватниот сектор не се рачунаат за луѓе, за помалку и од стока ги сметаат!

па со кое право тој ќе и протестира на државата а работи кај приватник?
Значи според тебе вработените во приватниот сектор немаат право на никакви права,протести и сл?.Па да требаше порано да се сетам ова сепак е Македонија.Значи не ми одговори:Во државите каде се протестираше беа излезени само вработените во државните претпријатија?

Во светот нема разлика, ама кај нас вработените во приватниот сектор не се рачунаат за луѓе, за помалку и од стока ги сметаат!
Ова е точно а како потврда можат да послужат и предходните постови на Алекс тхе греат.:pos2:

Значи според тебе вработените во приватниот сектор немаат право на никакви права,протести и сл?.Па да требаше порано да се сетам ова сепак е Македонија.Значи не ми одговори:Во државите каде се протестираше беа излезени само вработените во државните претпријатија?

појма немам кај се протестирало и зошто и кој протестирал
никој не рече дека вработените од приватниот сектор немаат никакви права, сите имаат еднакви права, но тој што треба да им ги обезбеди поголемиот дел од правата е токму приватникот кај кој работат, а ако не им се обезбедени прават треба да пријават и државата е должна да реагира

Ова е точно а како потврда можат да послужат и предходните постови на Алекс тхе греат.:pos2:

мешаш поими онака како што тебе ти одговара

А кои се тие државни градежни фирми. Уште ли има такви?

појма немам кај се протестирало и зошто и кој протестирал
никој не рече дека вработените од приватниот сектор немаат никакви права, сите имаат еднакви права, но тој што треба да им ги обезбеди поголемиот дел од правата е токму приватникот кај кој работат, а ако не им се обезбедени прават треба да пријават и државата е должна да реагира

мешаш поими онака како што тебе ти одговара
Да ама за приватникот да работи државата издава дозвола.Со таа дозвола приватникот се обврзува на многу работи кои државата ги пропишала.Ова што се случува кај нас во некои фирми е за секаква осуда.Само за пример еве ти кажи ми:Ако државата нема никаквва врска што бараат инспекторите во приватните фирми?.Зошто пропишаните правила од државата важат и за пр.фирми?Јас мислам дека ако некој треба да протестира тогаш тоа би требало да се вработените во пр.фирми.

Да ама за приватникот да работи државата издава дозвола.Со таа дозвола приватникот се обврзува на многу работи кои државата ги пропишала.Ова што се случува кај нас во некои фирми е за секаква осуда.Само за пример еве ти кажи ми:Ако државата нема никаквва врска што бараат инспекторите во приватните фирми?.Зошто пропишаните правила од државата важат и за пр.фирми?Јас мислам дека ако некој треба да протестира тогаш тоа би требало да се вработените во пр.фирми.

па некој треба да ги контролира тие приватници дали ги почитуваат пропишаните прописи или не
и ај ти кажими каде(на која локација) и зошто да протестираат вработените во приватните фирми

храброст каде си?каде се сите тие кои мавтаат со знамиња и пеат химна каде се сите тие патриоти да ги подржат обичните македонци кои се борат секој ден за егзистенцијата ,и кои токму поради овие причини си заминуваат од овде и земаат бугарски пасоши ,
И после албанците се множат .....(не ми замеравајте ама морам ова да го кажам и да им го плеснам у лице поради нивниното лицемерие)

уствари заборавив патриотите имаат муда само на зборови а не на дела
Ние сме патриоти само кога треба да се истураат фрустрациите на некого и нешто и се разбира за плукање сме шампиони

Ајде сеа речете сдсм се организатори,соросоиди итн какво лицемерие со тоа само се трудете да ја прикриете вашето немање храброст и свој рбет и став

Секаде има протести само овде не....храброст каде си?
Прво воопшто не се работи за храброст!
Доколку работниците би имале и најмала шанса да променат нешто со тоа што ќе излезат на протести,јас верувам дека би излегле.
Но бидејки таква можност не постои,зашто да протестираат?
Доколку работниците почувствувале дека синдикатот се бори за нив,низ годините,сигурно на повик на истиот тој синдикат би излегле на протест.Овака кога знаат дека синдикатот и ако организира протест тој ќе биде зорлепротест или протест ради реда,зашто џабе да протестира па да остане и без скара.
Помеѓу скара и бесцелен протест...секој бира скара.:toe:

Второ,каква врска имаат патриоти со протест на работници за 1ви Мај?

kako nema???? pa R.Makedonija e edna golema drzavna firma,......prasaj gi bankite sto prvo prasuvaat koga baras kredit ???? :)

не бркај поими само да се најдеш на тема
смисли нешто попаметно
друго беше муабетот

Одберете :

caracas5.jpg

или ова:

2150142389_09ddfeb946.jpg

Марсовка, креаторот на темата, девојче кое нема ни ден работен стаж, девојче кое ги обвини сите Македонци (вклучувајќи ги и нејзините родители) за немање храброст и за партиски војничиња, сама си кажа што одбра :toe:

Не треба Храброст, треба Свесност.

Свесен кој е, е, кој не е, нема да бидит. Некој некогаш тренираше свест, како за колективниот благодет, така и за индивидуалниот, ама некогаш тоа делумно се ценело, никогаш целосно.

Видов глупави коментари, и мојот ќе биде олкав, засега, се додека не искуцаат оние свесните по нешто..

Напишано од Alex_The_Greatпа некој треба да ги контролира тие приватници дали ги почитуваат пропишаните прописи или не
Значи сепак на моето дојдовме.
и ај ти кажими каде(на која локација) и зошто да протестираат вработените во приватните фирми
Само немој и ти да ми кажеш дека треба да му се одреди место на некоја ливада некаде да протестираат.:pos2:Шалата на страна но зборуваме за првомајски протести на кои ама врска нема дали протестирале вработени во држ.претпријатија или приватни.Но и да не се првомајски кај нас има безброј кршења на работнички права ама Македонци како Македонци очи си извадовме да му умре козата на комшијата.Не можам јас да те сватам тебе.Значи ти ако излези некој од пр.сектор да протестира ти ќе го осудиш?Според тебе и протестите на млекарите не се легитимни?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom